Ezt rejtse a nyuszi kosara!

Szuper ajándékötletek húsvétra

Tény, hogy a csokinak senki nem tud ellenállni, de ha idén mégis valami mást ajándékoznátok, akkor szívből ajánljuk ezeket a kisebb-nagyobb játékokat! A mi kedvenceinket gyűjtöttük csokorba, gondoltunk a kis művészekre, és a társasok szerelmeseire is! Reméljük, szeretni fogjátok őket!

tovább...

Megérkeztek Sári legújabb meséi!

Íme 3+1 ok, amiért imádjuk őket

Örömmel jelentjük be, hogy a Berg Judit és Agócs Írisz Maszat-mesékből “kinőtt” Sári-sorozat újabb kötettel bővült, melyben ezúttal egy új barát, egy kedves kis sün is szerepet kapott. Tudj meg mindent a legújabb Sári-mesékről! Olvass tovább!

tovább...

Az ország kedvenc kutyája

Pitypang és Lili

Pásztohy Panka évek óta az egyik legnépszerűbb magyar illusztrátor, és az utóbbi években egyre nagyobb sikereket ér el íróként is. A Szeretem a kiskutyám! című könyve 2017-ben, a Gyógyítsd meg a kiskutyám! című kötete pedig 2018-ban lett Aranykönyv-díjas. Olvasd el, miért imádjuk a Pitypang és Lili-sorozatot!

tovább...

A barátsághoz nem kellenek szavak

Itt a legújabb Pitypang és Lili kötet

Ismerjétek meg Pitypang és Lili legújabb, játszótéri kalandjait! A mesében egy különleges, új barátot is szereznek, miközben szuperül érzik magukat. Olvass tovább!

tovább...

Minden Tilos az Á-könyv valaha

Regények, versek, novellák kamaszoknak és felnőtteknek

Fogalmad sincs, mit olvasna szívesen a kamaszod? Vagy magadnak is néznél valami érdekeset? Jó helyen jársz! A Tilos az Á könyvei között van könnyed szerelmes regény, elgondolkodtató disztópia, menő irodalom-feldolgozás, letehetetlen nyomozós történet, de mély, komoly regények is skizofréniáról, veszteségről vagy függőségről, hogy csak néhány témát említsünk. Van itt időutazós sorozat, krimi, fantasy de vers- és novellaantológiákat is találsz. Olvass tovább, és ismerd meg a Tilos az Á Könyveket!

tovább...

Jé, ez mindig is miénk volt?

Viszek egy szívet - Egymásra felelő versek

Már megint a tankönyvből jól ismert, klasszikus nagy költők versei? Igen, de nem akárhogyan, hisz’ a Tilos az Á könyvek új versantológiájának hála az érettségitételek főszereplői most számos későbbi, modern és nem egyszer kortárs költővel osztoznak a reflektorfényen.

Itt vagyunk, együtt ragyogunk! – hangoztatják kórusban a magyar irodalom egykori és mai költői. A Győri Hanna válogatásában és szerkesztésében összeállított kincsesládát abszolút megéri hazacipelni, hogy jobban megismerhessük azt, ami mindig is velünk volt, de talán mégsem ennyire a közelünkben.

Olvass tovább!

tovább...

Két egymásra felelő vers

A Viszek egy szívet című antológiából

Megérkezett a Tilos az Á könyvek legújabb versválogatása, a Viszek egy szívet. Győri Hanna szerkesztésében klasszikus, újabb és kortárs versek felelnek egymásra, alkotnak láncot, értelmezik egymást újra és újra és újra. Olvass el két verset a kötetből!

tovább...

"Ez volt az álomprojektem"

Győri Hannával, a Viszek egy szívet szerkesztőjével beszélgettünk

Aki szereti a Pagony-könyveket és -társasjátékokat, az biztosan sokszor találkozott más Győri Hanna munkáival. Rengeteg mesekönyv, ismeretterjesztő, és bizony, több játék is született már az ő gondozásában, sőt, többnek volt szerzője is. Hannával most a Viszek egy szívet című, legújabb Tilos az Á verseskötetről beszélgettünk. Olvass tovább!

tovább...

Segítünk a húsvéti nyuszinak!

Tavaszi Pagony-könyvek minden mennyiségben

Idén tavasszal is rengeteg új, szuperaranyos Pagony-könyvvel készültünk, melyekkel megörvendeztetheted az ovisokat. Akár a húsvéti nyuszi kosarába szánod őket a csokitojás mellé (vagy helyett), akár más alkalomra, ezekkel a könyvekkel nem lőhetsz mellé. Ismerd meg kedvenc húsvéti és tavaszi meséinket és legizgalmasabb újdonságainkat! Olvass tovább!

tovább...