Mayer Tamás

Mayer Tamás grafikus, illusztrátor, animátor, a Zug Műhely tagja. Egyedi és szerethető figuráit nem csak lerajzolni tudja, de egy-két hókuszpókusszal és kismillió egérkattintással képes őket meg is mozgatni. Egyik legnagyobb álma volt, hogy gyerekkönyveket illusztrálhasson, ami valóra is vált, hiszen már több mesekönyv is megjelent a rajzaival – gondoljunk csak Matricás Lacira, Sárira és Bercire vagy éppen Tüsire és Loboncra!

Emma és az emberi test

Az emberi test egy fantasztikus gépezet! Annyira összetett, hogy azt fel sem lehet fogni! Valamilyen válasszal azonban mégis szolgálnunk kell az érdeklődő alsósoknak, amikor a működéséről kérdeznek. Te is zavarban vagy, mikor arról faggatnak, miért hasonlítanak jobban egyik nagyszülőre, mint a másikra? Vagy mikor el kell magyaráznod, miért is jó a védőoltás? Hát akkor, mikor az agy működése kerül szóba? Ne aggódj, Vibók Ildi sorozata segít érthetően, részletesen és pontosan bemutatni ezeket a témákat a gyerekeknek! Olvass tovább!

Tovább olvasom...
Észbontó robotok a Sárkányosban
2022-04-20

Szuper programmal vár a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Sárkányos Gyerekkönyvtára! Április 23-án szombaton 11:00 és 12:30 között találkozhatsz az Arti begurul és A hét kisrobot és a robontó íróival és illusztrátoraival! Gyere el a kézműves foglalkozással egybekötött, játékos könyvbemutatóra!

Tovább olvasom...
Menzacsataaa!
2022-03-23 - Pagony Játékház
#Kő-papír-olló

Mi az az emlék, ami az iskolával kapcsolatban azonnal eszedbe jut? Ha kicsit is hasonlítasz ránk, akkor a menza! Van, aki jó szájízzel gondol rá, van, aki kevésbé, de mindenkiből erős asszociációkat vált ki ez a gondolat. A Lyukasóra sulis kártyák sorozat első darabja éppen ezt tematizálja. Tudj meg mindent a Menzacsatáról!

Tovább olvasom...