5 interaktív könyv a nyárra

Új ismeretterjesztők és böngészők

Nyakunkon a gyereknap és a bizonyítványosztás: remek alkalmak arra, hogy beszerezz egy-egy szuper unaloműző könyvet a strandra, a családi nyaralásra, vagy a hosszú vonatutakra. Most bemutatunk nektek ötöt a legújabb és legjobb ismeretterjesztők és böngészők közül: találd meg a neked valót!

STAR WARS MÁNIÁSOKNAK: Star Wars: Hol van a vuki? - Galaktikus böngésző | 8-12 éveseknek

star_wars2.jpgHa van Star Wars-rajongó a családban, ezt a könyvet kötelező beszerezned neki – még ha te nem is érted az összes szót, ami le van írva benne, ő tuti képben lesz. A feladat elsőre egyszerűnek tűnik: a fél galaxis Csubakkát üldözi, hiszen szép kis vérdíjat tűztek ki a fejére: neked is őt kell megtalálnod. De sajnos hiába magas és feltűnő, Csuvit egyáltalán nem olyan könnyű észrevenni… Bónuszpont jár Han Soloért, Greedóért, Buba Fettért és még sok mindenki másért, de ha a lelkes fejvadász tényleg mindenkit meg szeretne találni, nem lesz könnyű dolga, garantáltan csak ezt a könyvet fogja forgatni napokig.

Ha beszereznéd ezt a szuper böngészőt, kattints ide!

starwars.jpg
Itt még nem nehéz kiszúrni Han Solót, de ez persze az oldalnak nagyjából csak az 1/15-e.

A FIATAL OLIMPIKONOKNAK: Nagy sportböngésző | 4-8 éveseknek

25505.jpgKőszeghy Csilla rajzai ismerősek lehetnek a Bumburik vagy a Két kis dinó oldalairól: most ebben az óriási böngészőben is megcsodálhatod őket! A könyv nemcsak számtalanféle sportágat mutat be a falmászástól kezdve a bázisugráson keresztül a Forma1-ig, de emellett arra is biztat, hogy tölts minél több időt a szabadban. Nem feledkezik meg az egyébként kissé háttérbe szoruló témákról sem: találunk benne paralimpiára készülőket, olyanokat, akik épp lesérültek, és olyanokat is, akik épp nem edzenek, hiszen néha pihenni is kell.

A könyv a közelgő foci EB és az Olimpia előtt garantáltan megteremti a sportos hangulatot, de tökéletes kiegészítő lehet kiránduláshoz, kempingezéshez és a strandra is.

Ha szeretnéd megrendelni Kőszeghy Csilla böngészőjét, ide kattints!

A LOVAK BARÁTAINAK: Lovak és pónik - Mi Micsoda Junior | 5-7 éveseknek
25706.jpg
Ez a könyv minden lovas lány és fiú kedvence lesz! Rengeteg mindent megtanulhatnak belőle a gyerekek: hogy milyen lófajták vannak, hogy nevezzük a lovak fején található fehér szőrfoltokat, hogy hogyan tanulhatsz meg lovagolni, hogyan kommunikálnak a lovak, és hogy milyen foglalkozások köthetőek hozzájuk. Ezeket rengeteg szuper kukucskáló ablak segíti.

A Mi Micsoda Juniorok között nem ez az egyetlen újdonság, a Háziállatok a tanyasi élet titkaiba avatja be az ifjú olvasót, Az óra és az idő pedig a másodperctől kezdve az évtizedig ismerteti meg vele az idő fogalmát, számtalan játékos feladattal és érdekes adalékkal megfűszerezve.

Nálatok is van olyan, aki örülne ennek a lovas könyvnek? Kattints ide és rendeld meg!

AZ IFJÚ ZSENIKNEK: Programozás gyerekeknek | 10 éves kortól

25809.jpgA könyv lépésről lépésre mutatja be a programozás művészetét játékos, érthető és szórakoztató nyelven. A szerző, Carol Vorderman – aki Cambridge-ben szerzett mérnöki diplomát, később pedig a BBC egyik tudományokat népszerűsítő műsorának vezetője lett – rendkívül alapos munkát végzett: a több mint 200 oldalas könyv a Scratch és a Python bemutatásán és egy részletes fogalomtáron túl kitér a számítógép felépítésére is. Nem feledkezik meg arról sem, hogy hogy néz ki a programozás a valóságban: beszél a számítógépes játékok világáról, felsorol rengeteg sztárprogramozót, de felhívja a figyelmet a programozás veszélyeire, a vírusokra, a trójaiakra és a hackerekre is.

A könyv egyébként nem csak a gyerekeknek lehet hasznos: ha szeretnél felnőtt fejjel belevágni a programozásba, de nem tudod, hogyan fogj hozzá, akkor is nagyon jó választás lehet.

Tudsz valakit a családban, aki elindulna a programozás rögös útján? Vedd meg neki a könyvet!

AZOKNAK, AKIK MÁR NAGYON VÁRJÁK A NYARAT: PárizsLondon, Barcelona - Rendhagyó útikalauz gyerekeknek | 9-12 éveseknek

25553.jpgMinden család életében eljön az a pont, amikor a strandolást már mindenki unja, a városnézéshez viszont még nem elég nagyok a gyerekek, vagy ha mégis, azt hiszik, az egész csak a templomokról és a múzeumokról szól. Ebben segít a Hvg sorozata, ami európai nagyvárosokat mutat be interaktív, érdekes és elképesztően szórakoztató módon. Történelmi érdekességek, nyelvleckék,kulturális kisszínesek és egy kis építészet – ezzel a sorozattal szuperul rá tudtok készülni a nyaralásra, ráadásul a könyvek kicsik és könnyűek, így remekül elfér a gyerek táskájában is.

25556.jpg
Ha pedig hagyod, hogy ő olvasson fel nektek a saját kis útikalauzából, egy okos és szórakoztató idegenvezetővel is gazdagodtok majd! Persze a könyv akkor is rendkívül tanulságos és élvezetes, ha csak érdekel titeket a három nagyváros valamelyike.

Megrendelnéd valamelyiket? A londonos verzióért ide kattints, ha Párizsba utaznál a lapokon keresztül, itt a helyed, ha pedig Barcelonába vagy szerelmes, itt tudsz lecsapni rá!

Kapcsolódó termékek