
Süss és főzz a barkákkal!
A második Barkamesék-kötetben Pipi és Patyi ínycsiklandozó finomságokat készítenek a házikójuk mellett nőtt nagy céklából. Ha a meséket olvasva neked is összefut a nyál a szádban, akkor jó hírünk van a számodra! Megkértük Vadadi Adriennt, a barkák “anyukáját”, hogy ossza meg velünk ezeket a recepteket. Olvass tovább!

Az első kötetben, Az erdei születésnap címűben megismerhetjük a barkákat, akik, nevükhöz híven, barkából született kis manók, és hamarosan belakják az egész erdőt. Közös erővel hintát építenek, elszökött kötényre és madártollra vadásznak, majd megünneplik közös születésnapjukat.
Szerezd meg az első kötetet itt!

A második kötetben Pipi és Patyi kuckója mellett egy szép nagy cékla növöget. A barkatestvérek gondosan nevelgetik, megvédik a meztelen csigától, sőt, a víztolvaj cickánytól is! A mese végén pedig egy hatalmas lakomát csapnak, amire meghívják az összes erdei barátjukat.
Ebben a kötetben is kiderül, hogy egy kis furfangossággal, és persze a barátok segítségével minden konfliktus megoldható és minden probléma leküzdhető.
Kattints ide a második részért!
Csatlakozz te is a nagy céklalakomákoz! Próbáld ki Vadadi Adrienn kedvenc céklás receptjeit!
“az asztalon gőzölgött a céklaleves...”

Kicsit pürésítsük össze, majd több lépésben adjuk hozzá 3 dl kókusztejet, és turmixoljuk addig, amíg szép sima lesz. Reszeljünk bele szerecsendiót, majd az egészet melegítsük össze. Vállalkozó kedvűek egy kis chilipehellyel is megbolondíthatják a levest!
Tálaljuk melegen, kókusztejjel és pirított kókuszchipsszel díszítve.
“az olajban sercegett a cékla-fasírt...”

Formázzunk gombócokat a masszából, hengergessük meg zsemlemorzsában és süssük ki bő olajban. Feltétként vagy mártogatósnak is tökéletes!
A recept forrása.
“a sütőben sült a céklafelfújt.”

A recept forrása.
“Azt mondtátok, hogy lesz finom céklacsiga!”

Reszeljünk finomra néhány céklát, nyomkodjuk ki a levét, ízlés szerint ízesíthetsük cukorral vagy vaníliás cukorral. Oszlassuk el a tölteléket a tésztán, aztán tekerjük fel, majd kenjük meg ismét olvasztott margarinnal.
Vágjuk 1.5-2 cm széles szeletekre. A csigákat fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe, és melegítsük elő a sütőt 175-180 fokra. Mielőtt betennénk sülni a csigákat, kenjük meg őket még egyszer margarinnal! 15-20 perc sütés, és már kész is a céklacsiga!