A legjobb foglalkoztatók húsvétra

Csokitojás mellé vagy helyett

Ha még nem vagy túl a meglepetések beszerzésén, szeretnénk felhívni a figyelmed pár színes, izgalmas és kreatív foglalkoztatófüzetre. Ráadásul, ha megtetszik a gyereknek, akkor egy egész sorozat áll a rendelkezésetekre!

 

Matricás foglalkoztatókönyv – sorozat01.jpg

A különböző kötetekben a húsvéti nyuszi és barátai hívják játszani a gyerekeket. A feladatok az ovis és kisiskolás korosztályt célozzák meg. A játékos feladatok mellett találunk benne színezőt, perforált, kipattintható oldalakat és 250 matricát is. A különböző feladatok fejlesztik a finommotorikát, a szem-kéz koordinációt, kreativitást, vizuális memóriát, differenciálási és szeriális képességeket, illetve a térbeli tájékozódást is. A sorozat darabjaiban találunk klasszikus számolós feladványokat, labirintust, különbségkereső vagy hasonlóságtaláló feladatokat is egyaránt. A kiadványokat Dawn Machell illusztrációi teszik bájossá.

A sorozatban megjelent címek: Húsvéti tojás, Tapsifüles kalandja, A sárga kiscsibe és Állatkölykök

Szerezd be mindet egy helyen!

Matekmester – sorozat02.jpg

Akár csak az előző sorozatot, ezt is a Móra adta ki. A magyarul megjelent négy kötetből kettő a 2. osztályosoknak készült, kettő pedig a 3. osztályosoknak. A foglalkoztató füzetek a szingapúri oktatási módszerre építenek, nagy hangsúlyt fektetve a problémamegoldó gondolkodás fejlesztésére. Fontos, hogy a gyerekek megismerjék saját képességeiket és fejlesszék az alapkompetenciákat. A módszer sikeressége az egymásra épülő három szintben rejlik: először a taktilis érzékelésre építve, kézzelfogható tárgyakkal vonják be a tanulásba a gyereket, majd rajzot készíttetnek a különböző matematikai fogalmakról, végül jön az absztrakció. A módszer fontos eleme az ismétlés mely során más-más szövegkörnyezetbe helyezve kell a már tanult szabályszerűségeket felismerniük és alkalmazniuk a gyerekeknek.
Négy kötet jelent meg a sorozatban: Ismerd meg a számokat!, Páros (és páratlan) számolások, Mérjünk!, Formák és alakzatok

Szerezd be mindet egy helyen!

LÜK – (L)ogika (Ü)gyesség (K)itartás
03.jpg

A LÜK füzeteket gyakorló pedagógusok segítségével, többéves tapasztalatuk felhasználásával fejlesztették. A szülők többsége tisztában van annak fontosságával, hogy a tanulás természetes, játékos formában, szinte észrevétlenül történjen. Ezek a foglalkoztatók játékosan fejlesztik az olyan tanuláshoz elengedhetetlen készségeket és képességeket, mint a megfigyelés, összpontosítás, kitartás és problémamegoldó gondolkodás. A füzetek használatához szükséges beszerezni egy okostáblát, attól függően, hogy melyik típust választjuk.
Az óvodás korosztálynak a BambinoLÜK sorozatnév alatt megjelent kötetek kínálnak játékos képességfejlesztő feladatokat. Intenzíven fejlesztik a felfogóképességet, gondolkodási, kombinációs- és beszédkészséget. A feladatok a korosztály sajátosságait figyelembe véve motiválják a gyereket, hogy fejlessze saját tanulási képességeit. Olyan típusfeladatokkal találkozunk bennük, mint a hasonlóságok és különbözőségek felismerése, hiányzó részletek pótlása, elrejtett részletek megkeresése. A feladatok összeállításánál figyelembe vették azokat a követelményeket, amiket az iskolai nevelés támaszt az óvodásokkal szemben.
A MiniLÜK azoknak a nagyobb óvodásoknak, vagy kisiskolásoknak szól, akik már felismerik a számokat 1-12-ig, és összetettebb gondolkodásra képesek. A számok ismerete az okostábla miatt elengedhetetlen. Több mint 100 munkafüzet közül lehet választani különböző témakörökben, mint anyanyelv, matematika, vagy idegennyelv. A kiadványok az iskola-előkészítő feladatokon túl a tematikus, tantárgyi körökhöz készült munkafüzetekkel lefedik az egész alsó tagozatot. A feladatok többek között fejlesztik a modellalkotó és reprodukciós képességet, a kombinatív készségeket, a szintetizáló képességet, valamint a komplex problémakezelést.

Szerezd meg ITT az ovisodnak, ITT pedig iskolásodnak a LÜK-sorozatot!

Kapcsolódó termékek