A bagoly, aki félt a sötétben

Ősbemutató a zalaegerszegi Griff Bábszínházban

Mi is nagyon örülünk a hírnek!

A zalaegserszegi Griff Bábszínház felkérésére Szívós Károly Blattner Géza-díjas művész bábszínpadra állította A bagoly, aki félt a sötétben című mesét, melyet a Pagony adott ki. A bábjáték ősbemutatója március 6-án lesz Zalaegerszegen. Ha tehetitek, nézzétek meg!

A meséhez illő környezetet Orosz Klaudia báb- és díszlettervező könnyen mozdítható elemekből - fákból, bokrokból - teremtette meg. A bábok hátulról mozgatható figurák, képesek repülni, az élőszereplős megoldás - a bábok arcát a ruhabábba bújtatott bábszínészek adják - pedig a történet kicsit groteszk, meseszerű jellegét hangsúlyozza.

Nyitrai László zeneszerző nem szokványos zenét írt a történethez: az effekt-, hangulatszerű zenét különböző hangszereken - a hegedűtől a ritmus hangszereken át a harmonikáig - szólaltatják meg.

A bábszínházi produkcióhoz - a Kisbagoly szerepét játszó - Balázs László animációs filmet is készített, a háttérben vetített videó mintegy illusztrációként kíséri végig a történetet.

A további szerepeket a zalaegerszegi ősbemutatón B. Szolnok Ágnes, Báthory Gábor, Nagy Karina és Szilinyi Arnold játssza.

bagolyszinh.jpg

Kapcsolódó termékek