5 vitathatatlan érv, hogy kuflikat kell olvasnod!

Ismerd meg a legviccesebb gyerekkönyveket!

Derítsd ki a cikkből, miért van mindenki rákattanva a kuflikra! Az öt (plusz egy meglepetés) érv a sorozat bármelyik kötetére igaz.

kuflik_koherencia.jpg1. Humor

Nem mondok nagy újdonságot, ha elárulom, hogy a kufli-könyvek tele vannak felejthetetlen poénokkal. Titkuk, hogy minden mese minden mozzanata úgy van kódolva, hogy sajátosan tudja érteni a kisgyerek, a nagy és a felnőtt. Ráadásul az olvasatok egymás mellé rakása a slusszpoén...

kuflik_kep.jpg2. Gyermeki nézőpont

Hihetetlen a történetek logikai felépítése. A felnőttek bizony sokszor vakarhatják a fejüket, mert a ebben a mesében a gyermeki logika uralkodik. 

kuflik_fordulat.jpg3. Karakterek

A hét kufli, Pofánka, Valér, Titusz, Hilda, Zödön, Bélabá és Titusz mind akkora egyéniségek, hogy lehetetlen nem kedvencet választani, miközben mindet imádod. És ez még nem minden, mert a könyveket lapozva olyan felejthetetlen figurákkal találkozhatsz, mint a lábascsiga, a mohamanyi, a szőrmók vakarc, a varázsgomba vagy a beszélő fatuskó...

kuflik_karakterek.jpg4. Váratlanság

Egy mese akkor jó, ha egyszerre otthonos világba repít, miközben meghökkent a megfelelő pillanatokban. A kuflikkal mindig komfortos a mese, miközben tuti, hogy csupa olyan kalandba sodornak, amire nem tudsz felkészülni. Mindehhez pedig elég lesz figyelni és örülni!

kuflik_humor.jpg5. Rajz és szöveg tökéletes elegye

A kicsiknek szóló jó mesekönyv olyan harmóniát teremt kép és szöveg között mint a kuflik... Ez az olvasóvá nevelés első, és legfontosabb lépése és pont egy ilyen élmény által születik a jövő olvasója: amikor a kisgyerek elkezdi élvezni a könyv nyújtotta világot. A kuflik legnagyobb ereje, hogy a képek és a szöveg mindig egymásra reflektálnak, így a mese "megértéséhez" eleve mindkét nyelvet figyelniük kell a gyerekeknek.

kuflik01.jpg+1 Harmónia

A legfontosabb bármilyen mesei világ esetében a kiegyensúlyozott világ megteremtése. Ez egy képeskönyv esetében még fontosabb, főleg, hogyha sorozat! Szerencsére a Kufliverzum törvényei sajátos rend szerint ugyan, de mégiscsak kiszámíthatóan működnek.


Hogy született a "Kufliverzum"? Kattints ide!

A sorozatban eddig megjelent könyveket itt találod!

Kapcsolódó termékek