Verset írni menő, de több is annál

A Lehetnék bárki versíró pályázat eredménye

2021 tavaszán a középiskolás korosztály számára versíró pályázatot hirdettünk. Legnagyobb örömünkre több, mint 250 pályázó jelentkezett összességében körülbelül 600 verssel, mivel egy pályázó akár három verset is küldhetett.

tovább...

Hogyan beszélgess az érzelmekről?

A legjobb könyvek kicsiknek

Az érzelmeinkről beszélni, azokat megfogalmazni nem könnyű - viszont annál fontosabb. Minél fiatalabb korban kezdjük gyakorolni, annál jobb, hiszen az önismeret borzasztó sokat segít az élet minden területén. Na de hogyan fogjunk hozzá, hogyan ismertessük meg a gyerekekkel a különböző érzelmeket, hogyan kondicionáljuk őket arra, hogy megéljék és kezelni tudják azokat? Például könyvekkel! Olvasd el, hogyan!

tovább...

A legszuperebb újdonságok ovisoknak!

Rengeteg újdonság érkezett hozzánk mostanában a legkülönbözőbb témákban, úgyhogy eljött az ideje, hogy egy szemlében gyűjtsük össze őket! Van mesekönyv, izgalmas ismeretterjesztő és nyomozós böngésző is köztük, biztos, hogy mindenki megtalálja majd a hozzá leginkább illőt! Jó böngészést!

tovább...

Ilyen a tested - Beszéljünk róla!

Van megoldás: pisilés, kakilás, felvilágosítás, testiség

Igen, van testünk. Minden gyereket érint, és ahogy közösségbe kerülnek, egyre több szülőt tölt el aggodalommal a szobatisztaság kérdése, a nagyobbak esetében pedig a testiség kezelése. A mesék azonban varázslatosak: segítenek, hogy a kicsik a testükben zajló folyamatokra természetes dolgokként tudjanak tekinteni. Böngészd át, mi mindent gyűjtöttünk össze, és ami a legfontosabb: ne ess pánikba, mindenre van megoldás!

Jó olvasást, sok mesélést és még több türelmet!

tovább...

Miért nézünk ki úgy, ahogy?

Mesekönyv a genetikáról

Vibók Ildi mikrobiológus legújabb mesekönyve, a Szuperlétra segítségével az öröklődés és a gének világába nyerhetünk alapos betekintést. Ha valaha rákérdezett a gyereked arra, miért hasonlít a füle a nagymamáéra, miért kék a szeme és úgy általában: mi az oka annak, hogy úgy nézünk ki, ahogy, akkor ebben a mesés ismeretterjesztőben garantáltan minden kérdésre választ kaptok!
Tartsatok Emma királylánnyal egy újabb hatalmas kalandban! Tudj meg mindent a könyvről!

tovább...

Emma királylány nem akar szeplőket

Olvass bele A szuperlétra című könyvbe!

Vibók Ildi mikrobiológus és író. Ezt a két hivatást egyesíti A szuperlétra című mesekönyvében, ami egyszerre izgalmas történet egy minden lében kanál királykisasszonyról, Emmáról, és egy hihetetlenül informatív könyv az öröklődésről és a génjeink szerepéről. Ha valaha megkérdezett már a gyereked, miért hasonlít a nagypapára, mi az oka annak, hogy a lányoknak nincs hosszú szakálla vagy hogy egyáltalán: miért néz ki úgy, ahogy, akkor ez a ti könyvetek! Most bele is olvashatsz, kattints és tudd meg, hogy kezdődik a történet!

tovább...

Pagony-könyvek a HUBBY shortlistjén!

Szurkoljatok velünk!

A 2016-ban alakult Magyar Gyerekkönyv Fórum (HUBBY – Hungarian Board on Books for Young People) minden évben megszervezi és átadja a szakmai zsűri által odaítélt Év Gyerekkönyve Díjat. Több Pagony-könyv is a shortlistre került, amire nagyon büszkék vagyunk! Ismerjétek meg, melyek ezek!

tovább...

ÉV VÉGI OSZTÁLYKÖNYVEK ALSÓSOKNAK

AJÁNLAT ISKOLÁK, TANÁROK, KÖNYVTÁROSOK SZÁMÁRA

Az év végi osztálykönyvek kiválasztása mindig nehéz feladat, ha szeretnénk valóban személyre szóló, az érdeklődési körnek megfelelő, nem nyomasztóan nehéz, de mégis minőségi olvasmányt adni a diákok kezébe. Ehhez szeretnénk most segítséget nyújtani az alsó tagozaton tanítóknak a Pagony kiadó kínálatából merítve.

tovább...

Szeretnél levelet kapni a két kis dinótól?

Most Berg Judit, Kőszeghy Csilla és az UNICEF Magyarország segítségével ez a kívánság teljesülhet!

Mindenki szeret levelet kapni. Pláne a gyerekek. Főleg, ha két kedvenc mesehősük küldi nekik egy messzi-messzi országból. Az UNICEF Magyarország új programjában Berg Judit és Kőszeghy Csilla kis dinói kelnek útra, és mutatják be nektek a távoli országokban élő gyerekek hétköznapjait. A program partnere a Pagony, és az előfizető családok egy éven át, havonta egy névre szóló levélcsomagot kapnak Berg Judit új, csak itt olvasható meséivel, térképpel, képeslappal és kreatív feladatlapokkal, így a család a két kis dinó és az UNICEF segítségével utazhatja be a világot.

tovább...