Kippkopp és a többiek

Marék Veronika legújabb történetei

"Elkészült a Kippkopp-sorozat nyolcadik kötete! A címe talányos egy kicsit. Vajon kik ezek a többiek? A rét és az erdő lakói: békák, egy mókus, csigák, a pók, süni és nyuszi, meg a kisrigók. És még nem említettem a teknősbékát és a kicsi baglyot. Rövid meséket találtok a könyvben sok-sok színes képpel. Remélem, tetszeni fog!"Marék Veronika

Pont egy éve, hogy Marék Veronika kapta a Pagony Vándortoll-díját. Nem csoda. Történetei az '50-es évek óta generációról generációra kerülnek le a polcról. Boribon és Annipanni (Bartos Erika gondolatait a sorozatról itt találod), Kippkopp és Tipptopp, Laci és az oroszlán mind-mind a gyerekek kedvencei. Japánban a ki hősök népszerűsége Hello Kittyével vetekszik. Szerencsére Janikovszky Éva díjas, József Attila díjas, IBBY életműdíjas írónőből még mindig nem fogytak el a mesék. Legújabb könyve, a Kippkopp és a többiek képes rögtön azt az otthonos hangot megütni, amit meséről mesére megszoktunk.

kippkopp.jpg

Az újabb szívmelengető történetek ezúttal Kippkopp, a gesztenyefiú és Tipptopp, a gesztenyekislány kalandos hétköznapjairól szólnak. A Kippkopp és a hónapok mintájára, ezúttal több, rövidebb történetet olvashatunk a kötetben, amik legalább olyan varázslatosak és fordulatosak, mint a hosszú mesék.

tipptopp.jpg
A gesztenyegyerekek bújócskáznak, kalandba keverednek egy zümmögő kalappal, aprócska kunyhót építenek, hogy védje őket az eső, békákkal hintáznak, zöld rózsát nevelnek, megtanulják, hogyan kell rigót nevelni, tornyot és hidat raknak, egy óriási csobbanás nyomába erednek, vijjogó bagollyal találkoznak, sebet ápolnak, lóherét keresnek, sőt, mérges mókust is békítenek!

Minden történet nagyon frappáns. A gyerekeknek szól a gyerekek nyelvén. Ezért is mondanám, hogy ami strukturálja a meséket, nem más, mint a gyerekfantázia- és humor. Mindemellett a legújabb mesék rendkívül sok információval szolgálnak az erdőben lakó állatokról. Kippkopp és Tipptopp szomszédai nem mások, mint a csigák, a süni, a nyúl, a rigó és a bagoly, így a történetekből a gyerekek az otthonosság érzet mellett képet kapnak az állatok viselkedéséről is.

Ha máris beleszerettél, tedd a kosaradba a könyvet!

Kíváncsi vagy, milyen a Boribon a Pagony Youtube-csatornáján? Katt ide!

Szívesen eljátszanátok a történeteket? Vagy saját Kippkopp meséitek is vannak? A gyönyörű Kippkopp és Tipptopp babák minden gyerek legkedvesebb figurái.

kippkopp_es_tipptopp.jpg