Böngéssz, színezz, számolj, logikázz!

Új foglalkoztatók a 2-7 éves korosztálynak

Most a bölcsis, ovis gyerekek örülhetnek, mert rengeteg színes, izgalmas foglalkoztató füzet, könyv jelent meg, amik tuti nagyon tetszenek a lurkóknak! Sőt azon túl, hogy teljesen beszippantja és magával ragadja a gyerekeket, még nekem is tetszettek az újdonságok!

24958.jpgKezdjük a legkisebbekkel és a legegyszerűbb feladatokkal. A Lépésről lépésre sorozat matricás könyvei már 2-3 éveseknek is szolgáltatnak némi agytornát A szavak című füzettel. Azon túl, hogy a szókincset tematikusan strukturálja, rengeteg matricázós, sziluettfelismerős feladatot találunk benne, amit a picik nagyon élveznek. A sorozat a 3-4 éveseket a színek, a 4-5 éveseket a formák, 25482.jpgaz 5-6 éveseket pedig a számok világába kalauzolja. A füzetek nagyon színesek, a sok matrica ellenére sokat lehet rajzolni, színezni, 4 éves kortól már vannak vonalvezető gyakorlatok, 5-től pedig a finommotorika után a különböző logikai játékok kerülnek előtérbe. Ez tipikusan az a sorozat lesz, amit a gyerekek nagyon szeretni fognak. A feladatok egyértelműek, nem igényelnek túl sok időt, ezért egy oldal kitöltése hamar meghozza a várt sikerélményt.

Lecsapnál a szavas, a színes, a formás vagy a számos matricás könyvre? Kattints és rendeld meg őket! 

25408.jpgHa már az új foglalkoztató sorozatoknál tartunk, akkor nekem biztos a Fejtörő kifestő füzetek lennének a kedvenceim. Négy kötet jelent meg négy nagyon viccesen kidolgozott tematikában, így, mivel a megcélzott korosztály mind a négy esetben a 4-8 évesek tábora, tuti, hogy mindenki megtalálhatja a hozzá leginkább passzoló kifestőt. Az állatok, Az otthon és a kert, a Világ körüli utazás és a Tündérmesék mind szuperek a fiúknak, lányoknak egyaránt, és azon sem csodálkoznék, ha sokan az összes kötetet beszereznék egymás után, annyira szórakoztatóak. Az összes füzet a megfigyelőkészséget teszi próbára először. 25414.jpgMindig az adott témának megfelelő figurák vannak nagyon sűrűn előrajzolva a lapon, pl. unikornisok és manók a Tündérmesék esetében. A kép teljesen homogén, ezért embert próbáló feladat megkeresni és kiszínezni az összes manósapkát. Alkalmanként számolni is kell, de ezt teljesen feloldja a sok vicces és izgalmas kép, és persze a színezés öröme. Ezt a szórakozást középső csoportos kortól mindenkinek szeretettel ajánlom, és biztos vagyok benne, hogy még a kisiskolások is örömüket lelik a mókás feladatokban.

Kattints, ha szeretnéd beszerezni az állatos, a kertes, a tündérmesés vagy a világkörüli kifestőt!

25437.jpgA SzóKimondóka játékcsomag után a program kitalálói előálltak egy kedves kis foglalkoztatófüzettel, a Húsvét szóról szóra című kiadvánnyal. Itt is kell színezni és van benne megfigyelésen alapuló feladat és labirintus is, mégis alapvetően a betűk felismerését hivatott megalapozni a kötet. Az egész füzet nagyon kedves, az illusztrációk inkább hagyományosak, otthonos érzetet keltenek, mégis, játékosan megalapozhatja vele a 6-7 éves korosztály az olvasási készségét. Játékos felkészülésnek melegen ajánlom.

Ha szeretnél ezzel a szuper foglalkoztatófüzettel hangolódni a közelgő húsvétra, rendeld meg webboltunkból!

25448.jpgAz ismeretterjesztők legnépszerűbb műfaja a kicsik körében az, amikor ablakokat nyitogathatnak. A mesék közül pedig a nagy kedvencek között van a Barátnőm, Bori és a Barátom, Berci sorozat. Hát most aztán tényleg mindenki nagyon örülhet, mert a Manó kiadó gondozásában megjelent Bori és az évszakok, valamint a Berci szerszámosládája ezúttal ügyesen ötvözi a két műfajt. Mindkettőt ajánlom fiúknak, lányoknak egyaránt, mert tudom, hogy a fiúknak is feltűnik az évszakok változása, (és szeretik a Bori könyveket…) és a lányokat is nagyon érdeklik a szerszámok, hát még egy tyúkól összetákolása…

25447.jpgDe vegyük sorra, mit tudnak a könyvek. A Bori és az évszakok használható böngészőként, rengeteg történetet hívnak elő belőlünk a képek… Az új ismeretek bevezetéséhez mindig van egy keretmese, amit a nyitogatható ablakok tesznek még izgalmasabbá. Kék, felkiáltójellel jelölt kis „dobozokban” az életkornak megfelelő fontos ismereteket találjuk, míg a zöld kérdőjellel jelöltekben mindig akad egy-két vicces kérdés vagy feladat. A könyv az évkört az ünnepekkel hozza közelebb, de amellett, hogy tudományos magyarázatot kapunk az évszakok váltakozására, gondosan bemutatja az évszakokra jellemző természeti jelenségeket, sőt megtudjuk, mit csinálnak az év során az állatok és a növények. Igazán igényes és izgalmas kis böngésző, minden ovis nagy kedvence lesz majd! A Berci szerszámosládája szintén nagyon izgi: nagypapával végre eszkábálhatunk egy igazi tyúkólat! Megismerhetjük a legfontosabb szerszámokat, sőt a könyv végén hajtogathatunk egy ólat, amit tényleg mi keltünk életre. Mindezt egy nagyon édes kis mese fűzi össze, ami önmagában is a gyerekek kedvence lehet.

Ha te is megismernéd az évszakokat Borival, kattints ide, ha pedig Berci szerszámosládáját rendelnéd meg, itt a helyed!

25238.jpgVégül pedig egy nagyon vagány autós könyvvel zárom a sort. Az tény, hogy az ovisok eléggé rá tudnak kattanni a munkagépekre. Így, már tematikájában is nagy kedvenc lehet a Kuka művek sorozat első kötete, a Virgonc Város ünnepel. Sámson, a Konténerszállító, Góliát, a daruskocsi, Valter, a szelektív hulladékgyűjtő, Klára és Malvin, a kukásautó pár, Vanda, a szemétszállító, Vili, a traktor, Vilma, a kis utcaseprő, Vandemár, a nagy utcaseprő, Vera, a locsolókocsi és Paca, a rongyfigura története nagyon eredeti.  A vidám, szerethető mesék hamar belopták magukat a szívembe. Nem vagyok egy nagy munkagépőrült, de a nyolc kis karakter annyi vicces és eredeti (főleg Igor Lazin mókás grafikáival), hogy hamar rákaptam a Kuka művek történeteire. A könyvet 5 éves kortól ajánlja a kiadó, de most úgy érzem, lehet, hogy én nem fogok még két évet várni vele a lányommal. Az első mesében Vilma és Paca ügyesen rendbe rakják az óvoda udvarát, a másodikban pedig Valter vezetésével megmentik a tavaszi fesztivált. Szórakoztató szöveg, vicces rajzok és jó kis karakterek várják ebben a könyvben az egész családot egy közös mesélésre, amit garantáltan mindenki élvezni fog!

A Sámson, Góliát, Valter és a többiek meséit tartalmazó könyvet itt tudod megrendelni!- szuper szakácsfüzetek, matricás öltöztetőfüzetek és egy felnőtt színezőLegújabb foglalkoztató könyveink- egy gyönyörű, letehetetlen atlasz, egy 48 kézművestechnikát tartalmazó könyvecske, hajtogatás és makettezésFoglalkoztatók - elő velük, bárhol, bármikor!- foglalkoztatók Csodával, Kószával, A csúnya kislánnyal, a Tesz-vesz várossal és még sok más figurával

Ha pedig szívesen olvasnál régebbi remek foglalkoztatókról, ezeket a cikkeket ajánljuk:

24133.jpgFoglalkozzunk a foglalkoztatókkal! 

Kapcsolódó termékek