Egyedül egy egész regényt!

Ismerd meg a Zseblámpás könyveket!

A 7-10 évesek az a korosztály, aki már igénylik az összetettebb olvasmányokat, és bár még nem adnánk a kezükbe egy 300 oldalas regényt, szeretnénk, ha örömmel olvasnának. Nagyon fontos, hogy olyan könyvek közül választhassanak, amik egyszerre jelentenek kihívást és sikert, ugyanakkor maiak, szórakoztatóak és lekötik a figyelmüket.
A cél az, hogy a gyerekek élvezzék az olvasást, így a Zseblámpás könyvek egytől egyig vidám, kalandos és pörgős olvasmányok. Tudj meg róluk mindent!

tovább...

Nyeregbe!

A Kockacukor Lovassuli visszatér, ezúttal a Zseblámpás könyvek sorában

A lovak, a lovaglás töretlen népszerűségnek örvendenek a fiatal olvasók körében. Ezen nem is csodálkozunk, hiszen számtalan jótékony hatása van a lovassportoknak, és lássuk be, a legtöbb izgalmas kitalált karakter is időről időre nyeregbe pattan a kedvenc meséinkben, regényeinkben. Szuper hírünk van a lórajongó kisiskolásoknak, ugyanis Vadadi Adrienn Kockacukor Lovassuli-könyveinek folytatása ezúttal a kezdő olvasók kedvenc sorozatában, a Zseblámpás könyvek között jelenik meg. Ismerd meg Töpörtyűt, a pónit! Olvass tovább!

tovább...

Te hány éves lettél?

Ismerd meg korosztályos mese- és versgyűjteményeinket!

Három, négy, öt és hat évesnek lenni is nagyszerű dolog! Várakozásteljes és varázslatos időszak ez, tele izgalmas változással. A gyerekek egyre inkább önállóak, és egyre hosszabb meséket képesek végig figyelemmel kísérni. Mindezeket figyelembe véve készült el a Pagony meseantológia sorozata, melyhez már korosztályos foglalkoztatókat is tudunk ajánlani! Tudj meg mindent a sorozatról itt!

tovább...

Barkákkal szép az élet

Bemutatjuk Vadadi Adrienn legújabb sorozatát!

A levelek között fütyül a szél, tavalyi avar és friss rügyek illata csapja meg az orrod, és ahogy kinyitod a szemed, ott pompázik előtted az ezerszínű erdő. Ez a nyugalom szigete, mégis tele van élettel és játékossággal. Ide kalauzol Vadadi Adrienn legújabb sorozata, a Barkamesék. Ismerd meg ezeket az ovisoknak szóló, gyönyörű képeskönyveket!

tovább...

Itt vannak Rumini legújabb kalandjai...

...melyeket már egyedül is elolvashatnak a gyerekek!

Ismerd meg a híres tengerész egér, Rumini kisgyerekkorát! Eddig még sosem látott kalandokkal lepett meg minket Berg Judit. A Most én olvasok!-sorozat nagybetűs és 1-es szintű részében ugyanis Ruminiről olvashatnak a gyerekek, akár már önállóan is! Kattints ide a folytatásért!

tovább...

Mindent a Rumini sorozat részeiről!

Ismerd meg az összes részt!

Nem kérdés, hogy a nagyovis és kisiskolás korosztály körében az egyik legnépszerűbb sorozatunk a Rumini. Van, aki már önállóan olvassa, van, aki esti meseként hallgatja a tengerész egér izgalmas kalandjait, van, aki így is, úgy is. A klasszikus sorozat tíz részt számlál, most pedig megjelent az második Most én olvasok!-kötet is Ruminivel a főszerepben, melyből aprócska hősünk gyerekkorát is megismerhetjük. Ebben a szemlében mindegyik könyvről ejtünk pár szót. Olvassátok el és merüljetek bele Rumini világában!

tovább...

Minden egy helyen a Most én olvasok!-sorozatról

A legfontosabb tudnivalók

Biztosan ti is emlékeztek rá vagy aktuálisan tapasztaljátok a gyerekeiteknél, mennyire nagy élmény, amikor az ember már képes önállóan olvasni, amikor a betűk értelmes szavakká, majd mondatokká állnak össze. Nagyon régen voltam már elsős, de tisztán emlékszem az elképesztő büszkeségre, amikor először el tudtam olvasni egy utcatáblát. Sokszor látok gyerekeket a metrón, akik boldogan fújják a megállók neveit, lassan silabizálva a betűket. Nagyon megható ez a lelkesedés. De hol vész el?

A legfrissebb megjelent rész, a Rumini kincsei kapcsán felelevenítettük, miért szeretjük annyira a Most én olvasok!-könyveket!

tovább...

Ismerd meg az Abszolút Könyveket!

Egy kihagyhatatlan könyvválogatás 9-12 éveseknek

Mit adjunk a gyerek kezébe, amikor már nem kisgyerek, de még nem is igazán tinédzser? Sokáig nagy kihívást jelentett számunkra olvasmányt ajánlani nekik, mert elég összetett a helyzetük. Ne legyen mese (azok már száműzve vannak a dedós kategóriába), de ne is legyen olyasmi, amit még nem feltétlenül tudnak megemészteni, mert túl nyomasztó, vagy egyszerűen nem a korosztályuknak megfelelő problémákról, sajátosságokról szól.

tovább...

Tetszett az Ahol a folyami rákok énekelnek?

Gyönyörű, lírai abszolút könyvünk érkezett

Tetszett az Ahol a folyami rákok énekelnek? Akkor íme a "kamasz változata", amit muszáj megismerned!

Szeretnénk neked bemutatni egy regényt, ami úgy tökéltes, ahogy van. Szívesen írnánk hogy, azonnal fogja és olvassa minden kamasz és szülő, aki nehezen illeszkedik be valahova, aki szeretne szabad és önfeledt lenni, aki szeretné jobban megismerni a természet működését, legyen szó emberekről, állatokról vagy egy olyan komplex organizmusról, mint a vadon. Olvassa, akinek elváltak a szülei és aki éppen válik, olvassa, akit ért már veszteség vagy szeretne felkészülni a következő elengedésre! Ez mind igaz is. De tiszta szívvel annyit tudunk mondani: olvassa mindenki, akinek van szíve, és szeret olvasni! Erő és mélység, kalandos lendület és megállított, fókuszált figyelem, elutasítás és kötődés gyönyörű hullámzása minden sora, amik kézen fognak a mélyebb önismeret és bölcsesség felé vezető úton.

tovább...