2016 legjobb gyerekkönyvei

a Pagony boltok kedvencei

2016 tele volt jobbnál jobb magyar és külföldi gyerekkönyvekkel és játékokkal. Sok örömünket leltük az olvasásban és a partijátékokban, ráadásul most azt is eláruljuk, melyek voltak 2016 felejthetetlen meséi és társasai

Nézd meg, mi az, amit a Pagony boltokban dolgozók mindenképpen elraktároznak a polcunkon 2016-ból!

Pozsonyi Pagony, alias Barbi és Réka kedvencei:

pozsonyi.jpg

Peti, a macska és a négy szökevény gomb
26029.jpg"2-3 éves gyerekeknek ajánljuk. Főhősünk, egy nagyon pozitív szemléletű cica, aki még gombjai elvesztésében is csak a jót látja. Egyszerű, de ritmusos szövege fülbemászó, ahogy az ember olvassa kedve támad énekelve előadni. Játékosan tanítja meg a számokat és visszaszámolni 4-től. Rendhagyó illusztrációja már első ránézésre jókedvre deríti az olvasót.
"Többet nem is mondok, erre varrj hát gombot!" :-)"
                                                                                                    
Imagine

26938.jpg"Újdonság az asszociációs játékok kedvelőinek. Igazi családi társas, amit 10-12 éves kortól lehet igazán élvezni. Több ezer érdekes feladványt tartalmaz és ami izgalmassá teszi, hogy a megoldásra nem akárhogyan kell rávezetni a többieket. A lényege, hogy az átlátszó kártyákon egyszerű, sematikus ábrák láthatóak és ezek egymásra helyezésével kell létrehoznunk egy olyan képet, ami rávezeti a társaidat a megoldásra.
Vicces és egyben kreativitást igénylő játék, amit felnőtteknek is bátran ajánlunk baráti összejövetelekre!"

                                                                              
A Fehérvári Pagony kedvenceit Helga mutatja be:

fehervari.jpg

A Szemüveges szirén
25861.jpg"A Szemüveges Szirén kedves meseregény, és egyben nagyon szép elengedéstörténet is. Áll valahol Izlandon egy sokféle szél-fújta, hullámcsapkodta, palacsintától illatozó világítótorony, telis-tele az ott élő (szemüveges) kislány és apjának emlékeivel. A bátor kislány egy rejtélyes sziget titkának nyomába ered, és a tengeren meghökkentő és furcsa segítő csapatra talál. A Szemüveges Szirén előtt még soha nem olvastam Miles Davis-féle tengeri hullámokról, se a rókaszélről, de most már kétségem sincs afelől, hogy léteznek. "
                                                                                                     
Még egy voks az Imagine-nek

26938.jpg"Beszélj képekben! Az idei újévi Morzsabálunk abszolút fénypontja volt az Imagine. A játék egyik lényege, hogy csak az beszélhet, találgathat, aki a feladványt kapta. A többiek pedig buzgón mutogatják átlátszó képkártyáikat és próbálják a képek segítségével megértetni magukat, de ezen kívül semmiféle hangot nem adhatnak ki. Innen nézve pedig vagy totális értetlenség, vagy harsány kacagás kíséri a játékot. De általában mindkettő. Mert hogyan raknád ki szimbólumokból például azt, hogy "Reszkessetek, betörők!"? Vagy, hogy "Nem vagyok én apáca!"? Na, ugye!"

                                                                                  Panni a Bartók Pagonyból egy rendhagyó toplistával készült:
Leszel a barátom? - hangoskönyv
Oda vagyok Pokornyi Lia hangjáért és a jó hangoskönyvekért. Úgyhogy a Leszel a barátom hangoskönyv változata nekem nagyon jó kombináció volt. Mindkét 4 év alatti lányomat 47 percig leköti és még engem is szórakoztat. Kell ennél több?

bartokkedvencekkep.jpg

26941.jpg
3.

26812.jpg
2.
Szofi és a Mikulás
Szofi nálunk nagy kedvenc, mindenki pukkadozva kacag. Szofi, az imádnivaló kópé belopta magát még az én szigorú szívembe is. Nagyon nevettem, amikor a Mikulásnak próbált segíteni! És nevetek most is...

1.
Az én abszolút kedvencem: 

25933.jpg
Kannácska!
Vagány, talpraesett, segítőkész és néha elfelejti, hogy királykisasszony. Kapcsolata Nagypapa herceggel irigylésre méltó. És Kannácska törvénye megfontolandó, én is kötelezővé tenném: "Minden gyereknek fel kell olvasni egy mesét elalvás előtt!"
Illetve minden kiskirálykisasszonynak, és hercegnő palántának be kellene tartania Nagyi hercegnő szabályait is!

                                                                                                                                    Zsuzsi, a Sugár Pagonyból is vallomást tesz:
Ahol a szív dobban"Egyik nagy kedvencünk az elmúlt évben megjelent könyvek közül Satoe Tone Ahol a szív dobban című könyve, mely a Kisgombos Kiadó második könyveként jelent meg aPipó utazása után. Satoe Tone a Bolognai Nemzetközi Illusztrációs Díj első helyezettje elmélyülésre hívó képei univerzális nyelven m

26869.jpg
esélnek, gyereknek, felnőttnek egyaránt felemelő élményt nyújtva. Különleges képnyelv ez, álomszerű, aprólékos technikával, megállásra, befelé figyelésre, szemlélődésre inspiráló képekkel megalkotva, jelképes mennyiségű szöveggel, ahol az odaszánt idő függvényében az érzéseké, a kimondatlan és kimondhatatlan szavaké lesz a főszerep.

sugarkedvencekkep.jpg

A kék megannyi árnyalata jelenik meg a víz és az ég sötétjének ábrázolásában, míg két cica a fényt próbálja megtalálni és megőrizni a maga számára és egymásnak is. Gyönyörködtető és szívmelengető történet, mely elindulásra hív önmagunkba."

Pandemic

"A Pandemic egy együttműködésre épülő társasjáték, melyet kicsik és nagyok nagy élvezettel és izgalommal tudnak együtt játszani.

Egy járványelhárító csapat tagja minden szereplő, akik orvos, kutató, mikrobiológus, műveleti speci

21866.jpg
alista, stb. bőrébe bújva azon szorgoskodnak nagy összefogásban, hogy kifejlesszék az ellenszérumot, még mielőtt a világméretű járvány elterjed. Körbeutazzák a Földet, és minden karakter a maga szakértelmét hozzáadva a játékhoz dolgozik egymást segítve, hogy elérjék céljukat. A világ megmentéséhez négy ellenszérumot kell kifejleszteni, miközben az óra vészes gyorsasággal ketyeg. A játék különböző nehézségi fokokon játszható. Csak felnőtteknek is izgalmat és nagy kihívást jelent, de 7-8 éves gyerekek is be tudnak kapcsolódni. A játék annyira közkedvelt, hogy már több kiegészítő készlet is megjelent hozzá."A Debreceni Pagony is különleges kedvencekkel büszkélkedhet:
26812.jpg
"A Debreceni Pagony 2016-os kedvenc könyve a Szofi és a Mikulás. Szofi vidám történetei közül a Mikulással való találkozása a negyedik a sorban. Már az első három részben is szívünkbe lopta magát a cserfes kislány, akivel mindig valami mulatságos dolog történik. Ennek a résznek a különlegessége, hogy Szofi itt tényleg szeretne segíteni és mégis balul sülnek el a dolgok. Harcos Bálint meséje tökéletes választás az ovis korosztálynak, akik könnyen tudnak azonosulni Szofival és nagyokat nevethetnek a vicces kalandokon. Cristina Quiles rajzai pedig a történetet még tovább gazdagítják."
Panic Lab

debreceni.jpg

Szofi és a Mikulás

19871.jpg
"Kedvenc játékunk a Panic Lab. Ez a vidám memória és megfigyelőkészség fejlesztő játék 8 év felett tökéletes választás. Könnyen el tudjuk sajátítani a játékszabályt, játszhatjuk párban vagy nagyobb társaságban is. Kisebb gyerekek számára is élvezhető, mivel nem túl hosszú a játékidő. Kis helyen elfér, szuper fémdobozában utazások alkalmával is magunkkal vihetjük."Kövesd a boltokat a Facebook oldalukon, és kérj bármikor személyes segítséget!

Kapcsolódó termékek