A gyerekek kedvenc cicái

10 éves Berg Judit Cipelő cicák-sorozata

Kik azok a cipelő cicák?

ci_pe_lo.jpg Hát ők! CiróPepe és Lőri!

Sorban a dundi és lustiCiró, középen a minden tettre kész, nagyon vagányPepe, majd jobb szélen a cukiLőri. Ha összeolvasod a neveik első szótagját, akkor mozaikszóként megkapod, hogy "Cipelő", de nem pusztán ezért cipelő cicák ők. Az igazi oka az, hogy három testvér maroknyi varázscicái ők, akik mindigjól elférnek a gazdáik markában vagy zsebében. (Még akkor is, ha gazdik erről mit sem tudnak.) Nagy szerencse, hogy ilyen könnyen magukkal vihetik a gyerekek, ugyanis (de ezt csak halkan súgom meg!): igazi varázscicák ők. Ha a farkuk végén található gyöngyöket össze csattantják, akkor aztán bármi megtörténhet!

Most bemutatom a három testvért, akik a cicák gazdái:

cipelok02.jpgA legnagyobb Lili, aki mér hétéves, a középső az ötéves Marci, Dorka, a legkisebb testvér pedig kétesztendős. Ciró Lili cicája, Pepe Marcié, Lőri pedig Dorkáé

A gyerekek (majdnem mindig) teljesen általános helyzetekben találják magukat: esznek, játszanak, homokoznak, vagy állatkertbe mennek... Csakhogya cipelők bizony hajlamosak kalamajkát csinálni... Mert ők pont olyanok, mint a gyerekek leghőbb vágyai, csak nem ütköznek folyton falakba, mivel a varázserejükkel bármit elsimíthatnak, ha arra van szükség...

Korlátlanul játszanának, lustálkodnának, csúszdáznának a mozgólépcsőn, vagy nyomogatnák a leszállásjelzőt a buszon. A cipelők megteszik, amik a gyerekek már nem, mert a felettes énjük már nem engedi nekik. Ráadásul a cipelők még rosszul sem érzik magukat emiatt! A három testvér szereti terelgetni, nevelgetni a rakoncátlan kiscicákat, miközben mindig nagy az összhang köztük. 

Nem is csoda, ugyanis ahol cipelők vannak, ott móka és kacagás van, ráadásul még akkor is számíthatsz rájuk, ha bajba kerülsz. A három cica varázsereje minden gyereket igazi védőburokkal veszi körbe!

cipelok03.jpg Még szerencse, hogy a cicák varázserejéről csak a gyerekek tudnak! A felnőttek csak egyszerű játékcicákat látnak... Így legalább soha nem derülnek ki teljesen a huncutságok, és az sem, hogyan oldották meg végül a galibát a gyerekek és a cicák.

Hogyan születtek?Az egész az igazi figurákkal indult, amiket Várnai Zsuzsa textilművész (Berg Judit barátnője) készített egy szülinapra. Ezek a kézzel varrt, egyedi ős-cicák adták az ihletet, és születtek meg aztán Agócs Írisz illusztrátor jóvoltából a mostani figurák. Tíz évvel ezelőtt Berg Judit, már a Hisztimesék és a Rumini után, 2008-ban írta az első Cipelő cicákat, a Cipelő cicák a városban címmel, majd ezt még abban az évben a Cipelő cicák a hátizsákban követte, 2009-ben pedig megjelent a Cipelő cicák a cirkuszban.

A harmadik könyvben jelent meg egy új szereplő: Zserbó, a dekadens cipelő cica, aki zavartalanul képes harsogtatni a zenét az apró táskarádiójából...

Az akkori ovisok (és minden valamirevaló gyereklelkű felnőtt) rajongott a kis hősökért, mostanáig pedig nem is lettek újra kiadva a könyvek, az első kettő hosszú éveken át beszerezhetetlen volt. 

Mi történt velük azóta?

Tízévesek lettek a cicák, tízévesek a könyvek. Mégsem koptak meg. Még ma is olvassák a gyerekeknek az oviban a féltve őrzött könyveket, még ma is lelkesen kölcsönzik a könyvtárakból a kicsik a mesekönyveket. 

Ezért most a szülinapjukra újra igazi gazdikat találhatnak maguknak!
Ciró, Pepe és Lőri, Zserbó megint tietek a kisgyerekek képzelete!
Újra lehet korlátlanul játszani, mulattatni, megsegíteni a bajbajutottakat egy fékezhetetlen mese erejével! 

Hogy mit jelent mindez a meseíró Berg Juditnak? Vagy a karakterek megrajzolójának, Agócs Írisznek? Azt itt és itt derítsd ki te magad!

Rendeld meg a Cipelő cicákat itt! És legyen saját cipelőd, Ciró, PepeLőri vagy Zserbó a te kedvenced?

zserbo.jpg

Kapcsolódó termékek