Az orrszarvú és a madarak

Ismerd meg legújabb, gyönyörű kötetünket!

Az orrszarvú és a madaraknemcsak első ránézésre nagyon különleges mesekönyv. Meleg és lágy színei, festői illusztrációi mellett témájában is rendkívül varázslatos és sokoldalú. Olyan érzelmi intelligenciát fejlesztő, érzékeny, okos állatos mese, ami azonnal beszippantja az olvasót. Ismerkedj meg Majoros Nóra új könyvével, ami kicsik és nagyok közös nagy kedvence lesz!

 1.jpgPaulovkin Boglárka illusztrációja

Tömzse, az orrszarvú egy nemzeti parkban éldegél állattársaival; zebrákkal, zsiráfokkal, elefántokkal és madarakkal. Tömzse mégis igen magányos. Egyetlen vágya, hogy egy orrszarvú barátja legyen, de hiába járta be keresztül-kasul az egész parkot, más orrszarvút sehol sem talált. Naphosszat nézi a boldog állatcsaládokat, míg a nap le nem bukik a horizont mögött, sötétségbe borítva a parkot és lakóit. Szerencsére a kis orrszarvú nincs egyedül, hiszen gyakran beszélget vele két nyűvágó madár barátja, Bufágusz és Bufó. Izgalmas szimbiózisban élnek ők hárman, de ilyen különös barátságok nem csak a mesékben köttetnek ám! A nyűvágó madarak a valóságban is szeretnek (többek között) orrszarvúk hátára telepedni, és az állatok bőrén élő kullancsokból, parazitákból lakmározni. Kölcsönösen előnyös kapcsolat ez, hiszen a madaraknak ez a fő táplálékforrásuk, az orrszarvú pedig nem csupán megmenekül az élősködőktől, de a közelgő veszélyhelyzetekre is figyelmeztetik őt a nyűvágó madarak.

Szerezd be itta könyvet!

Az orrszarvú és a madarak története varázslatos mesebelisége mellett igazán informatív is. Nem klasszikus ismeretterjesztő könyv, mégis rengeteg tudást kínál. Az ember alapvető kíváncsiságára játszik rá: különleges alaphelyzetei, információmorzsái arra sarkallják az embert, hogy utánanézzen, hogy működik ez pontosan a természetben. Sokszor találtam magam természettudományos oldalakon, hol az állatok meghökkentő szimbiotikus kapcsolatairól, hol egy állatfaj szokásairól olvasgattam. (A legizgalmasabb felfedezésem az ember és a mézkalauz madár közötti kapcsolat volt. Ez a fantasztikus, kölcsönösen előnyös üzlet pontosan arról szól, amit a kis madár neve is sugall. Érdemes róla többet is megtudni,itt megteheted.)

 

Egy napon Tömzse megelégeli a magányt, és úgy dönt, hogy saját kezébe veszi a sorsát. A nyűvágók társaságában kitör a nemzeti park területéről, és elindul az ismeretlen világ felé, hogy meglelje egyetlen igaz társát. Kalandjai során orvvadászok elől menekül, tudomást szerez egy varázslatos egyszarvú lényről, megismerkedik a tengerben élő alteregójával, és a kaland arra is megtanítja, hogy az igaz barátaid sokszor közelebb vannak, mint gondolnád.

Szeretnéd tudni, hogyan szerez igaz barátot Tömzse? Rendeld meg itt a könyvet!

 

A könyv második meséjében a főszerepet egy gólya, Cicele, és a felhők között talált varázslatos kincse játssza, melyről az erdő legbölcsebb madarai is csak találgatják, mi lehet. Cicele segítségére siet a harkály, a kakukk, a szarka, de még az erdő legbölcsebb tagja, a bagoly is. Hogy a szivárványszínű, egyre növekvő tojásban mi lakozik, arra csak a közeli oázis fűkunyhójában elő remete adhatja meg a választ.2.jpg

Tedd kosárba!

 

Könyvesboltjainkban sokszor találkoztam egy bizonyos vásárlói igénnyel, amire nagyon kevés könyv kínált megoldást. Olyan állatos mesekönyvet kerestek a vásárlók, ami a nagycsoportos és kisiskolás korosztálynak szól, akad benne tanulság, okos és érzékeny. Nem egyszerű ilyet találni, hiszen az állatos mesekönyvek nagy része a kisebb gyerekeket célozza, a mondanivaló pedig elvész a gazdag képi világ, vicces, egyszerű történetvezetés mögött. Az orrszarvú és a madarak könnyen olvasható, nyomon követhető mese, közben mégis olyan egyetemes értékeket tanít a gyerekeknek, mint az empátia fontossága, a barátság és a kitartás ereje, és ami talán a legfontosabb, hogy mennyire fontos mások megsegítése. Nem utolsó sorban felhívja a figyelmet egy óriási és nagyon fontos problémára, mely sajnos már nem csupán közelgő, hanem teljes súlyával a nyakunkon lévő katasztrófa. Az állatok egyre növekvő mértékű veszélyeztetettségéről és kihalásáról van szó. A folyamat napjainkban is zajlik, a helyzet fokozatosan súlyosbodik, mégsem hallani róla eleget. Az állatok élőhelyeinek kipusztítása és élelemként való felhasználása okozza a legnagyobb problémát, azaz mi, emberek vagyunk felelősek a pusztulásukért.1970 és 2014 között az emlősök, halak és hüllők 60%-át irtottuk ki a Földön. Éppen ezért a mi felelősségünk, hogy mindenekelőtt beszéljünk a problémáról, és megpróbáljunk tenni a további pusztítás ellen.

 

Az orrszarvú és a madarak című könyvnek ott a helye a könyvespolcon mindenkinél, akit érdekel az állatvilág, aki fontosnak tartja az állatok és az emberek problémáira való érzékenyítést, vagy egyszerűen egy kedves, megható történetet keres közös olvasásra.

 

5 éves kortól ajánljuk.

Rendeld meg most!

Kapcsolódó termékek