Góóól!

Ismerd meg a Góóól! kártyajátékot!

Éljen, éljen, éljen! Tombol az VB-hangulat, és a foci egyszerűen megunhatatlan! Ha már most aggódtok, hogy mi lesz, ha egyszer vége lesz, ne búslakodjatok, meg itt a Góóól!, amivel mindig megidézheted a VB legszebb élményeit! 5-99 éves korig megunhatatlan partijáték, amit az egész család imádni fog! Ráadásul 3 teljesen különböző játékot találsz egy dobozban!

Vidd magaddal mindenhova, mert...


1. te leszel a legmenőbb, annyira, de annyira vicces
2. iszonyat jól néz ki
3. foooociiiiiiiiis, ami annyit tesz:
4. ritmus
5. logika
6. szerencse
7. és persze blöff

5-től 99 éves korig | 2-8 játékos részére

Nagyobb családi összejövetelekre is szuper, de ha épp csak kettesben vagytok a gyerkőccel, akkor is működik.

A 110 kártyával háromféle játékot lehet játszani: a Góóól!-t, a Kapd el a csalót! és a Megvagy!-ot.

(1) Góóól!

gool1.jpgA kártya névadó játéka nagyon hasonlít az UNO-ra, csak focis a téma. Az 1-9-ig számozott lapokból 4 különböző szín van, plusz különböző akciókártyák, mint a kimaradsz a körből, megfordul a kör iránya, húzz fel két lapot. Nekem személyesen a színkérő lap tetszik a legjobban, nagyon vicces az értetlenül álldogáló alulöltözött játékos.

A lent lévő kártyára vagy ugyanolyan színű vagy ugyanolyan számú lapot rakhatsz, ha nincs ilyened, akkor húznod kell a pakliból. A cél, hogy neked fogyjon el leghamarabb az összes kártyád, ja és persze ha már csak egy maradt a kezedben, akkor Góóól!-t kell kiáltani.

Ez a játék pörgős és szórakoztató, izgulni is lehet rajta, bár valójában minden a szerencsén múlik. Akciókártyákból csak 4 féle van, így a kisebbek is könnyen fel tudják venni a lépést a játékkal. Baranyai (b) András képei nagyon szépek, a kártyák anyaga igényes. Aminek még kifejezetten örültem, hogy minden csapatban van fehér, fekete és barna bőrű játékos is, pont mint a valódi csapatokban.

(2) Kapd el a csalót!

gool2.jpgEbben a verzióban blöffölni kell. A kezdő lappal csak szomszédos értékű lapot szabályos lerakni. Ám itt szerencsére nem kell szabályosan játszani, csak el kell hitetni a többiekkel, hogy a megfelelő lapot raktad le lefordítva. Ha rájönnek, hogy csaltál, akkor fel kell venned a paklit, ám ha te téveszted meg őket, akkor hozzájuk kerül az összes kártya. A cél, hogy elsőnek szabadulj meg a lapjaidtól.Nyilván itt is szerepet játszik a szerencse, hiszen ha igazán jó lapokat kapsz, akkor sosem kell kamuznod, de itt már sokkal több múlik a színjátékon, a mérlegelésen, az esélyek latolgatásán. Ez nem könnyű feladat a gyerekeknek, és izgalmas a szituáció, hogy olyan helyzetben vagyunk, amikor szabad hazudni, sőt kifejezetten megdicsérik érte.

(3) Megvagy!

gool3.jpgEz a játék olyan, mint egy négyszemélyes Speed kártyajáték. Mindenki villámsebességgel pakolja a kártyákat, és amikor középen két ugyanolyan szám van, aki gyorsabban kiáltja, hogy Megvagy!, annak nem kell felvennie lapot. Ez is elég szórakoztató és szerencsére, aki még nem 100%-ig profi szám felismerő, annak segítenek a focisták, hiszen az egyező számokon ugyanolyan játékosok vannak, csak különböző színű mezben.

- Vujovits Júlia ajánlója -

Egy másik kártyajátékunk, a Bújócska is most jelent meg: kattints ide, ha többet szeretnél megtudni róla!

Ha pedig szeretnéd megrendelni a Góóól!-t, itt a helyed!

Kapcsolódó termékek