ARANYVACKOR 2017 gyerekirodalmi és illusztrációs pályázat

Illusztrátorok, itt a ti időtök!

Írj, rajzolj, pályázz, valósítsd meg magad! A Pozsonyi Pagony Kiadó szervezésében új lehetőségekkel, megújult formában indul ismét az Aranyvackor gyerekkönyves pályázat.

Kedves illusztrátorok!

Eljött a ti időtök! A meséket az aranyvackor.pagony.hu oldalon a "Jelentkezés" fül alatt találjátok: ha regisztráltok (vagy beléptek), ott találjátok a linket, ami a továbbjutott szövegekre mutat.

A feltöltésnél ügyeljetek, hogy az anyag ne legyen 5 megánál több. Pdf-et vagy jpg-t kérünk, még nem publikált képeket várunk!

Több pályamunkát is fel lehet tölteni, a nevezési díj pályázati anyagonként 5000 Ft.

Pozsonyi Pagony Kft.
10102237-02877800-03004009
(Fontos! Az utalásnál a megjegyzés rovatban kérjük azt az e-mail-címet feltüntetni, amit a regisztrálásnál elérhetőségként megadtok!)

Az illusztrációk feltöltésére és a nevezési díj befizetésére a MEGHOSSZABBÍTOTT HATÁRIDŐ augusztus 20.!!!

TÉMA: A BARÁTSÁG

AMIT VÁRUNK:

1. kategória: képeskönyv 2-5 éveseknek: 3 szabadon választott oldalpár, a szöveg helye és tipográfiája szabadon változtatható. (Tördelni nem kötelező, csak képpel is lehet pályázni!)

2. kategória: rövid mese, vagy meseregény egy fejezete 3-8 éveseknek: 3 illusztráció.

3. kategória: ifjúsági regény egy fejezete 9-12 vagy 12+ éveseknek: 3 illusztráció, az egyik borító is lehet.

ZSŰRI
Paulovkin Boglárka illusztrátor,
Kovács Eszter könyvkiadó,
Tasnádi István író,
Dr. Varga Emőke, a Szegedi Tudományegyetem docense
Ruff Orsolya, kulturális újságíró

DÍJKIOSZTÓ: 2017. október 19-én, 10 órakor a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Díjak:

Fődíj: legjobb írás és legjobb illusztráció együtt: 150 000 Ft
Legjobb írás: 70 000 Ft
Legjobb illusztráció: 70 000 Ft
valamint kiadói különdíjak!

A pályázatról minden további információ, a kapcsolódó eseményekről szóló hírek az Aranyvackor Facebook-oldalán találhatóak. Érdeklődni lehet továbbá az aranyvackor@pagony.hu e-mail-címen is.

A 2007-ben a Pagony Kiadó által alapított, kétévente megrendezett Aranyvackor pályázat célja olyan tehetséges írók és illusztrátorok felkutatása vagy a gyerekirodalomban való bemutatása, akiknek a munkáiból mind képileg, mind tartalmilag igényes gyerekkönyv készíthető.

A beérkezett pályaművek legjobbjait minden gyerekkönyvkiadó szemlézi, így a pályázat összeköti az alkotókat a kiadókkal.

A korábbi évek tapasztalata azt mutatta, hogy a kész könyvtervek együttes elbírálása mellett nem minden szöveg és nem minden kép kapott önmagában méltó hangsúlyt. Bár célunk továbbra is az, hogy megjelenésre érdemes műveket és alkotópárosokat találjunk, írók és illusztrátorok, szövegek és illusztrációk ebben az évben külön-külön, önállóan mérettetnek meg.

A pályázat időben is két részre oszlik: először lezajlik a szövegek fogadása és zsűrizése, majd a pályázó illusztrátorok a továbbjutott, és az oldalra feltöltött mesék közül választanak, és ahhoz készítenek képeket.