Az elcserélt testek

Kandúr titkos küldetésben - egy új izgalmas könyv

Mikor először vettem a kezembe ezt a könyvet, fogalmam sem volt, mire számítsak. A címe alapján annyira idegennek éreztem magamtól, hogy inkább majdnem visszatettem a polcra. Viszont, a borítója egyből megtetszett: az egész pink színű, a hatalmas fekete kandúrt leszámítva. Akkor azt éreztem, ezt a könyvet hazaviszem, és elolvasom. Jól döntöttem. - Dió ajánlója

Winston, vagyis pontosabban Winston Churchill egy fajtiszta brit rövidszőrű kandúr, aki egy fizikaprofesszorral él együtt egy előkelő villanegyedben, szobacicaként. Mivel érti az emberi beszédet, és maga körül sokszor hallott beszélgetéseket intelligens témákról, így ő is azzá vált. Vagy legalábbis egy nagyon öntudatos macskává. Kényelmesen él, ebéd után a heverőnek azon a részén fekszik, ahova pont besüt a nap, a friss májat szereti rizzsel, ahogy a gazdája is eszi, a konzerv szót még csak hallomásból sem ismeri, a kinti világhoz pedig annyi köze van, amennyit az ablakból lát.
Ám egy nap, fenekestül felforgatják megszokott életét. Új bejárónő költözik hozzájuk, lányával Kirával. Anna, a bejárónő egy zűrös kapcsolatból lépett ki, a volt barátja pedig még mindig sakkban tartja őket, ezért Kirának nemcsak új helyre kell költöznie, hanem új iskolába is kell járnia. A sokszor szomorú Kirán Winstonnak megesik a szíve, és egyre több időt töltenek együtt. A lánynak köszönhetően Winston az ajtón kívüli világgal is kezd megismerkedni, sőt, más udvari macskákkal is, akik kezdetben egyáltalán nem akarják elfogadni a szerintük beképzelt kandúrt. Aztán megtörténik az, amiről nem hisszük, hogy megtörténhet. Egyik nap, mikor Winston és Kira felfedező útra indulnak, hirtelen nagy vihar támad, a vihar elől egy építkezési területen álló bódéhoz rohannak, amibe balszerencséjükre belecsap a villám, és mire feleszmélnek, azt veszik észre, hogy kicserélődött a testük: Winston emberi testet öltött, Kira pedig kandúrrá változott. Egyetlen dolog árulkodik arról, hogy nem az eredeti testükben vannak, a szemük színe, az nem változott meg. Szerencsére viszont, hallják egymás gondolatát, így Kira sokszor tud segíteni, hiszen innentől kezdve Winstonnak számtalan új helyzetben kell helytállnia. Emberként rengeteg új érzéssel ismerkedik meg, izzad, sír, úgy dobog a szíve, hogy majd kiugrik a helyéről. Ráadásul iskolába kell járnia, korán kell felkelnie, az osztályba is be kell illeszkednie, ami azért sem olyan egyszerű, mert egy elkényeztetett lány, és az ő „libaklubja” (ahogy Winston később nevezi őket) ezt nem nagyon hagyja. Mindez ha nem lenne elég az embertestbe bújt kandúrnak, hirtelen titkos ügynök szerepben találja magát. Mi lehet ez a küldetés, és hogyan sikerül a végén visszacserélniük testüket? Ezt nem árulhatom el. Olvassátok el!

Nagyon fordulatos történet, az írónő olyan finoman pakol újabb és újabb lapát izgalmat ránk, hogy észre sem vesszük, mind a tíz ujjunkról lerágtuk a körmöt. Természetesen mindeközben a lényeg, a barátság. Winston nemcsak Kirával barátkozik össze, hanem az osztályban is két lelkes, és igaz segítőre, barátra talál, akik nélkül nem biztos, hogy sikerült volna a veszélyes helyzetekből kikerülnie. Izgalmakra vágyó, 10 év feletti lányoknak, fiúknak egyaránt ajánlom.