Mayer Tamás

Mayer Tamás grafikus, illusztrátor, animátor, a Zug Műhely tagja. Egyedi és szerethető figuráit nem csak lerajzolni tudja, de egy-két hókuszpókusszal és kismillió egérkattintással képes őket meg is mozgatni. Egyik legnagyobb álma volt, hogy gyerekkönyveket illusztrálhasson, ami valóra is vált, hiszen már több mesekönyv is megjelent a rajzaival – gondoljunk csak Matricás Lacira, Sárira és Bercire vagy éppen Tüsire és Loboncra!

Négy új könyv a Pagonytól
2021-04-08

Új kötettel bővül Pásztohy Panka népszerű sorozata, Harris Gemma Elwin könyvéből a gyerekek a legizgalmasabb kérdésekre kaphatnak válaszokat, Michael Rosen fantasztikus verseit pedig Szabó T. Anna fordításában vehetik kezükbe a gyerekek és a felnőttek. Ezek mellett folytatódik a Történetek kíváncsi gyerekeknek sorozatunk, melynek friss kötetéből többek között az is kiderül, miért görbe a banán.

Tovább olvasom...
Kalandozás a természetben
2021-02-22 - Kasmíranyó
#Ezt olvassuk most

Miért kopogtatja a fákat a harkály? Hogy lesz a hernyóból pillangó? Miért vicces virág a pitypang? Miért fagynak be a pocsolyák hideg időben? Czernák Eszter legújabb, Hová bújt a süni? című könyvéből többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk.
Induljatok útra Pankával és anyukájával egy évszakokon átívelő, mesés sétára, és fedezzétek fel közösen a természet megannyi apró csodáját!

Tovább olvasom...
Kőnig doki és a Szupercsapat
2020-12-02 - Labdarozsa
#Ezt olvassuk most

Nagyon különleges meseregény jelent meg a közelmúltban: a Szupercsapat - Mire jó az oltás? az immunrendszerről szól és arról, miért és hogyan támogatják a védőoltások a szervezetünket. Oltást kapni senki sem szeret, ez nem is kérdés: arról viszont beszélni kell, hogy mi az oka annak, hogy léteznek és mennyi mindentől megvéd bennünket egy injekció.

Tovább olvasom...