A legmenőbb ismeretterjesztő könyvek ötéves kortól

méhek, idő, járművek és a tudás legnagyobb enciklopédiája

Az világ felfedezése a legnagyobb kaland! Távoli tájak, ismeretlen vidékek, különleges épületek, csodálatos állatvilág és a titokzatos emberi test - megannyi megismerni és megtapasztalni való tudás rejteget... Fedezd fel a legmenőbb ismeretterjesztő albumokat és újdonságokat!

Az ismeretterjesztő kiadványok nagyon népszerűek, és egyre több van belőlük, úgy tanítanak, úgy tájékoztatnak, hogy képileg hatásosak, tartalmilag könnyen felfoghatóak, és a tudományos kérdéseket, jelenségeket abszolút az olvasóik életkorához igazítják, az ő szemszögükből közelítik meg.

Egy jó ismeretterjesztő mindig segít rendszerezni a tudást! Fejleszd, pontosítsd és tágítsd a világról alkotott képet igazi tudományos kiadványokkal - gyerekeknek!

 
Zseniális találmány, és egyre több kiadó alkalmazza a kukucskálást, mint felfedezést. Ez a könyvforma már a legkisebbeket is rengeteg információhoz juttatja, amikor lapozgatás közben kis, felnyitható ablakok segítségével a "dolgok mélyére" bukkanhatnak.

kukkants.jpeg A Kukkants bele!-sorozat rengeteg témát boncolgatott már, a kedvencünk az időről szól:

A téma gazdagságához képest látszólag kevés a szöveg, de tartalmilag olyan releváns információk vannak benne, amelyek egy hatéves, kíváncsi gyermeknek abszolút kielégítőek és felfoghatóak.

Alapvető információkat tudhatnak meg az idő számításáról, méréséről, múlásáról. Hol, mikor, mit mérnek a Földön, és miért? Évszakok, időzónák, óra nélküli időmérések, és még sok-sok érdekes kérdés. 

Kukkants bele! Kérdések és válaszok az időről című könyvben több mint 60 fülecske várja, hogy kiderítsd mi van mögötte.

Tedd a kosaradba itt!

Az ismeretterjesztő könyvek számomra legizgalmasabb darabjai azok a kiadványok, amelyek frappáns illusztrációkkal, képi és nyelvi humorral közvetítik az információkat. Belevisznek továbbá egy kis böngésző jelleget is, ezzel biztosítva, hogy nem egykönnyen teszi majd le a könyvet az olvasója. Pár évvel ezelőtt jelentek meg azok a gigantikus méretű, klasszikus rajzokkal illusztrált lengyel könyvek, amelyek pont olyan lenyűgözőek, mint amilyen nagyok (Világlátó térképkönyv, Föld alatt víz alatt).

mehek.jpeg Az idei sláger ismét egy lengyel alkotót dicsér. Pjotr Socha: Méhek című könyve szerintem katartikus.

Már maga az ötlet is zseniális. Minden méhekhez kapcsolódó témát szisztematikusan feldolgoz, hihetetlen képi gazdagsággal tetézve. Természetesen részletes információt kapunk magáról az állatról.

Sosem gondoltam volna például, hogy már a dinók korában is éltek ezek a zümmögők. Megtudhatjuk, hogyan élnek, hogyan működnek, dolgoznak, táncolnak, szaporodnak és ha kell szúrnak ezek a rovarok.

Van egy kiadós kultúrtörténeti összefoglalás, amiből kiderül, hogy milyen kapcsolata volt ezekkel az állatokkal Bonaparte Napóleonnak. Részletesen informálódhatunk a méhészetről is. A különböző kaptárokról, mézbegyűjtő módszerekről, és azt is megtudhatjuk, hogy egy jó méhésznek biztosítania kell a kényelmes körülményeket a méheinek, mert ha nem jó a "szállás", akkor ezek a szabad állatok bizony faképnél hagyhatják. 

A könyv már óvodás kortól nyugodtan forgatható. Felső  korhatára pedig nincs, hiszen a felnőtteknek épp olyan élvezetet nyújthat, mint a gyerekeknek.
Rendeld meg most!

Az én kisfiam sosem volt igazán autós, de a könyvesboltban látom, hogy milyen sok fiú a kerekek vagy a berregő motorok bűvöletében él.

autok.jpeg Számukra Az autók, vonatok, hajók és repülők - Járművek képes enciklopédiája egy felbecsülhetetlen értékű könyv lesz.

A könyv bevezetéseként kapunk egy kis összefoglalót, hogy is alakult ki a közlekedés, majd részletesen, rengeteg izgalmas információval külön részekre szedi a földi, vízi -és légiközlekedést.

Az enciklopédiát több mint ezer kép teszi végtelenül izgalmassá.

Rendeld meg itt!

Biztos nem vagyok egyedül azzal a helyzettel, amikor a gyerekeim olyan kérdéseket tesznek fel mondjuk a világegyetemmel kapcsolatban, amire vagy elfelejtettem a választ, vagy akár sosem tudtam. A tudás enciklopédiája című könyv tehát nem csak a gyerekeink kérdéseire tud választ adni, hanem mi, felnőttek is rengeteget tanulhatunk belőle.

tudas.jpg
Ez a könyv is a világmindenségből indul. A világegyetemtől a naprendszerünkön át jut el a Földünkig. Külön részeket szentel a felszínt formáló erőknek, az erőforrásoknak, az időjárásnak és az óceánok világának is.

Az élővilág kialakulása, az egyedfejlődés után izgalmas információkat kaphatunk a túlélés szabályairól az állatvilágban. Majd az emberi test következik, aztán az emberiség vívmányai, a történelem és a tudományok. Rendkívül jól összeszedett könyv, ami sokat segít abban, hogy a minket körülvevő világot (és benne magunkat) összefüggésekben láthassuk.

Az enciklopédiát 8 éves kortól ajánlják.

Rendeld meg most!

Bagossy Laura írása

Kapcsolódó termékek