4 top könyv, ami nélkül nem jöhet a Mikulás

Meséld át az ünnepeket!

Jön a Mikulás, de már unod a sok csokit, és valami különlegeset ajándékoznál? Már nincs sok idő, hogy kitaláld, mik lennének a legszuperebb könyvek, de szerencsére kedvenc Pagony-könyveink közül is válogathatsz, mi kerüljön a csomagba. Szofi, Bogyó és Babóca, Janó és Janka, Bot Benő: ők mind izgalmas kalandokat éltek át a Mikulással, vagy éppen őt várva, így ezekkel a könyvekkel biztosan nem lőhetünk mellé. Nézzük, miért ezek könyvek a legkisebbek kedvencei.

Janó és Janka  - Itt a Mikulás

Janó és Janka kedves történetei sok gyerek kedvencei lettek az utóbbi években. Szerepükbe a különleges illusztrációknak köszönhetően bárki könnyen belehelyezkedhet, a lényegre szorítkozó történetmesélés pedig teret enged az olvasók fantáziájának. Ez a rész a Mikulásvárásról szól: 24718.jpgMegismerteti a gyerekekkel a holland hagyományt, miszerint a cipőbe répát és szénát kell tenni, és a mesék hangulata mindannyiunkban kellemes emlékeket ébresztenek. Az ilyenkor felmerülő kérdéseket pedig mindannyian jól ismerjük: mikor tehetjük már ki a cipőt? Vajon a Mikulásnak ki ad ajándékot?

A két kis rosszcsont mindig összeveszik valamin, de végül mindig kibékülnek: együtt izgulni, játszani sokkal jobb mulatság, mint veszekedni, a szülők pedig a háttérből ugyan, de mindig a jó megoldás felé vezetik őket. Ha egy hangulatos, téli olvasmányra vágytok, ne hagyjátok ki Janó és Janka téli meséit sem!

3 éves kortól ajánljuk.

Bővebb ismertetőnket a mesekönyvről itttalálod!

Szívesen olvasnál még a két kis csibész kalandjairól? Akkor ismerd meg a Janó és Janka ősziés télimeséit is!

Bogyó és Babóca karácsonya

A csigafiú és a katicalány már mindent csináltak az alvástóla zenélésig, így természetesen a Mikulás és a karácsony sem maradhat ki az élményeik közül. A gyerekek nem véletlenül imádják Bogyót és Babócát: idilli történeteik és kedves illusztrációjuk nyugtatólag hat még a felnőttekre is.8697.jpg Ebben a kötetben is két történetet ismerhetünk meg: Bogyó és Babóca kikészítik a csizmáikat, de jaj! Bogyó nem veszi észre a saját ajándékát, ezért elkeseredésében világgá akar menni. Szerencsére kedves barátai most is segítségére sietnek. A másik mese pedig már a karácsony hangulatát idézi meg: a kis bogarak megmentenek egy százlábút, akire rádőlt egy fenyőfa, majd együtt töltik a karácsonyt, és csodaszép ajándékokkal lepik meg egymást. Kitaláljátok, milyen ajándékot kap a százlábú?

1,5-2 éves kortól ajánljuk.

Kíváncsi vagy, mi minden van, amit a kis bogárkák ihlettek? És arra, milyen kemény lapos kis böngésző sorozat jelent meg a szereplőkről?

Szofi és a Mikulás

26812.jpgMit tegyen a Mikulás, ha megbetegszik az egyik krampusza? Ajaj... Még szerencse, hogy Szofi ébren maradt egész éjjel, hogy kileshesse! Így hát egyértelmű: Szofi majd segít, és beugrik a krampusz helyett. Ha ismerjük Szofi korábbi történeteit, ezen már nevethetünk egy jót: a mindenlében-kanál virgonc kislányt nem is tudjuk elképzelni más szerepben, Cristina Quiles rajzai pedig ennél pontosabbak és viccesebbek nem is lehetnének: a krampuszjelmezbe bújt Szofi eszméletlenül szeleburdi és aranyos. Segítő szándéka persze most is nagy galibákat okoz: a virgácsokból madárfészket csinál, minden ajándékot belezúdít egyetlen kéménybe, és akkorát fúj, hogy mindent beterít hóval. szofikrampusz.jpgHa szeretnéd megtudni, hogyan végződik ez az izgalmas éjszakai kaland, olvasd el a mesét – és ne hagyd ki a többi a többi Szofi-kötetet sem.

2 éves kortól ajánljuk.

Kíváncsi vagy, mi az az 5 ok, amiért Szofi a legszuperebb választás minden kis lendületes ovisnak? És arra, mi a titka a Szofi-meséknek? Miért imádja minden gyerek? Kattints a cikkünkre, és te is megtudod!
Bot Benő

A Julia Donaldson és Axel Scheffler páros már sokszor bizonyított, ez a mese is sokak kedvence lett, Papp Gábor Zsigmond fordításában pedig magyarul is legalább annyira élvezhető, mint eredeti nyelven.23461.jpg Bot Benő viszont biztos nem élvezte annyira a vele történteket, mint amennyire mi jól szórakozunk, miközben olvassuk, hiszen szegényt zászlórúdtól elkezdve bumerángig mindennek használták, miközben ő másra sem vágyott, csak hazajutni a feleségéhez és három fiához. Hát senki nem érti, hogy ő nem csak bot, hanem Bot Benő?! A szerencsétlenségsorozatnak a Mikulás vet véget, és miután együtt kiosztják az ajándékokat a gyerekeknek, hazarepíti őt a szánján elkeseredett családjához.Vicces, izgalmas és néha picit szívszorító történet a Mikulásváráshoz, kemény lapjai miatt már az egészen kicsik is forgathatják.

2 éves kortól ajánljuk.

Navratil Dominika ajánlóját olvastad.

Szeretnéd megtudni Julia Donaldson titkát is? Akkor kattints ide!

Kíváncsi vagy, tavaly milyen könyvekkel vártuk a Mikulást? Akkor lapozz ide!

Kapcsolódó termékek