Tavaszváró versek

A kortárs líra legszebb zöngéi

Szépen lassan beköszönt a tavasz. Ha kíváncsi vagy, hogy hogyan ragadja meg az évszakváltást a kortárs gyereklíra, akkor olvasd el ezt a verscsokrot, amit a ismert és kevésbé ismert magyar költők köteteiből válogattunk össze! Így egyben betekintést is nyers a kortárs gyerekversek szíves világába!

Bónuszként egy felnőtt verset is beleraktunk, mert nem bírtuk ki...

tovább...

Kortárs farsangi versek

Olvasd el őket itt!

Fogadd szeretettel kedvenc farsangi ritmusainkat!

Zenésítsétek meg, táncoljátok és játsszátok el a mókás versikéket! Olvassatok sok kortárs verset! Most egy kattintás és a szezonális termést máris megismerheted!

tovább...

Válogatás a Válogatósból

Olvasd el a hat legjobb verset a kötetből!

A Válogatós kétségkívül a LEGJOBB versválogatás, ami az elmúlt időszakban a kezembe került. Versek dudorászásra, éneklésre, gagyogásra, motyogásra, betűzésre, Mikulásvárásra, anyák napjára… Gyakorlatilag mindenféle alkalomra találunk benne valamit! Szédítően sok vers több mint 70 költőtől, a legnagyobb gyerekszakértőktől: Varró Danitól, Lackfi Jánostól, Bartos Erikától, Tandori Dezsőtől, Nemes nagy Ágnestől… Következzen a 300 magával ragadó vers közül a legeslegjobb hat!

tovább...

Egy ismerős, egy szokatlan

Két új verseskötet

Most két verses könyvről írok, mind a kettőt nagyon más és nagyon jó élmény volt olvasni, és tuti, hogy mindkettő itt marad a polcomon. Az egyik, a Válogatós azzal nyer meg magának, hogy nagyon ismerős: rég ismert óvodai versek újakkal vegyítve adnak ki egy vegyes válogatást az év ünnepei mentén elrendezve, a pedagógusok legnagyobb örömére; a másik azzal, hogy nagyon más: utánozhatatlan ötletek, humor, csapongó, felszabadító kreativitás levegője csap meg minket, ha Shel Silverstein könyvét, a Másfél zsiráfotkinyitjuk. – Hajdú Zsani ajánlója

tovább...