A hóbortos autószerelő és a háromlábú kutyus

Mindenki kedvenc Imbusz mestere új köntöst kapott

01.jpg

Az Imbusz mester sorozat új, szuper praktikus taggal bővül: az Imbusz mester és Pudlimásszal, amely (majdnem) az összes eddig megjelent mesét gyűjti egy kötetbe. Mától a boltban is megtalálod! De miért is szeretjük olyan sokan Imbusz mester és a fekete, háromlábú kiskutya történetét?

 

Imbusz mester a világ legeslegprofibb autószerelője. Bármit képes megjavítani, ami csak begurul (néha becammog, esetleg beesik) a műhelyébe. Imbusz mester nem ismer lehetetlent, sosem ejtette még ki a száján azt a szót, hogy "javíthatatlan". A felhasználhatatlan alkatrészeket totemként őrzi, mondván, "majd jó lesz még valamire". És mint minden jó mester, Imbusz sem dolgozik egyedül! Gondolni kell a következő szerelőgeneráció kinevelésére is. Legnagyobb pechjére az ő tanonca nem más, mint Pudlimász, a háromlábú kutya. Pudlimász se nem szerelő, se nem mester, de még csak nem is ember. Hanem egy kis fekete kutya. Ráadásul nagyon szertelen, falánk, és kicsit másként gondolkodik, mint a legtöbben. Ez persze érthető, hiszen ő egy kutyus. Na de vajon be lehet-e vezetni őt az autószerelő-mesterség rejtelmeibe?

 imbusz.jpg

Több szempontból is nagy kedvencünk ez a sorozat. Imbusz mesternek már a neve is nagyon frappáns és mókás, nem is beszélve Pudlimászéról. Rengeteg járgány, alkatrész és szerelnivaló akad Imbusz mester műhelyében, ami az autók iránt érdeklődő gyerekeket azonnal a könyv lapjaihoz szegezi. Pudlimász, a háromlábú kutyus imádnivaló szeleburdisága és az Imbusz mesterrel teljesen ellentétes, mégis vele megférő személyisége pedig végképp mindenkit elvarázsol. Kettejük különbözőségeiből igazán komikus helyzetek alakulnak ki, amiken egyaránt nevet gyerek és felnőtt, és mindig van valami kedves és egyszerű tanulság a fejezetek végén, amin szintén elmosolyodhatunk.

 

Az új kötet Imbusz mester és a kutyus megismerkedésének történetével indul. A mester éppen kitenné a műhelye ajtajára a zárva táblát, amikor begördül, vagy inkább becammog a kapun egy javíthatatlannak tűnő járgány. Imbusz kimondja a szakvéleményét: -- Ez a roncs javíthat... De mire az ó-hoz érne, a tulajdonos ködbe vész. Hátrahagy azonban egy ajándékcsomagot: a hátsó ülésen lapuló Pudlimászt. Megsajnálja a mester a koszos, loncsos, ráadásul hiányos felépítésű ebet, mert hát ugyan kinek kéne szegényke (ezek persze Pudlimász manipulatív szavai). Így hát magához fogadja. Legnagyobb örömünkre, hiszen a kalandok még csak ezután kezdődnek!

 tricikli.jpg

Ők ketten szeretnivaló, vicces és izgalmas párost alkotnak, akik szinte azonnal elválaszthatatlan barátokká is válnak. Mindig összetartanak, segítenek egymásnak, ahol csak tudnak. Mikor Pudlimász a környék gonosz kutyái miatt fél elhagyni a házat – hiszen három lábbal nem tud egykönnyen elfutni előlük, amikor kergetik –, a mester barkácsol neki egy háromkerekű triciklit. Háromkerekűt, még szép! Pudlimásznak persze nem jó akármilyen tricikli. Kell a  hátuljára pótkerék meg az elejére régi duda, meg aztán az a régi utcatábla is olyan elegáns, milyen jól mutatna a járgánya tetején! És ezzel a fura szerkezettel Pudlimász lesz a leggyorsabb kutya a környéken, és a legesleggyorsabb háromlábú kutya a világon!

 

A gazdagon illusztrált kötet képei a legkisebbeket is garantáltan magukkal ragadják. A rajzokban éppolyan ellentét feszül, mint Imbusz mester és Pudlimász között: egyszerre bohémek és rendezettek. Néhol hullámosak és szertelenek, máshol szakszerűek, de egyszerűek.

 imbusz_foglalkoztato_borito_500px.jpg

Tudtad, hogy már Imbusz mesteres foglalkoztatófüzetünk is van? Tedd a kosaradba, mert milliónyi szerelnivaló autót találhatsz benne!

Ha kíváncsi vagy a furcsa páros további kalandjaira, arra, hogyan győzte le Pudlimász a félelmetes Fasírtot és bandáját, vagy hogy hogyan oktatják a kutyanebulókat Pacsika Matild kutyaiskolájában, vagy hogy ki nyerte a nagy taxifutamot, akkor ne habozz, gyere be valamelyik Pagony üzletbe, vagy rendeld meg a könyvet online!

Az Imbusz mester sorozatot melegen ajánlom minden 4-7 éves gyereknek, aki szereti az izgalmasabbnál izgalmasabb kalandokat, a mindenféle járműveket, az izgága kutyusokat, na meg persze a vicces történeteket.agyban.jpg

"Vacsora után Imbusz mester megágyazott magának, az ágy előtti szőnyegen pedig Pudlimásznak. Tett neki kispárnát és egy kisdunyhát is. Még olvasgatott, aztán lekapcsolta a villanyt. Kis idő múlva valami meleg, szőrös dolog kezdte csiklandozni a talpát. Felpattant, és felkapcsolta a villanyt.

− Pudlimász! Mit csinálsz?!? – kiáltotta.

− Csak próbálkoztam – mondta Pudlimász, és lesompolygott az ágyról."

Rendeld meg a legújabb részt itt!Vagy akár tedd kosárba az egész sorozatot itt!

Kapcsolódó termékek