A Rumini-kaland

cimkék: #Rumini

Mindent, amit Ruminiről tudni kell, megpróbáltunk összeszedni egy kis csokorba! Sok-sok kötet, egy társasjáték, mókás horgolt figurák és már két színházi előadás is vár arra, hogy Rumini mindig és mindenhol veled legyen!

Élvezd a letehetetlen köteteket, bárhol is jársz még a nyáron! A következő kötetet pedig reményeink szerint 2015 második felében veheted majd kezedbe. Addig is: hajrá Rumini!

Rumininek van...

egy IBB-díja 2007-ből,

egy társasjátéka, amivel játszhatunk két könyv között,

két színházi előadása, a Magyar Színházban a Rumini Ferrit-szigeten és a veszprémi Kabóca Színházban Rumini és a négy jogar,

három nyelven megjelent kötetei: magyarul, szerbbül és oroszul,

három tanítási segédanyag ahhoz, hogy foglalkozhassanak vele a diákok és a tanárok órán,

négy horgolt figurája, Balikó, Rumini, Galléros Fecó és Rozi,

hét kötete: az első Rumini, a második Rumini Zúzmaragyarmaton, a harmadik Rumini és a négy jogar, a negyedik Galléros Fecó naplója, az ötödik Rumini Datolyaparton, a hatodik Rumini Ferrit-szigeten, a hetedik Rumini a Fényvizeken,

nyolcféle iskolai füzet, hogy matek és írásórán is csak rá gondolj,

kilencféle póló Ruminival és barátaival,

rengeteg interjú a szerzővel,

számtalan osztály, ahol tanítják,

és legalább százezer olvasója országszerte!

Itt pedig Bagossy Laura autentikus beszámolóját olvashatjátok, hogy rá és a gyerekeire hogyan hatott a Rumini!

Régóta vártam izgalommal a Ruminival való első találkozást. Várnom kellett ugyanis a megfelelő alkalomra, amikor létrejön az az ideális állapot, hogy egy 8 éves leányzó és egy 5 éves fiúcska egyszerre lesz nyitott és befogadó a híres egérke kalandjaira. Idén nyáron végre úgy alakult, hogy Rumini beköltözhetett a gyerekszobánkba, és velünk töltötte az esti felolvasások idejét.
Eleinte fogalmam sem volt, hogy miféle teremtmény lehet ez a Rumini, csak  kíváncsi szülőként hallgattam, hogy lelkendeznek az anyukák. Helga barátnőm áhítattal mesélte például, hogy esténként, amikor a gyerekeinek olvassa a könyvet, alig bírják abbahagyni. Bevallása szerint előfordult, hogy villanyoltás után ő maga nem bírta letenni a könyvet, és előre olvasott.

A másik bűvös tulajdonság, amit szintén többektől hallottam, hogy ez a könyv igazi átmenet az óvodás-iskolás kor között. Estimese-hallgatóként kezdik, és önálló olvasóként fejezik be a gyerekek, a mostanra már 7 kötetessé nőtt sorozatot. 

Eddigi Pagonyos tapasztalataim pedig csak tovább erősítették azt a tényt, hogy Rumini és barátai nagyon nagy népszerűségnek örvendenek és komoly rajongótáboruk van. Nem telik el úgy nap, hogy meg ne kérdeznék a boltban, mikor jön az újabb kaland. Én és a gyerekeim is Rumini rajongók lettünk. Viszont szerencsések vagyunk, mert mi még csak a Pele-szigeteken jártunk, és még marad bőven olvasnivalónk az elkövetkezendő hónapokra, hogy aztán remélhetőleg a következő esztendőben beavatott kalandorként nyúlhassunk Berg Judit legújabb ruminis könyve után.

Kapcsolódó cikkek