"A mesék mindig fontos szerepet játszottak az életemben"

Interjú Huzella Júliával

Huzella Júlia színésznő, két gyermek édesanyja, meserajongó. Amikor tavaly tavasszal mind a négy fal közé szorultunk, mesélni kezdett - mindenkinek. Tíztőlmese nevű honlapján számtalan mesét találtok, amiket bátran elindíthattok a gyerekeknek, amíg megisztok egy kávét vagy írtok egy e-mailt. Különféle csomagok közül választhatjátok ki a számotokra legmegfelelőbbet. Ebben az interjúban mesél részletesen a mesékhez fűződő viszonyáról és arról is, hogyan kezdődött ez a hatalmas utazás, aminek népszerűsége már egy éve töretlen.

Ráadásul egy meglepetés akcióval is készült nektek, pagonyos szülőknek!

tovább...

"Nem emlékszem olyan időszakra, amikor ne rajzoltam volna"

Interjú Monszport VIvien illusztrátorral

Monszport Vivien illusztrációi teszik teljessé Czernák Eszter Hová bújt a süni? című mesekönyvét. Ez volt az első közös munkája a Pagony kiadóval, de biztosan nem az utolsó! Sok-sok mindenről beszélgettünk vele, ismerjétek meg őt jobban ti is!

tovább...

"Nem kell mindentudó sziklának lenni"

Interjú Szél Dávid pszichológussal

Shona Innes gyerekeknek íródott beszélgetős mesekönyvei világszerte nagy népszerűségnek örvendenek, és nagy örömünkre a Pagony gondozásában jelentek meg újra magyarul is. A képeskönyvekhez Szél Dávid pszichológus írt utószót a szülők számára. Most a nyitottság, az őszinte kommunikáció és a segítő könyvek fontosságáról beszélgettünk vele.

tovább...

"Jó látni, hogy mennyire sokszínű a világ"

Interjú Agócs Írisszel

Shona Innes gyerekeknek íródott beszélgetős mesekönyvei évek óta hiánycikknek számítottak, és néhány hete a Pagony gondozásában jelentek meg újra. Képzeljétek, annyira örültetek nekik, hogy máris újra kellett nyomni, hamarosan érkeznek is a nyomdából!
A kötetek Agócs Írisz tündéri illusztrációival válnak teljes egésszé, így mindenképp szerettük volna kifaggatni arról, miért tartja ilyen fontosnak ezeket a történeteket, és persze hogy mik a tervei a közeljövőre nézve!

tovább...

Misu, a nyuszigyerek pont olyan mint te

Nyúlfarknyi mesék elefántnyi szeretettel

Végre itt a tavasz! De nem csak az egyre melegebb napok közelednek rohamosan, hanem a húsvét is! Ilyenkor mindent ellepnek a nyuszis és báránykás mesék és játékok. Most egy olyan sorozatot mutatunk be, aminek a hőseit már ismerheted, de ha nem, akkor éppen itt az ideje! 
Ismerd meg a német gyerekirodalom kedvenceit, Rotraut Susanne Berner meséit egy nyúlcsaládról!

tovább...

Egy óvodásnak is lehet nehéz napja

Megjelentek Vadadi Adrienn új könyvei!

Az óvodai nevelés minden gyerek és szülő számára új helyzeteket teremt a mindennapokban. Vadadi Adrienn nemcsak óvónő, de két gyermek édesanyja is, így mind a két oldalról belelát egy óvodás gyerek életébe. Óvodás lettem! - sorozatát Pásztohy Panka illusztrálja újra, sőt, a sorozat új résszel is bővül!

tovább...

Mozgás a négy fal között!

A karantént felnőttként sem egyszerű elviselni, hát még ha az ember gyerek, és az aktuális helyzet miatt nincs lehetősége órákig futkározni a parkban/oviban/suliban... Mindannyian tudjuk, milyen egy gyerek, aki mozogna, de a négy fal között rekedt. Nem nagy móka, de mi itt vagyunk, gondoltunk egyet és összeszedtük a boltjainkban fellelhető összes olyan játékot, amivel megmozgathatjátok magatokat otthon! Jelszó: nem bolondulunk meg!

tovább...

A 3-5-8 perces mesék titka

Segítő mesék minden alkalomra

Lassan itt a lefekvés ideje, túlvagytok már a fogmosáson is, de persze a gyerek még izeg-mozog, és semmi jelét nem mutatja az elcsendesedésnek. A zavarodottságnak nagyon sok oka lehet, viszont a megoldás egy kis összpontosítással, figyelemmel fűszerezett mesesorozatban is megtalálható. Mutatunk egy technikát, ami segít megnyugodni és legyőzni a félelmeket neki is és neked is!

tovább...

Ujjfestés Babarókával

Maszatolj - de csak egy picit!

A picikkel az egyik legjobb móka az ujjfestés: fejleszti a finommotorikát, a koncentrációt, megtanulhatjátok a színeket, megismerhettek formákat. Próbáljátok ki most Babarókával!

tovább...