Aki a kutyákat szereti...

Könyvek kezdő olvasóknak

Tudtad, hogy a kutyák orrlenyomata ugyanolyan egyedi ismertetőjegy, mint az ujjlenyomat? És azt, hogy az izzadságmirigyük a talpukban van, ezért lihegnek? Bizony, sok mindent nem tudunk még kedvenceinkről. Például, hogy néhányan akadémián tanulnak, aranyérmeket gyűjtenek be vagy éppen komplett cégeket vezetnek! Lássuk, kik ezek a különös kutyusok!

Ezekkel a könyvekkel szuper olvasós délutánjai lesznek minden gyereknek!

Pitypang és Lili-sorozat

24457.jpgPásztohy Panka ízig-vérig kutyabarát könyveiért minden kislány rajong. Nem csoda, hiszen a megszokott kedves, csajos illusztrációk köré varázslatos mesék is kerekedtek. Csodálatos képeskönyv született, amit a kisebbek egész nap nézegetnének, a nagyobbak pedig boldogan betűzgetik a történeteket benne. Az első kötet, a Mentsük meg a kiskutyám! hősnője, Lili nagycsoportos óvodás. Mindennap ugyanazon az úton megy az óvodába. Mindennap kétszer kerüli meg a nagy gesztenyefa melletti gödröt. És mindennap elsétál egy zöld kerítéses ház előtt, ahol egyszer csak feltűnik egy kiskutya. Lili egykettőre összebarátkozik a kutyussal, el is nevezi Pitypangnak. Nap mint nap meglátogatja, megosztja vele az uzsonnáját, labdázik vele. Azonban egy nap a kis Pitypang eltűnik. A második köteteben a Szeretem a kiskutyám!-ban Lili végre kapott egy kiskutyát! Pitypang pedig egy szerető gazdit. Mindennap együtt sétálnak végig az utcán, el a kutyafuttatóba, majd haza. Lili büszkén vezeti kiskutyáját, és tanítgatja a jó viselkedésre. De jaj, Pitypang nem mindig fogad szót neki, és ez sok fejtörést okoz a kislánynak. Főképp, miután megijeszti a szomszéd macskát, és senki se bukkan a cica nyomára...

Kalandjaik sok-sok történeteten át folytatódnak, keresd itt az egész sorozatot!


Claude és az aranyérem

26189.jpgA piperkőc Claude-ot és Bolyhos Zokni uraságot bizonyára már sokan ismeritek. A kötetek jellegzetessége, hogy a sok kép és a nagy betűméret miatt már az egészen kezdő olvasók is szívesen a kezükbe veszik, és az elképesztően vicces történeteket újra meg újra el akarják majd olvasni. A legújabb részben Claude részt vesz a Tuti Nagy Sportnapon. Nincs egyszerű dolga, hiszen kicsi és duci – vajon hogyan nyer mégis egy tucat aranyérmet? Ha még nem kezdtétek el, szerencsétek van, mert már 8 kötet megjelent, úgyhogy lesz mit olvasni.

+1 tipp: Szutyok történeteit szintén azoknak ajánljuk, akik még csak barátkoznak az önálló olvasással. A regények kötetenként mindössze 50 oldalasak, és ennek a fele egész lapokat elfoglaló képekből áll. Szutyok egy hihetetlenül aranyos, butácska kutya, aki elindul világot látni, hátha talál egy gazdit valahol. Megható és vicces történetét minden kis elsős imádni fogja.

Szimat és a kolbásztolvaj

26621.jpgSzimategy nagyon okos kutyalány, leghőbb vágya, hogy ugyanolyan kiváló nyomozó legyen belőle, mint a szüleiből. Ahhoz, hogy bizonyítson, éppen kapóra jön a gaz Szafal Ádám: a kolbásztolvaj lefülelése lehetne a legnagyobb fogás egy tanuló rendőrkutya számára. Azonban nincs egyszerű dolga: senki sem tudja, hogyan követi el a kutya ezeket a bűntetteket. A fekete-fehér illusztrációkkal gazdagított könyv szintén jó választás lehet elsős-másodikos gyerekeknek. Cselekményében összetettebb, mint a Claude, de épp elég rövid ahhoz, hogy azok is el tudják olvasni, akik még gyakorlatlanok az olvasásban.

Matyi és Sári a világ körül

26678.jpgVégre megjelent a világ egyik legjobb mesekönyv sorozatának negyedik kötete, a Matyi és Sári a világ körül! Aki szereti a cseh humort, a gyermeki őszinteséget és szertelenséget, annak nem maradhatnak ki a nyelvi- és helyzetkomikummal bőven büszkélkedő Matyi és Sári könyvek. Aki igazi irodalomra vágyik, megtalálta azt, amit a gyerekek és felnőttek is csak imádni tudnak! A képeskönyvek igazi remeke,Adolf Born illusztrációi a műfaj legjobbjai közé emelik a meséket. Miloš Macourek meséi minden generáció kedvencei, miközben egyáltalán nem érződik rajtuk, hogy egyáltalán nem mai darabok... Most Matyival és Sárival a világ különböző pontjaira repülhetsz, miközben a szándékosan nagy betűkkel szedett szöveget olvasva pillanatok alatt belelendülsz az önálló olvasásba is. Gyakorlottabb, inkább másodikos, harmadikosgyerekeknek ajánlom, mert maga a szöveg összetettebb, a szavak és a mondatok már hosszúak. Fájna is a szívem, ha nem így lenne. Azt már mondanom sem kell, hogy egy ilyen univerzális, majdhogynem tökéletes mesesorozatból nem maradhat ki Jonatán, aki az illemtanleckék után a most Ausztáliában kalandozik. A baj csak az, hogy Kadlicsek néninek (a gazdijának) fogalma sincs, hogy Ausztrálián belül hol...

Olvass bele!A fürdők réme – Berger Szimat Szolgálat

26495.jpgNyulász Péter bizonyított már az egészen kicsik körében is, például A baba babbal, és a nagyobbak szívét is elnyerte aHelka-trilógiával. Legújabb kötetét Ritter Ottóval jegyzi. A fürdők rémétéppen a kettő közé célozták, az alsós korosztály számáraa legideálisabb a könyv. Az egyetemet végzett Pongrác nagybátyjai nyugdíjazása után átveszi a cégük irányítását, ahol nem akármivel foglalkoznak: a nyomozóügynökség titkos küldetéseket teljesít. A kötet egyik különlegessége, hogy az oldalak szélén plusz információt találhatsz a történetben szereplő dolgokról, például hogy miért írjuk egybe a Margitsziget szót, vagy éppen azt, hogy mi az a zumba. Másik különlegessége a sok szóvicc, álljon itt példaként az újságok neve: Esti Kutyír, Heti Ugatlap, Magyar Vaúság, Havi Zsírlap...

Folti, a hős – Egy kiskutya, aki segít a bajban

26511.jpgA Folti, a hős című regény egy 11 éves fiú és egy leendő segítőkutya történetét meséli el. A kötet rávilágít arra, milyen fontos szerepet töltenek be a kutyák azoknak az életében, akik valami miatt korlátozva vannak, illetve, akiket valamilyen veszteség ért. Joe elveszítette az édesapját, halálának feldolgozásában Folti bizonyul a legjobb társnak. Őt azonban egy mozgássérült ember segítésére képzik ki, akinek máshogy ugyan, de szintén nagy szüksége van rá. A kötet az ember és a kutya közötti szoros kapcsolatra hívja fel a figyelmet, és fontos szerepe van a történetben annak, hogyan tudjuk feldolgozni a veszteséget, az elválást. A regény néha szomorú, és egészében megható, ezért az arra fogékony olvasóknak ajánlott, de persze a vége happy end. 9 éves kortól ajánljuk.


Szerezd be itt!


Bibi és kifli

bibi.jpgKifli a világ legaranyosabb kutyája. A világ legrendetlenebb kutyája. A világ legmohóbb kutyája. Kifli olyan, mint egy kisgyerek: szeretnivaló, követelőző, egyik pillanatban rémült, másikban boldog, és imádja a finomságokat. Kis gazdája, Bibi pedig hiába gyerek, olyan, mint egy kis felnőtt: komolyan gondoskodik Kifliről, tanítgatja-nevelgeti, sétáltatja-etetgeti. Madame Loulou, a kényelmes természetű macskahölgy pedig hol vele, hol a kutyussal fog össze, hogy mindig mindenki a lehető legjobban járjon. Mert ebben a könyvben elég csak a lehető legjobbra gondolni, és az már meg is történik!

Olvasd el a történetüket, rendeld meg itt!

Kapcsolódó termékek