Amikor Kicsimackóból nagytesó lesz

Megérkezett Kicsimackó és Málnamaci

Egy szuperaranyos, új résszel bővült Vadadi AdriennKicsimackó-sorozata! A Kicsimackó és Málnamaci egy olyan témát dolgoz fel, mely a legtöbb család életében sok konfliktus, de még több öröm forrása is: a kistestvér érkezését. Olvass tovább!

kicsimacko_es_malnamaci_borito_1000.jpegTöbbek között azért szeretjük annyira a Kicsimackó-sorozatot, mert remek példát mutat az erőszakmentes kommunikációra. Kicsimackó és mackómama nem mindig értenek egyet, de a mama mégis képes egy-két okos szóval jobb belátásra téríteni kis bocsát. Legtöbbször Kicsimackó szinte észre sem veszi, olyan ügyesen navigálja át a nyűgösködős és az akaratos napokon egészen a vidámakig.

Kattints ide és szerezd meg most!

A kistesó érkezésével pedig, lássuk be, megsokszorozódnak a nyűgös napok. Még a legnyugodtabb gyerek is, akivel aztán tényleg mindent meg lehetett beszélni, gyakrabban lesz morgós, ha osztoznia kell a szülői figyelmen a kistesóval. Nincs ez másképp Kicsimackó esetében sem.

kepernyofoto-2023-05-11-131241.pngEgri Mónika illusztrációjaElőször nem is érti, hiszen neki nem is kell testvér, szuperül megvan egyedül. Nem sokkal később aztán már altatót énekel az anyukája hasának. Először zavarja a síró kis csomag, de hamarosan megtanulja, hogyan tudja megnevettetni, elszórakoztatni a kistesót. Érdekes, hogy ez a testvéreknek gyakran előbb sikerül, mint a felnőtteknek. Ebben viszont az a szuper, hogy máris sikerélményt kapcsolnak a kistestvérrel való foglalkozáshoz, kompetensnek érzik magukat, így később is lelkesebben segítenek a szüleiknek az apróság körül.

Mackómama pedig mindig meghagyja a teret, hogy Kicsimackó megélhesse az érzéseit, pozitívakat és negatívakat egyaránt. Nem csinál nagy ügyet például abból, amikor a morgós Kicsimackó odaveti Málnamacinak, hogy nem szereti. mackómama tudja, hogy Kicsimackó csupán nyűgös és nem gondolja komolyan a dolgot, így nem erősít rá a konfliktusra azzal, hogy vitatkozni kezd Kicsimackóval. Mackópapa pedig kreatív megoldást talál, amikor Kicsimackó a fakockákból frissen felépített emeletes házát félti Málnamacitól. Közösen egy új palotát építenek külön azért, hogy Málnamaci lerombolhassa. Így aztán mindkét gyerek boldog lesz.

Olvass el egy mesét a könyvből!

kepernyofoto-2023-05-11-131322.pngEgri Mónika illusztrációjaA Kicsimackó és Málnamaci című kötetben még sok-sok hétköznapi, mindenki számára ismerős tesós helyzetről olvashatunk rövid, aranyos, megnyugtató meséket, melyek tökéletes estimesék lesznek akár a kistesó érkezése előtt, akár az után. Amelyek segítenek megélni a gyerekeknek a nagytesóvá válás minden pillanatát, és átlendíthetik a családot a rázósabb napokon is.

Egri Mónika rajzai, ahogy azt már a korábbi Kicsimackó kötetekben megszokhattuk, még eggyel magasabb szintre emelik a mesék otthonosságát és hívogató melegségét. Külön kedvencünk volt a fürdős mese illusztrációja, ahol mackómama fáradt, de mégis szeretetteli tekintetét minden kisgyerekes anyuka ismerősnek fogja találni.

Ajánljuk tehát a Kicsimackó és Málnamacit minden Vadadi Adrienn-rajongónak, minden mackómániás gyereknek és szülőnek és persze minden kistesónak és nagytesónak!

Kattints ide és szerezd meg!

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságainkról, akcióinkról és különleges programjainkról, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

  • Testvérke