Bogyó és Babóca is játszik!

Ajánló két új játékról

Bogyó és Babóca a sok könyv és mese mellett rengeteg jó társast is kínál nekünk. A nagyobb játékok, mint az Úton az oviba ,a Cseresznyéskert, vagy a kirakók, memóriák, matricák, mágnesek és figurák mind remek játékok a Bogyó és Babóca rajongóknak. Most két újdonságot mutat be nektek Munkácsi Anna.

A Keller&Mayer erre a nyárra két újdonsággal is előállt: egy kártyajátékkal, és egy utazóbarát méretű társassal!

 

Furfangos Párosító

21766.jpgEz egy olyan új Bogyó és Babóca társas, amiben egyszerre két játékot találunk!

Az első Bogyó és Babóca kártyajátékkal több játékot is játszhatunk. Első a Fekete Péter, ahol minden szereplőből kettő van, és a kártyák bal felső sarkában lévő piktogramok is segítenek az összepárosításban, így ezt a legkisebbekkel is tudjuk játszani.

A Furfangos párosító játékkal pedig a képeken szereplő egyéb tárgyakat kell gyorsan felismerni, és kategóriák szerint párosítani. Például: édesség (kakaós csiga és fagylalt) vagy jármű (roller  vagy hajó)... stb. Minden kategóriába 3-4 kártya tartozik, a lapokat sorban pakoljuk le az asztalra, aki előbb lestoppolja a minimum két megegyezőt, azé lesz a megnevezett pár!

A kategóriák rajta vannak a játék leírásán, de magunknak is kitalálhatunk újabbakat: például a ruháik színe alapján, vagy hogy kültéri vagy beltéri-e a játék, ami szerepel a kártyán.

 

Hurrá, nyaralunk!

21812.jpgEgy igazi nyaralós játék, ahol Bogyó és Babóca is mennek nyaralni, és a fagyit is szeretik, a fagyizóhoz vezető utat pedig velük tehetjük meg!

A játék azzal kezdődik, hogy nekünk kell összerakni néhány puzzle darabból a táblát, így egy kirakó is egyben a játék.

Utána „már csak” az a feladat, hogy elérjünk a fagyizóhoz, de útközben sok program csábíthat el minket: hallgatni Bogyó trombita szólóját, megcsodálni Babóca új autóját, vagy segíteni Vendelnek megkeresni a cipőjét, amik miatt kicsit lemaradhatunk, viszont ha a bolhákkal együtt sietünk, vagy követjük az egérutat, akkor meg is előzhetjük a többieket!

A játéknak akkor van vége, ha mindenki elért a fagyizóhoz, mert mindenki megérdemli a hűsölést a nyári melegben!

A játék a megszokott élénk és egyben vidám színekben pompázik, a doboz pedig praktikus mérete révén befér a babakocsiba, de még talán egy poggyászba is!

És hurrá, mi is nyaralunk!

 

 

 

Kapcsolódó termékek