2019-es táborok a Pagonyban

Idén is két helyszínen várunk Budapesten!

Ahogy már tavaly is, idén is vár titeket a budai Bartók Pagony és a Zuglói Pagony! Kattints, tudj meg minden infót a táborokról és a jelentkezésről!

A Pagonyos táborokban  különböző érdeklődésű gyerekeknek kínálunk táborélményt, ami feledhetetlenné teszi a nyarat. Nálunk lehet filmezni, Rumini világába lépni, programozni, alkotni, angolozni, jógázni, legózni, vagy akár egy hétre indiánbőrbe bújni! 
Olvass tovább, tudj meg mindent!
 
TÁBOROK A BARTÓK PAGONYBAN
 
INFÓ
CÍM: 1114 Budapest, Bartók Béla út 5.
JELENTKEZÉS: www.pagony.hu/tabor-jelentkezes
ÉRKEZÉS: 9:00-re, a gyerekekért 16.30-ra kell jönni (ez alól a félnapos tábor kivétel, részletek lejjebb)
A tábor ára tartalmazza a napi 3 étkezést is (ez alól a félnapos tábor kivétel, részletek lejjebb)
10% TESTVÉRKEDVEZMÉNY
Igyekezz a jelentkezéssel, nehogy lemaradj!
 
Július 15-19. Bábos tábor (8-12 éveseknek)

Táborvezetők: Lovas Lilla és Maksai Ági

A táborozók játékos és kreatív feladatokon keresztül ismerhetik meg a bábos szakma rejtelmeit.  Napról napra fedezik fel a különböző színházi szakmák világát a bábtervezéstől a rendezésig, és a mesék világából kiindulva válhatnak díszlettervezőkké, bábkészítőkké, dramaturgokká és rendezőkké. A pénteki zárónapon a táborozók saját bábos premieren mutatják be az általuk készített, közös bábelőadást.
A tábor alatt meglátogathatják az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet Bábtárát, ahol kulisszatitkokat tudhatnak meg a bábok titkos, előadások utáni életéről is.
Jelentkezz te is, hiszen a bábok világában bármi megtörténhet!
Ár: 37.500 Ft
 
>>> JELENTKEZZ ITT! <<<
 
Július 22-26. Panthera tábor (8-12 éveseknek)
 
Táborvezetők: Fodor Fanni és Török Tímea
 
Ismered Panthera minden zegét-zugát? Tudod, milyen rafinált lehet egy szabotőr? Tanulmányoztad az inspirátorok előző küldetéseit? Nem riadsz meg egy lehetetlennek tűnő feladattól sem?
Keressük legtalpraesettebb diákjainkat, hogy egy utolsó rendhagyó vizsgán vegyenek részt, minél hamarabb inspirátorok lehessenek, és közösen dolgozhassunk a Fejlődés Kerekének visszaállításán!
Vagy mindez még nem mond neked semmit? De jó a megfigyelő-képességed, könnyen felfedezed az apróságokat, szeretsz csavarosan gondolkodni, és mindig készen állsz egy új kalandra?
Várunk a Bartók Pagonyba július 22-26-ig, hogy együtt vegyünk részt ezen a kalandos küldetésen!
 
A tábor témájának alapját Kertész Erzsi Panthera-sorozata adja. A mű előzetes ismerete nem szükséges, jöhet, aki olvasta, aki csak tervezte, hogy elolvassa, és aki még nem is hallott róla!
 
Vezetik: Paralel Alkotócsoport: Fodor Fanni és Török Tímea drámainstruktorok
 
Ár: 37.500 Ft
 
>>> JELENTKEZZ ITT! <<<

 
 
Július 29-augusztus 2. Barangolás a művészetekben (7-14  éveseknek)
 
Táborvezető: Varga Viola
 
Gondoltad volna, hogy múzeumba járni izgalmas is lehet? Ha eddig nem érdekeltek a művészetek és a kiállítások, vagy ha már elvarázsolt egy-egy műalkotás, ebben a táborban a helyed!
 
A táborozó gyerekek interaktív feladatokon keresztül ismerhetik meg a Magyar Nemzeti Galéria és a Kiscelli Múzeum állandó gyűjteményét, és ellátogathatnak a Szépművészeti Múzeumba is. A délelőtti múzeumi kirándulások után délutánonként a gyerekek saját alkotásokat készíthetnek a Barangoló könyvek segítségével. A három múzeum anyagán keresztül megismerkedünk különböző stílusirányzatokkal is, mint például a reneszánsz és a barokk festészet, az impresszionizmus, a szecesszió és a szürrealizmus.
 
A tábort Varga Viola, a foglalkoztatókönyvek írója tartja.
 
Ár: 37.500 Ft
 
>>> JELENTKEZZ ITT! <<<
 
Augusztus 5-9.  A Négy Őselem és a japán animációs filmek csodálatos világa (8-14 éveseknek)
 
Táborvezetők: Sipos Orsolya és Kocsis Péter

A különleges tábor során a gyerekek megismerkedhetnek a tűz, víz, föld és levegő elemekkel, ezek jelentésével, valamint a hozzájuk kapcsolódó hiedelmekkel, varázslatokkal és mesékkel.
Hayao Miyazaki (A vándorló palota és a Chihiro szellemországban rendezője) rajzfilmjei kapcsán közelebb kerülnek a természethez, valamint a környezetvédelem, az állat- és növényvilág létfenntartó szerepének megértéséhez.
Az első négy napon megvizsgálhatják az emberek viszonyát az egyes elemekhez beszélgetések, játékos asztrológia és mozgásgyakorlatok segítségével. A résztvevők megtapasztalhatják az elemek iránti tisztelet fontosságát, és azt, hogy bármelyik lehet pusztító erő, de az ember hű társa is. A rajzfilmek után játszhatnak, képzőművészeti foglalkozásokon vehetnek részt, és beszélgethetnek az adott témakörökről. Az utolsó napon a négy őselem egyesítése során az ötödik elemhez, az Éterhez is kapcsolódhatnak.
Kérjük a szülőket, hogy amennyiben ismert, írják meg előre a résztvevő gyerek(ek) asztrológiai napjegyét és aszcendensét.
Ár: 37.500 Ft
 
Augusztus 12-16. Mesés gyerekjóga tábor (5-10 éveseknek)
 
Táborvezető: Hillier-Szalay Enikő

Jógázni öröm, feltöltődés és kikapcsolódás, miért ne repülhetnél el a mesék birodalmába
a jógamatracon? A tábort ajánljuk a már jógázó gyerekeknek, és azoknak is, akik szeretnének megismerkedni a jógával, azoknak, akik szívesen kalandoznak a képzelet világában és szeretnek álmodozni, és azoknak is, akiknek szükségük van egy kis önbizalomra. A jóga sok ismert jótékony hatása mellett a gyerekek megtapasztalhatják a dramatizálás és az alkotás pozitív élményeit, és így a hét minden napját átszövi a mese és a kaland.
 
Napi két jógafoglalkozáson kívül a szabadban is mozoghatnak majd, de lesz relaxáció, meseolvasás és sok-sok megerősítő, kapcsolatteremtő játékgyakorlat is, hogy a gyerekek önbizalommal teli, kiegyensúlyozott kis jógikként térjenek haza a hét végére.
 
Ár: 37.500 Ft
 
>>> JELENTKEZZ ITT! <<<

 
Augusztus 12-16. Meseírói és színházi alkotótábor (7-10 éveseknek)
 
Táborvezetők: Sipos Orsolya és Kocsis Péter
Szeretnél saját mesét vagy verset kitalálni, közös történetet létrehozni a többiekkel – sok-sok játékkal és mozgással fűszerezve? Belebújnál a szereplők (emberek, állatok, varázslények) bőrébe? Kipróbálnád, hogyan lehet egy történetet másoknak úgy elmesélni, hogy a benne lévő alakok és események megelevenedjenek? Szívesen elkészítenéd az Általad kitalált szereplők maszkjait, jelmezeit?
Itt mindenki megtalálhatja a szerepét: a közös alkotás során szükség lesz fantáziára, fortélyos történetmesélésre, ügyes kezekre és bátor előadókra.
 
A gyerekek szakszerű, mégis koruknak és igényeiknek megfelelő, játékos formában ismerkedhetnek meg a mese- és történetírás, a jelmez- és díszlettervezés, valamint a színpadi megjelenítés titkaival. Az utolsó napon a szülők is be lesznek avatva azokba a jelenetekbe, amelyek a héten elkészülnek.
 
Ár: 37.500 Ft
 
>>> JELENTKEZZ ITT! <<<

 
Augusztus 12-16. Alkotótábor leendő íróknak, költőknek és színházművészeknek (10-14 éveseknek)
 
Táborvezetők: Sipos Orsolya és Kocsis Péter

Itt egy héten át lehetsz író, költő, színész, rendező és díszlet- vagy jelmeztervező!
Szeretnél saját novellát vagy verset írni, közös történetet létrehozni a többiekkel?
Érdekel az irodalom, a színház és a képzőművészetek világa és kapcsolódása?
Kipróbálnád, milyen írónak, dramaturgnak, díszlettervezőnek, rendezőnek vagy akár főszereplőnek lenni?
 
Ebben a táborban mindezt átélheted! Itt tényleg általad születik minden helyszín és kel életre minden szereplő! Itt nem a már látott filmek vagy olvasott könyvek eseményeiből, hőseiből kiindulva fogod használni a tehetségedet, a képzelőerődet és a kreativitásodat: a tábor során elsajátíthatod az irodalmi alkotás alapjait, a saját és közös történetek kitalálásától azok megírásán át eljuthatsz a jelenetek mozgásban való megjelenítéséig, előadásáig. Az utolsó napon a szülők is megtekinthetik a hét során született alkotásokat.
 
Ár: 37.500 Ft
 
>>> JELENTKEZZ ITT! <<<

 
Augusztus 21-22-23. (3 napos tábor) Szelídítés és felelősség - gyermekek és házi kedvencek (7-12 éveseknek)
 
Táborvezetők: Sipos Orsolya és Kocsis Péter

A három nap alatt a résztvevők megismerkedhetnek az állatok és az emberek viszonyával, történetek és filmek kapcsán szó lesz a házikedvencek szelídítéséről, függetlenségéről, szabadságáról, a kölcsönös szeretetről és megbecsülésről. Mindenki mesélhet a házi kedvenceiről, kiderülhet, miért kedveli valaki jobban a kutyusokat, mint a cicákat, vagy éppen miért választana házi kedvencnek kígyót, békát, óriásteknőst, netán medvét vagy elefántot. Sőt, szó lesz az egyes állatoknak tulajdonított varázserőkről és a hozzájuk fűződő legendákról, mesékről, mítoszokról is!
A tábor alatt a gyerekek megismerkedhetnek az állattartás nehézségeivel, a húsevők és növényevők közötti ellentétekkel, és a három nap során jobban megérthetik, hogy a házi kedvencek vállalása nem csupán örömöt és szórakozást jelent az adott pillanatban, de nagy felelősséggel is jár hosszútávon.
Ár: 22.500 Ft
 
Augusztus 26-30. Palacsinta tábor (félnapos tábor 9.00-13.30-ig ebéddel) (5-7 éveseknek)

Táborvezető: Hillier-Szalay Enikő
 
Erre a kreatív, játékos hétre kifejezetten a nagy ovisokat és az iskolába készülőket várja Enikő, hogy együtt megelevenítsék a Palacsinta tábor történetének vidám kalandjait! Ha szívesen töltenéd az időt kincskereséssel, kalózkészítéssel, hajófabrikálással vagy éppen sárkánycsalogatással a nyár utolsó hetében, itt a helyed! Mese, játék, és persze a közös palacsintatöltögetés sem maradhat ki a délelőtti programok közül!
 
Próbáld ki, milyen is táborozni, ha még sosem voltál, de már szeretnél te is a nagyok közé tartozni!
 
Vadadi Adrienn Palacsinta tábor című könyvének tematikája alapján a tábort vezeti Hillier-Szalay Enikő óvodapedagógus
 
Ár: 27.000 Ft
 
>>> JELENTKEZZ ITT! <<<
TÁBOR A ZUGLÓI PAGONYBAN
 
INFÓ
 
1145 Bp., Erzsébet királyné útja 20.
 
JELENTKEZÉS: www.pagony.hu/tabor-jelentkezes
 
ÉRKEZÉS: 9:00-re, a gyerekekért 16.30-ra kell jönni.
 
A tábor ára tartalmazza a napi 3 étkezést is.
 
10% TESTVÉRKEDVEZMÉNY
 
e-mail: tabor@pagony.hu 
 
 
 
Augusztus 26-30. Iskolára hangoló tábor (6-7 éveseknek)
mozgásos-játékos felfedezés – szórakoztató tanulás – készségfejlesztés
 
Táborvezető: Voloncs Kata
 
Most leszel elsős? Nem szeretnél már visszamenni szünet után az oviba?  Kíváncsi vagy, mit fogtok csinálni az iskolában? Szeretnél magabiztosabb lenni az első napokban az új környezetben?
 
Gyere el az Iskolára hangoló táborba, és bepillantást nyerhetsz, mi minden felfedeznivaló vár rád majd az iskolában! Nem gond, ha nem jártál iskolaelőkészítőre, itt megismerheted, mivel fognak telni a napjaid az iskolában.
Ami biztosan vár rád:  
sok mozgás, hogy fejlődjön a nagymozgásod
sok mese, mondóka és dalok, hogy színesedjen a szókincsed, és könnyebben jegyezd meg a tanulnivalókat
sok-sok logikai társasjáték, hogy fejlődjön a kudarctűrő képességed
rajzolás, festés, gyurmázás, hogy könnyebben menjen az írás
Aminek te és a szüleid is örülni fogtok:
saját készítésű füzetborítók, amelyeket már első nap magaddal vihetsz az iskolába
15 perces  visszajelzés a szüleidnek, mire érdemes odafigyelnetek az első iskolai napokban, hetekben (a táborban eltöltött idő tapasztalata alapján)
20%-os kupon a Zoom műhely további, őszi programjaira  
Gyere, játsszunk iskolásat, hogy örömmel és bátran lépd át a saját sulid kapuját!
Kalandra, akarom mondani, sulira fel!                                           
 
Ár: 37.500 Ft