A tenger az ablakunkig ér

Győri Borbála kreatív blogja

Momo a szívvirágok és Hóra mester birodalmába lép be Michael Ende könyvében, Mildi varázsvilágból varázsvilágba szalad a Mildi meséiben, Harisnyás Pippi felemeli a lovat is, és legyőzi a tengeri haramiákat, Harry Potter pedig a gonosszal is megvív barátai segítségével. Varázserejű kisgyerekek teszik helyre a világot ezekben a mesékben. Varázsoljátok át magatokat ti is máshova - most például a tenger mélyére a KISLADIKKAL!

A gyerekeim nemrég az egyik kedvenc színező könyvükből merítettek ihletet, és halakat, illetve különböző tengeri állatokat festettek anilines vízfestékkel. Az anilines vízfestékek fantasztikusan élénk színűek, és a telítettségüket hosszan megtartják. A festett papírt fény felé tartva a festékek gyönyörű színe kiemeli a papír belső struktúráját. Az anilin egy mérgező anyag, de a papírboltokban kapható gyerekeknek szánt, korongos festékkészletek már nem anilint, hanem egy ártalmatlan helyettesítő vegyületet tartalmaznak. De arra készüljetek fel, hogy nehezen lemosható, és azért nem kell lenyalogatni az ecsetről.

tengeres2.jpg

Varázsoljátok ti is tengerré a szobátokat!

Hozzávalók

tengeres4.jpg

Vágjatok ki tetszőleges formájú halakat vagy bármilyen tengeri lényt, fessétek be őket a vízfestékkel. A szűrőpapíron szépen szét fognak szaladni az anilines festék mély színei.

Száradás után apró gyurmaragasztó pöttyökkel ragasszátok az ablakra a halakat, és gyönyörködjetek a látványban, ahogy átsüt rajtuk a nap.

tengeres6.jpg