Mayer Tamás

Mayer Tamás grafikus, illusztrátor, animátor, a Zug Műhely tagja. Egyedi és szerethető figuráit nem csak lerajzolni tudja, de egy-két hókuszpókusszal és kismillió egérkattintással képes őket meg is mozgatni. Egyik legnagyobb álma volt, hogy gyerekkönyveket illusztrálhasson, ami valóra is vált, hiszen már több mesekönyv is megjelent a rajzaival – gondoljunk csak Matricás Lacira, Sárira és Bercire vagy éppen Tüsire és Loboncra!

Miért nézünk ki úgy, ahogy?
2021-05-17 - Labdarozsa
#Ezt olvassuk most

Vibók Ildi mikrobiológus legújabb mesekönyve, a Szuperlétra segítségével az öröklődés és a gének világába nyerhetünk alapos betekintést. Ha valaha rákérdezett a gyereked arra, miért hasonlít a füle a nagymamáéra, miért kék a szeme és úgy általában: mi az oka annak, hogy úgy nézünk ki, ahogy, akkor ebben a mesés ismeretterjesztőben garantáltan minden kérdésre választ kaptok!
Tartsatok Emma királylánnyal egy újabb hatalmas kalandban! Tudj meg mindent a könyvről!

Tovább olvasom...
Emma királylány nem akar szeplőket
2021-05-11 - Labdarozsa
#(Fel)olvasósarok

Vibók Ildi mikrobiológus és író. Ezt a két hivatást egyesíti A szuperlétra című mesekönyvében, ami egyszerre izgalmas történet egy minden lében kanál királykisasszonyról, Emmáról, és egy hihetetlenül informatív könyv az öröklődésről és a génjeink szerepéről. Ha valaha megkérdezett már a gyereked, miért hasonlít a nagypapára, mi az oka annak, hogy a lányoknak nincs hosszú szakálla vagy hogy egyáltalán: miért néz ki úgy, ahogy, akkor ez a ti könyvetek! Most bele is olvashatsz, kattints és tudd meg, hogy kezdődik a történet!

Tovább olvasom...
Négy új könyv a Pagonytól
2021-04-08

Új kötettel bővül Pásztohy Panka népszerű sorozata, Harris Gemma Elwin könyvéből a gyerekek a legizgalmasabb kérdésekre kaphatnak válaszokat, Michael Rosen fantasztikus verseit pedig Szabó T. Anna fordításában vehetik kezükbe a gyerekek és a felnőttek. Ezek mellett folytatódik a Történetek kíváncsi gyerekeknek sorozatunk, melynek friss kötetéből többek között az is kiderül, miért görbe a banán.

Tovább olvasom...