Petőfi összehoz?

Itt a valaha volt legvagányabb novelláskötet Petőfiről!

Mit keres egy könyvben egymás mellett a puliszka számos változata, Sherlock Holmes, az iskolai zaklatás és egy versekkel operáló instagrammer? A Költővel nem járnék című, Petőfi kétszázadik születésnapja apropóján megjelenő young adult novelláskötetből kiderül. Figyelem, fehér ing nem szükséges, humorérzék viszont annál inkább! Olvass tovább!

tovább...

Petőfi, a megosztó

Hogyan tudunk kapcsolódni "a legnagyobb magyar költő"-höz?

„Petőfi Sándor a legnagyobb magyar költő.” El sem tudom képzelni, hányszor hangzhatott el ez a mondat az elmúlt, mondjuk, ötven évben érettségi feleletek nyitányaként. Rossz ez diáknak, tanárnak, de főleg Petőfinek. - Olvasd el Vinczellér Katalin magyar-média szakos gimnáziumi tanár cikkét.

tovább...

Táborozz a Pagonyban idén nyáron is!

Idén is két boltunk programszobáiban táborozhattok majd: a Bartók Pagonyban és a Zuglói Pagonyban. Különféle érdekes és izgalmas tematikus táborokkal várjuk a gyerekeket, hogy élményekben gazdag, feledhetetlen nyarat töltsenek el velünk! Nálunk találkozhatnak Ruminivel, legózhatnak, forgathatnak filmet, alkothatnak, elrepülhetnek mesevilágba vagy akár színházasdit is játszhatnak!

Olvass tovább, tudj meg mindent!

tovább...

Szabó Borbála: Júlia Petőfije

Olvass el egy novellát a Költővel nem járnék című antológiából!

Ennél vagányabb novelláskötet még nem született Petőfiről! A Költővel nem járnék című antológiában kortárs szerzők remek szövegein keresztül az olvasó megismerheti, mennyiféleképpen gondolkodhatunk Petőfiről. A novellák rámutatnak, mennyi rétege van ennek az ikonikus alaknak a kánonon kívül, akihez valamilyen módon mind kapcsolódunk. Ahogy a kötet szerkesztője, Grancsa Gergely írja: "ahány ember, annyi Petőfi". Olvass bele az antológiába!

tovább...

"Ahány ember, annyi Petőfi."

A Költővel nem járnék novellaantológia szerkesztőjével, Grancsa Gergellyel beszélgettünk

Vajon mi közünk van ma Petőfihez? Lehet-e róla másképpen beszélni, mint a március 15-i iskolai megemlékezéseken szokás? Szerintünk és a Költővel nem járnék című, most megjelent Tilos az Á novellaantológia szerzői szerint lehet. Megkértük a kötet szerkesztőjét, Grancsa Gergelyt, meséljen nekünk az antológiát alakító koncepcióról, a munkafolyamatról, a kötet illusztrációiról és úgy általában a Petőfihez fűződő viszonyáról is. Olvasd el a válaszati!

tovább...

Ismerd meg Herbszt Lászlót!

A Költővel nem járnék illusztrátorával beszélgettünk

Bemutatjuk Herbszt Lászlót, a legújabb Tilos az Á antológia, a Költővel nem járnék és még sok más gyönyörű és vagány könyv illusztrátorát. Olvasd el a vele készített interjúnkat!

tovább...

Egyedül egy egész regényt!

Ismerd meg a Zseblámpás könyveket!

A 7-10 évesek az a korosztály, aki már igénylik az összetettebb olvasmányokat, és bár még nem adnánk a kezükbe egy 300 oldalas regényt, szeretnénk, ha örömmel olvasnának. Nagyon fontos, hogy olyan könyvek közül választhassanak, amik egyszerre jelentenek kihívást és sikert, ugyanakkor maiak, szórakoztatóak és lekötik a figyelmüket.
A cél az, hogy a gyerekek élvezzék az olvasást, így a Zseblámpás könyvek egytől egyig vidám, kalandos és pörgős olvasmányok. Tudj meg róluk mindent!

tovább...

Töpörtyű, a póni - A jelentkezési lap

Olvass bele Csuti és Lópaci legújabb kalandjaiba!

Szuper hírünk van azoknak, akik szeretik a lovas történeteket, de leginkább azoknak a kisiskolásoknak, akik imádták Lópaci és Csuti meséit a Kockacukor lovassuli-sorozatban. Vadadi Adrienn most a Zseblámpás könyvek sorozatban írta meg a lovardai kalandok folytatását. Olvasd el a Töpörtyű, a póni első fejezetét, melyben Csuti nyári lovastábort szervez!

tovább...

Nyeregbe!

A Kockacukor Lovassuli visszatér, ezúttal a Zseblámpás könyvek sorában

A lovak, a lovaglás töretlen népszerűségnek örvendenek a fiatal olvasók körében. Ezen nem is csodálkozunk, hiszen számtalan jótékony hatása van a lovassportoknak, és lássuk be, a legtöbb izgalmas kitalált karakter is időről időre nyeregbe pattan a kedvenc meséinkben, regényeinkben. Szuper hírünk van a lórajongó kisiskolásoknak, ugyanis Vadadi Adrienn Kockacukor Lovassuli-könyveinek folytatása ezúttal a kezdő olvasók kedvenc sorozatában, a Zseblámpás könyvek között jelenik meg. Ismerd meg Töpörtyűt, a pónit! Olvass tovább!

tovább...