Az 5 legszebb játékunk ovisoknak

Djeco játékok a Pagonyból

Szeretitek a szép játékokat? És a jó játékokat? Olyanokat, amiket a legkisebbek szívesen játszanak, és a szülők is szívesen vesznek kézbe? Esetleg olyasmit szeretnétek, amivel a kisebb és a nagyobb is együtt tud játszani? Akkor olvassátok el a Pagony legrégebbi boltosának, Jankának, a játékok szakértőjének az ajánlását az új, művészi szépségű játékainkról, és válogassatok!

24584.jpgTörténetek - párosító puzzle

Ki ne ismerné a Djeco 2-3 éveseknek szóló puzzle-sorozatát. Érkezett egy új, három darabos, amelyekből történetet lehet kirakni. El kell találni a sorrendet, hogy mi után mi következik. Tudom, van már ilyen, de mégsem ugyanilyen! Én teljesen beleszerettem a rajzokba, a kedves figurákba, a pasztell színekbe. Van nyuszi, aki először répát húz ki a kertjéből, majd a konyhában kever-kavar, végül előáll a répatortával. Egy kisegér, aki kiválasztja a három fonalgombolyagot, elkezd kötni, és tádám, ott is van az utolsó részlet, melyen a kisegér ott áll büszkén az újonnan kötött pulóverében. Az illusztráció tényleg gyönyörű, viccesek és jópofák a minitörténetek. Ez egy igazán különleges ajándék, akár "csakúgyba" is :).

24329.jpgTopologix - logikai játék

Rögtön itt is a másik kedvencem. Ezt tényleg nem lehet megunni. Amikor játékbemutatón voltunk, hogy újdonságok után nézzünk a boltba, megakadt rajta a szemem. Nem csak szép és igényes (ahogy mondjuk minden Djeco), de egy új fajta játék, amivel még nem találkoztam. Fából készült táblára kell állatkás fakorongokat elhelyezni. Először is adott egy kép, amit nézhetünk pár percig, aztán emlékezni kell arra, hogy pl. a maci hol állt. A fa előtt, a házban, vagy esetleg a gomba tetején csücsült? De nem csak maci van ám! Emlékezni kell a kismadár, a béka, a cica és a kisegér helyzetére is, és e szerint feltenni a kis fakorongjainkat. Szóval nem egyszerű, de zseniális ötlet, és ráadásul gyönyörű a kivitelezés.

24338.jpgKis barátok - társasjáték 3 az 1-ben

Már a játék nevében benne van, hogy 3 az 1-ben. A három alap fejlesztőjáték van a dobozban, ami a kicsiket bevezeti a játékok világába. Mi is ez a három játék? Állatos memória, bingó és dominó. De nem a szokványos kutya, cica, malac, hanem kicsit távolabbi országok állatvilága. A színek élénkek, a figurák kontúrosak, jól felismerhető a zebra, majom, tigris, jegesmedve, rénszarvas. Szuper, hogy így egyben vannak ezek a kedvenc állatok!

Lotto - Négy évszak

21792.jpgHa már művészi kivitelezésű játékok kicsiknek, akkor itt egy újabb csodadarab. A kicsik megismerkedhetnek az évszakok színeivel, jellemzőivel, Egyszerű kis játék, de pont ez a lényeg, ráadásul a memóriajátékok megunhatatlanok,főleg ilyen rajzokkal. Kiosztjuk a táblákat, amiken az évszakra jellemző négy figura található. A korongokat kitesszük középre lefordítva és kezdődhet is a játék. Fordít az első játékos egy korongot, és ha a korongon látható ábra az ő évszaktáblájához tartozik, akkor ráhelyezheti azt, és új korongot húzhat. Ha felismerte, hogy az ábra szerepel a tábláján, akkor ráhelyezi a táblájára a korongot, ha nem, akkor visszafordítja középre. Aztán jöhet a következő játékos. És így tovább, amíg az összes korong el nem fogy középről. Jó játékot!

Színes homoktechnika - Káprázatos madarak

24341.jpgMár a nevében benne van... káprázatos. Igen népszerű a kislányok körében a homokszórós képek készítése, főleg ha a szórnivaló még csillámos is. A dobozban négy megcsillámosítandó kép található. Nagyon szép ajándék, szobadíszítő és kreatívkodó. Jó munkát!