Ez a könyv a korszakos kedvenced lesz

Megérkezett Emilia és a tenger fia

Amikor egy könyvkiadónál dolgozol, értelemszerűen rengeteg olvasnivaló fordul meg a kezedben. Az ember azt feltételezné, hogy könnyű belefásulni, és hogy pár év után már nem lehet ugyanúgy lelkesedni. Időről-időre vannak azonban olyan kötetek, amelyekbe az első pár oldal alatt beleszeretünk, a könyv végére pedig olyan olthatatlan szerelemmé mélyül az első fellángolás, hogy képtelenek vagyunk objektív ajánlót írni róla. Az Emilia és a tenger fia egy ilyen regény.

Ismerd meg az Abszolút Könyvek új részét Wágner Eszter ajánlójából! Olvass tovább!

tovább...

Lélektani krimi kiskamaszoknak? Hát persze!

Wéber Anikó: Busz a ködben

Wéber Anikó egy minden eddiginél izgalmasabb kötettel lepte meg az olvasókat! A Busz a ködben minket már elvarázsolt, ismerkedj most meg vele te is! Ebben az ajánlóban mindent elmesélünk róla (persze szigorúan spoiler-mentesen!) Olvass tovább!

tovább...

Idegen utakon

Olvasd el a Busz a ködben első fejezetét!

Itt van Wéber Anikó legújabb könyve az Abszolút Könyvek-sorozatban, egy vérpezsdítő krimi, ami nem szűkölködik elgondolkodtató üzenetekben sem. Megérkezett a Busz a ködben. Olvasd el az első fejezetet!

tovább...

Győzd le a náthát könyvekkel!

Mutatjuk a kedvenc, betegségűző meséinket

Mit kezdjünk egy morcos gyerekkel, aki nem akarja bevenni az orvosságot, meginni a teát, és az élet igazságtalanságát úgy általában nem tudja elviselni?

Hát meséljünk neki! Most megfázós, torokgyulladásos, doktor nénis, meséket gyűjtöttünk nektek, amikben a kis főhősök gyógyulásának folyamatát követhetik végig a gyerekek, és így pillanatok alatt elrepül az az idő, amit a betegágyban kell tölteniük. Kattints a gyógyító könyvekért!

tovább...

Vadadi Adrienn nélkül nincs ovi

Tudj meg mindent a szerzőről és könyveiről!

Vadadi Adrienn könyveivel már szinte minden óvodás és kisiskolás szülő találkozott, és mindenki rögtön bele is szeret a meséibe. Mi a szerző titka, melyek a legkülönlegesebb könyvei, és miért ajánljuk mi? Olvasd el cikkünket a szerzőről!

tovább...

A Tölgyerdő legújabb meséi

A legjobb első mesekönyvek

Új résszel bővült a Tölgyerdő meséi-sorozat! A legapróbbak legnagyobb örömére egy vadonatúj, szupercuki lapozó érkezett a világhírű Julia Donaldson – Axel Scheffler párostól! Számodra is fontos, hogy a picik már az első pillanatoktól kezdve szeressék a könyveket? Szeretnéd, ha a meseolvasás interaktív, közös élmény lenne az egész családnak? Akkor a Tölgyerdő meséi praktikus, kicsi, elnyűhetetlen könyvecskéivel nem lőhetsz mellé! Ismerd meg a sorozatot ebből a cikkből!

tovább...

Barkákkal szép az élet

Bemutatjuk Vadadi Adrienn legújabb sorozatát!

A levelek között fütyül a szél, tavalyi avar és friss rügyek illata csapja meg az orrod, és ahogy kinyitod a szemed, ott pompázik előtted az ezerszínű erdő. Ez a nyugalom szigete, mégis tele van élettel és játékossággal. Ide kalauzol Vadadi Adrienn legújabb sorozata, a Barkamesék. Ismerd meg ezeket az ovisoknak szóló, gyönyörű képeskönyveket!

tovább...

A könyv, ami testet-lelket gyógyít

3 ok, amiért a Pele megfázott a tökéletes könyv náthás gyerkőcöknek

Újabb szuperaranyos kötettel bővült a Tölgyerdő meséi interaktív lapozó sorozat. Julia Donaldson és Axel Scheffler ezúttal sem okoznak csalódást a rajongóknak! A legújabb könyv, azon kívül, hogy a korábbiakhoz hasonlóan verses, remek érzékkel illusztrált és a nyitható ablakoknak köszönhetően interaktív, még a betegségek leküzdésében is segíthet a legkisebbeknek. Olvass tovább!

tovább...

Mit üzen az északi szél?

Gyerekkönyvek skandináv módra

Északon jó gyereknek lenni! Hatékony és élvezetes az oktatás, és az élmény alapú, játékos tanulás tükröződik a gyerekirodalomban is. A skandináv országok pontosan tudják, tiszteletben tartják, hogy milyen egy gyerek. Ezért, ha azt szeretnéd, hogy egy könyvnek 100%-os sikere legyen, és évekkel később is leemelje a gyerek a polcról, akkor válassz skandináv meséket!

Most pedig bemutatjuk a felejthetetlen kedvenceinket.

tovább...