5 vitathatatlan érv, hogy kuflikat kell olvasnod!

Mert megjelent A világ első kuflizenekara!!!

Éljen, éljen, megjelent a legújabb kufli-mesekönyv, A világ első kuflizenekara, ami tovább táplálja a sorozat maratoni olvasását és böngészését. Ha még nem tudod, hogy melyik kötet melyik oldalán mit mond a repülő, akkor derítsd ki a cikkből, miért van mindenki rákattanva a kuflikra! Az öt (plusz egy meglepetés) érv a sorozat bármelyik kötetére igaz, de ebben a cikkben A világ első kuflizenekara című könyvből válogattuk ki a vonatkozó képeket. Jó böngészést!

1. Humor

Nem mondok nagy újdonságot, ha elárulom, hogy a kufli-könyvek tele vannak felejthetetlen poénokkal. Titkuk, hogy minden mese minden mozzanata úgy van kódolva, hogy sajátosan tudja érteni a kisgyerek, a nagy és a felnőtt. Ráadásul az olvasatok egymás mellé rakása a slusszpoén...

kuflik_humor.jpg

2. Gyermeki nézőpont

Hihetetlen a történetek logikai felépítése. A felnőttek bizony sokszor vakarhatják a fejüket, mert a ebben a mesében a gyermeki logika uralkodik. 

kuflik01.jpg

3. Karakterek

A hét kufli, Pofánka, Valér, Titusz, Hilda, Zödön, Bélabá és Titusz mind akkora egyéniségek, hogy lehetetlen nem kedvencet választani, miközben mindet imádod. És ez még nem minden, mert a könyveket lapozva olyan fejethetetlen figurákkal találkozhatsz, mint a lábascsiga, a mohamanyi, a szőrmók vakarc, a varázsgomba vagy a beszélő fatuskó... Itt az ideje, hogy beindítsd a fantáziádat és te is megalkosd fantáziavilágod kedvenc szereplőit! A rajongóknak mondom, hogy a legújabb könyvben pedig végre megismerheted a macskalegyek, a kócférgek és a levernyók varázslatos világát!

kuflik_karakterek.jpg

4. Váratlanság

Egy mese akkor jó, ha egyszerre otthonos világba repít, miközben meghökkent a megfelelő pillanatokban. A kuflikkal mindig komfortos a mese, miközben tuti, hogy csupa olyan kalandba sodornak, amire nem tudsz felkészülni. Mindehhez pedig elég lesz figyelni és örülni!

kuflik_fordulat.jpg

5. Rajz és szöveg tökéletes elegye

kuflik_kep.jpg
A mai gyerekeket már alig érdekli az a könyv, amiben nincsenek képek – gondoljuk sokszor. De ez bizony tévedés! A gyerekek alapvetően vizuális ingerek mentén gondolkodnak"Mit ér egy könyv – gondolta Alice – képek meg versek nélkül?" - írta Caroll 1865-ben. A kicsiknek szóló jó mesekönyv olyan harmóniát teremt kép és szöveg között mint a kuflik... Ez az olvasóvá nevelés első, és legfontosabb lépése és pont egy ilyen élmény által születik a jövő olvasója: amikor a kisgyerek elkezdi élvezni a könyv nyújtotta világot. A kuflik legnagyobb ereje, hogy a képek és a szöveg mindig egymásra reflektálnak, így a mese "megértéséhez" eleve mindkét nyelvet figyelniük kell a gyerekeknek.

+1 Harmónia

A legfontosabb bármilyen mesei világ esetében a kiegyensúlyozott világ megteremtése. Ez egy képeskönyv esetében még fontosabb, főleg, hogyha sorozat! Szerencsére a Kufliverzum törvényei sajátos rend szerint ugyan, de mégiscsak kiszámíthatóan működnek.

kuflik_koherencia.jpg

Hogy született a "Kufliverzum"? Lapozz ide!

A sorozatban eddig megjelent könyveket itttalálod!

A világ első kuflizenekara című mesekönyvet itttudod a kosaradba rakni!