10 ok, amiért a Girl Online neked való

Szpojlermentes ajánló a Girl Online-ról

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kicsit hangos, kicsit hiperaktív, de alapvetően jófej, vicces és elképesztően cuki brit lány, aki blogolni/vlogolni kezdett. Eleinte csak néhányan nézték a beauty-videóit, később egyre többen, egy idő után pedig a fél internet ismerte a nevét. Aztán ez a lány, Zoella úgy döntött, hogy felhasználja vlogger-tapasztalatait egy könyvhöz is: így születetett meg a Girl Online.

Te mit tennél, ha egy baleset után folyton pánikrohamok törnének rád? Felkeresnél egy pszichológust? Belefeledkeznél a hobbidba? A barátaid segítségét kérnéd? A tizenhat éves Penny egy autóbaleset után úgy dönt, kiírja magából a traumát: blogolni kezd. Anonim bejegyzéseit több ezren követik, ami hatalmas erőt ad a lánynak abban, hogy túllépjen félelmein. A pánikrohamokat leszámítva Penny élete teljesen átlagos: a szülei imádják egymást, a bátyja is tök jófej, elválaszthatatlanok a legjobb barátjával, és végre Ollie, Penny ezeréves crush-ja is végre randizni hívja a lányt. Szóval úgy tűnik, minden oké.

Pennyről viszont azt is tudni kell, hogy ő a legeslegbénább egész Angliában, szinte vonzzák őt a kínos szituációk. Alapvetően ez nem is lenne baj, de az egyik baklövéséről pont készül egy videó, ami futótűzként kezd terjedni az interneten, így amikor Penny szülei felajánlják a lánynak, hogy töltsék Amerikaban a karácsonyt, a lány kapva kap az alkalmon, hogy eltűnhessen egy kicsit a világ szeme elől. New Yorkban viszont megismerkedik a nagyon helyes, nagyon megnyugtató, nagyon zenész Noah-val, aki aztán fenekestül felforgatja Penny életét.

14565557583_1d36a49c3b_m.jpg
Tovább nem is ragoznám a sztorit, nem akarok lelőni semmit (minden, amit eddig leírtam, rajta van a hátsó borítón :)). Azt hiszem, nem lepődik meg senki, ha azt mondom, hogy a Girl Online egy vicces, pörgős,derűs hangulatú, tipikus tengerpartra való könyv, ezen a műfajon belül viszont nagyon jó. A Girl Online nem akar több lenni, ami, nem akar görcsösen kilépni a könnyedcsajoskönyv kategóriából.

Zoella könyvével (bár voltak olyan pletykák, melyek szerint a könyvet nem is ő írta) tehát egy kicsit sablonos, de fordulatos, pörgős és rendkívül szerethető lávsztorit kapunk. A karakterek rendkívül sokfélére és színesre sikerültek: a rosszakat teljes szívből lehet utálni, a jókat pedig a végletekig imádni – főleg Penny legjobb barátját, Elliotot, aki kísértetiesen hasonlít egy nagyon jó haveromra, és Noah nagymamáját, a “két lábon járó, beszélő, sütni tudó szeretettakarót”.

AGirl Online tehát neked való, ha:

girl_online1.jpg
1. Te is követed Zoellát, aki mostanra több millió követővel büszkélkedhet.

2. Bejött a Dash és Lily tökéletes karácsonyi hangulata.

3. Szeretsz belezúgni a könyvszereplőkbe.

4. Te is gondolkozol azon, hogy blogolni kezdj...

5. ...de kicsit félsz attól, hogy rosszul sül el.

6. Magadra ismertél Pennyben: te is rengeteget szorongsz, rólad is kikerült egy nagyon gáz fotó/videó Facebookra, te is állandóan csetlesz-botlasz, és eleged van abból, hogy mindenki bénának tart.

7. Eleged van az elváltak-a-szüleim/meghalt-az-apám-amikor-kicsi-voltam stb. jellegű könyvekből, és kivételesen egy olyanra vágysz, ahol a főszereplőnek nincs semmi family issue-ja, mint például Tallér Edina könyveiben.

8. Gondolkozni sem bírsz, annyira szerelmes vagy éppen. (A könyv ugyanis TELE VAN olyan mondatokkal, amiktől csak még szerelmesebb leszel, pl.:

“– Oké – mondom, bár fogalmam sincs, hogy miről beszél, de tényleg oké, most épp bármi oké lenne, mert a keze a kezemben meleg és erős.”)

9. Pontosan tudod, mit értett Penny azon, amikor ezt mondta, mert neked is vannak ilyen pillanataid:

“Nézem, ahogy egy lány a sarokban álló zenegéphez sétál, és pénzt dob be. Felhangzik a What a Wonderful World, és olyan boldog leszek, mintha minden sejtem hullócsillaggá változott volna. Ez apu örömdala, minden ünneplésünk alkalmával ezt játssza le. És annyira tökéletes – ez annyira tökéletes, ami most történik, hogy könnyek szöknek a szemembe.”

10. Értékeled az ilyesmi humort:

“– Ha bármelyik kitalált karaktert elhívhatnád piknikezni, ki lenne az?
Azonnal elmosolyodom. Noah random kérdései mindig megtörik a jeget.
– Augustus Waterst a Csillagainkban a hibából – mondom. – Hogy újra életre tudjam kelteni.
– Szuper válasz. Én azt a picsogó srácot a Twilightból, hogy meg tudjam ölni.”A kép forrását itt és itt találod.

Ha meg szeretnéd szerezni a könyvet, kattints ide!