Bogyó és Babóca rajzol

megjelent az új kötet!

Bartos Erika legújabb Bogyó és Babóca kötetében ismét két kedves mesét találtok. A 20. kötetet történeteiből kiderül, hogy miért jó segíteni a másikon, és hogy mennyi mindent lehet rajzolni-festeni egy kavicsra!

A 20. Bogyó és Babóca kötetet keressétek a boltokban, itt pedig olvasd el Munkácsi Anna ajánlóját.

Bogyó és Babóca történetei sok-sok kisgyermek mindennapjainak lettek állandó szereplői. Nem is gondolnánk, hogy milyen sok érdekes kalandban lehet része egy kis ovisnak is - a Bogyó és Babóca sorozat rengeteg ilyen témát felkarolt és segítette őket a a mindennapos problémák megoldásában. A sorozat legújabb kötete, a Bogyó és Babóca rajzol a 20. kötet, de azt hiszem egyértelmű, hogy szívesen olvasnánk még további történeteket is.

Az új kötetben szereplő két mese: Bábszínház és Kavicsmese ismét két kedves történet, ahol kiderül, hogy a jó barátok minden problémát meg tudnak oldani, legyen szó betegségről vagy irigységről.

bbbab.jpgAz első mesében ugyanis Döme, a krumplibogár lebetegszik, és ahogyan lenni szokott – betegek mindig a legrosszabbkor vagyunk – pont a bábelőadás előtt történik meg a szerencsétlenség: bárányhimlőt kap.

Ugyan barátai már túlestek a betegségen és őket nem fertőzheti meg, így sajnos nem mehet el az előadásra, mert a többieket nem fertőzheti meg.

Bogyó, Babóca és barátai nagyon élvezik az előadást, de nagyon sajnálják, hogy Döme nem lehet ott velük, így kitalálják, hogy meglepik őt egy saját előadással. Külön kis bábszínházat készítenek, ami talán még nagyobb móka, mint csak ülni, és nézni az előadást. – Mert örömet szerezni jó!

Papírbabákat rajzolnak, pálcára illesztik őket, és indulhat is az előadás!

A kötetben szereplő másik mese is a kreativitásról és a közös alkotás öröméről szól. Kavicsot gyűjteni nagyon jó hecc, de kié legyen a legszebb? Hogy kell eldönteni, hogy kit illet meg a földön talált kavics?

bbkavics.jpgBaltazár és Vendel össze is kapnak ezen, de Alfonz, a tücsök ráébreszti őket, hogy jut bőven mindenkinek szebbnél szebb kavics, és együtt keresni úgyis sokkal jobb móka!

A kerek, szögletes, ovális kavicsokat pedig még szebbé tehetjük, ha elengedjük fantáziánkat, és - ahogyan a felhőkben is meglátjuk a különböző formákat - a kavicsokat különböző alakjuk, barázdái alapján tetszésünkre kidíszíthetjük.

Ha együtt ülünk le kavicsot festeni, akkor pedig kiderülhet, hogy ki mire asszociál ugyanabból a formából – talán olyanra, amire mi nem is gondoltunk volna!

A kavicsos meséből pedig azt is megtanulhatjuk, hogy az ígéretet meg kell tartani – mert ugye nem lehet kavicsból lepényt sütni!

Nézzünk hát a lábunk elé a nyári sétákon, és lessük ilyen szemmel is a köveket a folyóparton, erdei ösvényen vagy játszótéren!

Rajzolásra, olvasásra fel!