8 könyv húsvétra

Nyuszik mindenfelé!

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem olyan érzésem van, mintha tegnap lett volna, hogy karácsonyi mesekönyvekről beszélgettem a vásárlóinkkal, erre kettőt pislogtam, és itt a HÚSVÉT!
És bár én valahol februárban elvesztettem a fonalat, a Pagony szerencsére nem, ezért tudok most nektek egy egész sor csudajó húsvéti és nyuszis mesét mutatni, csupa olyan könyvvel, ahol a főszerep a természetesen a nyulaknak, a csokitojásoknak, no meg a répának jut.

 

01.jpg

Húsvéti mulatság

02a.jpg

Ez az apró mesekönyv tökéletesen beleillik a pici kezekbe, ezenkívül szép színes, és mivel egy kukucs-könyvről van szó, minden oldalon találunk egy kis ablakot, amin átleselkedhetünk a következő lapra.
A gyerekek megismerkedhetnek a húsvéti finomságokkal, van itt kalácskészítés, tojásfestés és ezenkívül sok-sok állattal is találkozhatnak. Azoknak a kicsiknek, akik most élvezik ki először a húsvét hangulatát, ez a bájos kis könyv tökéletes lehet.

Másfél éves kortól

Rendeld meg itt!

Nyuszicsalád történetei

03.jpg

Ebből az aranyos könyvecskéből szerencsére rögtön kettő is van!
Egy nyuszicsalád kalandjaival és mindennapjaival ismerkedhetnek meg ezeken a verses meséken keresztül a gyerekek, ezenkívül az illusztrációi is külön cukiság-cunamit indítanak el.
A Nyuszicsalád aludni megy fontos tanulsága, hogy ahhoz, hogy jól aludjunk, nem kell más, mint hogy végigpusziljunk mindenkit, akit szeretünk, legyen szó tesóról vagy plüssállatról. A Nyuszicsalád a pácbanpedig egy bonyodalmakkal és apró balesetekkel teli napról szól, aminek a végén természetesen azonnal helyreáll a világ rendje, amint megérkezik a fagyisautó. A fagyi mágikus erejéről szerintem nem is érdemes vitát nyitni, mivel valóban egy szerencsétlenül alakult nap minden megpróbáltatására megoldást jelent.
A könyvek maximálisan strapabíróak, keményborítósak, így a legkisebbek is bátran nyúzhatják.

Másfél éves kortól

Rendeld meg ITT és ITT a két cuki könyvecskét

A húsvéti meglepetés

04.jpg

Ez a kis könyv szintén keményborítós és verses, de itt már visszatérünk a húsvét témájához: Nyulam Petit a tyúkok megajándékozzák egy nagy csomó tojással, amiket ő gyönyörűen fel is díszít, és ekkor jön a csavar a történetben: az egyik hímes tojás megmozdul, majd eltörik és kikandikál belőle egy kiscsibe!
Mivel Peti nagyon jószívű nyuszi, azonnal a csibe mamájának keresésére indul, és így happy enddel zárul kis mesénk.

Kétéves kortól

Rendeld meg itt!

Bori és a húsvéti nyúl

05.jpg

Bori nagy kedvencem, de nem csak nekem: a gyerekek és a szülők is szeretni szokták, mert nagyon változatos élethelyzetekben lehet hasznosítani a róla szóló történeteket: van fogorvosos, repülőn utazós, síelős és természetesen húsvétos is!
Ez a mese egy igazi aduász: a gyerekeknek izgalmas, a szülők számára pedig tele van hasznosabbnál hasznosabb húsvéti tippekkel. Anyukám például biztosan díjazta volna, ha tud a hurkapálcikás tojásfestő módszerről: így nem kellett volna végignéznie, ahogyan pingálás közben eltöröm a tojásokat, amiket lila fejjel fújkált nekem órákon keresztül.
De az én kedvenc ötletem a csíráztatás volt: hatalmas móka lehet úgy várni az ünnepet, hogy közben nevelgetünk egy növényt, és megfigyeljük, ahogyan a vattapamacsba szórt magokból igazi kiskert születik.
Egy szó mint száz: Bori csúcs!

Hároméves kortól

Rendeld meg itt!

Húúú, mennyi répa!

06.jpg

Ez a könyv már a címével és a borítóján a répahegyen boldogan heverésző nyuszival megfogott engem, annyira cuki. Az illusztrációk egyszerűen annyira viccesek, hogy hihetetlenül sokat nevettem, egészen addig, amíg drámai fordulatot nem vettek az események.
A mese elején hamar kiderül, hogy főszereplőnk súlyos répafüggőségben szenved. Vagyis egyáltalán nem szenved, vidáman gyűjti, nevelgeti és raktározza répáit, egészen addig, míg már a csillárról is répák lógnak, és a kisnyúl nemes egyszerűséggel kiszorul a saját házából.
Nyuszit több barátja is befogadná aludni, de ő mindenhova viszi magával imádott répáit, aminek az a szomorú eredménye, hogy további négy barátja válik otthontalanná, mivel tönkreteszi az ő lakásukat is.
Itt kap észbe a nyuszi, és döbben rá, hogy ha képes lemondani az őrült gyűjtögetésről, és inkább megosztani a barátaival, amije van, akkor mindnyájuknak jut hely az ő otthonában.
Ez tipikusan egy olyan történet, ami ha szeretnétek, egyszerű, mókás és kedves esti mese, ha pedig igényetek van rá, akkor érdekes beszélgetések kerekedhetnek ki belőle barátságról és nagylelkűségről.

Hároméves kortól

Rendeld meg itt!

Kisnyuszi Répavölgyben

07.jpg

Bizonyára sokan ismeritek Tony Wolfot, könyvei hatalmas népszerűségnek örvendenek szerte a világon. Nincs ez másként a Pagonyban sem: mikor újra megjelentek sokunk gyerekkorának meghatározó történetének, a Mesél az erdőnek a kötetei, szabályos invázió következett. Nagyon jó érzés volt látni a szülők arcán az örömet, hogy végre megmutathatják gyerekeiknek is ezeket a meséket.
Kisnyuszi és Répavölgy bájos és különleges figurái is egyből beszippantják az olvasót. Ez egy szép nagy kötet, hat mesével, ami egész húsvétra elegendő muníciót jelent.
Elbeszélőnk maga Kisnyuszi, aki imád történeteket mesélni, és Répavölgyben aztán mindig történik valami izgalmas! Van itt orrát mindenbe beleütő nyuszi megtréfálása, sárgarépa-mérgezés vagy épp szörnyen hangos és rendetlen kisnyulak viselkedésének varázslatos megjavulása.
Csatlakozzatok ti is ehhez a nem mindennapi társasághoz, és indulhatnak a kalandok!

Hároméves kortól

Rendeld meg itt!

Nyuszi úr csokoládégyára

A végére hagytam a legnagyobb kedvencemet: ez a mese egyszerűen zseniális! Amellett, hogy hihetetlenül vicces, egészen olyan, mint egy böngésző: minden oldalon vannak visszatérő elemek, például Debbie, a tyúk, aki eltűnik a csokiolvasztóban a történet elején (nyugi, megkerül), és sok-sok apró részlet, amit nézegethetünk.
A történet egy csokigyárban játszódik, amit az őrületesen kapzsi Nyuszi úr vezet. Annyira hatalmába keríti a nyereségvágy, hogy betiltja a teaszünetet is, és félholtra dolgoztatja munkásait, a tyúkokat.
Ők egy darabig tűrnek, majd összefognak és sztrájkba kezdenek. Az igazgató eleinte nagyképűen hangoztatja, hogy egyedül is boldogul, de aztán rádöbben, hogy például egyáltalán nem tud csokitojást tojni, tökmindegy, mennyire igyekszik, mivelhogy nem tyúk.
Ekkor rájön, hogy ahhoz, hogy sikeres maradjon a vállalkozása, muszáj lesz megbecsülnie az alkalmazottait, hiszen végső soron az ő munkájuknak köszönhet mindent.
Így beköszönt a csokigyárban a normális munkaidő, és az elégedett tyúkok, valamint Nyuszi úr közös erőfeszítéssel magasabbra törnek, mint valaha!

Négy éven felülieknek

Rendeld meg itt!