Mórával a máglyán

Új Időfutár kaland Teklával

Tekla napja egészen átlagosan indul, eltekintve attól, hogy egy szivarozó urat talál a gardróbban. Próbál nem foglalkozni a furcsa jelenséggel, és időben bejelentkezni az online órájára, de a szivarfüst már mégiscsak több a soknál. Mielőtt észbe kapna, a 20. században találja magát Móra Ferenc társaságában. Ki gondolta volna, hogy a gardróbbá alakított időgép egyszer még bajt okoz? Ismerd meg az első Időfutár spin-offot!

boszorkanysziget_28_73_borito_1000px.jpgVészits Andrea új regényében az Időfutár-sorozat vörös hajú zsenije, Tekla néz szembe két nehéz korszakkal. A Boszorkánysziget 28 73humoros, mégis valós képet fest a “szadi századokról” (ahogy Madame Tekla mondaná). Szerencsére nem egyedül bolyong Szeged történelmi múltjában. Vele tart Schrödinger, a macska, és a folyton költői képekben beszélő Móra Ferenc. Mi vár a macskamintás pizsamás lányra és a kedélyes íróra a boszorkányüldözések idején?

A regény elkalauzol minket a 18. századi Szegedre, amiről nagyon hamar kiderül, hogy nem az igazságszolgáltatás fénykora volt. Beszippant a pörgős történet. Együtt borzongunk a huszonéves lánnyal és a régész-múzeumigazgató-íróval, ahogyan próbálnak túlélni egy igazi boszorkánypert. Tekla csípős megjegyzései és Móra kifinomult narrációja remekül kiegészítik egymást. Megnevettetnek a sötét pillanatokban is, és ezt a humort magukkal viszik a 70-es évek szocializmusába is.

Kattints ide és szerezd meg most!

Vészits nem csupán az Időfutár könyvek egyik szerzője. Ő Móra dédunokája is, aki sokat foglalkozott családkutatással. Így válik emberivé és szerethetővé a legendás íróalak a könyvben. Móra Ferenccel lehet a legjobb dolog eltévedni a múltban - feltéve ha elnézzük, hogy nehezen marad csendben. Az úton Tekla is jobban megismeri a családja múltját - Móra pedig a jövőjét.

Lehet, hogy Tekla az a fiatal zseni, aki az Időfutárban a barátaival meghekkelte a Nagy Hadronütköztetőt, és még az ókort is megjárta, de 2021-ben ő is azokkal a problémákkal néz szembe, mint minden 18 éves. Történelmi Szeged ide vagy oda, a jelenünkről is hiteles képet kapunk. Épp ezért a Boszorkánysziget 28 73 jó bevezető lehet az Időfutár-sorozatba, de azok fogják a legjobban élvezni, akik szerették a lángoló hajú tudóslányt.

Olvasd el a regény első fejezetét itt!

Vészits AndreaIdőfutár+ regénye után mind Móra Ferencet akarunk majd olvasni, esetleg még több Időfutárt. Arra is emlékeztet, hogy a könyvekből már ismert történelmi múltat valóban megélték a felmenőink. Érdemes a családi történeteket kutatni, és mindig felkészültnek lenni, nehogy egyszer pizsamában szippantson be az időgép.

Kattints ide és szerezd meg most!

Radics Jakab ajánlóját olvastad.

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

  • A titokzatos gardróblátogató