Abszolút fantasy

Ha a kiskamaszod legszívesebben elő sem bújna a fantázia birodalmából, ha falta a Harry Pottert, és imád elmerülni a varázslatban, akkor válassz neki valami szuper új olvasnivalót ebből a szemléből! Ismerd meg Abszolút fantasztikus könyveinket!

holdezust_es_ejsotet_borito_1000px.jpgHoldezüst és éjsötét

Gondoltál már arra, hogy a gyerekkorunkból ismert népmesék is éppen annyira alkalmas alapjai egy jó fantasy regénynek, mint az ír tündérek és az északi istenek? A népmesék dramaturgiája gyakorlatilag a fantasztikus regénynek alapja is. A próbatételek, a kiválasztott hős, a legyőzhetetlennek tűnő gonosz, a vándorút, de még a varázslatos segítők is mind megtalálhatók a népmesékben ugyanúgy, mint a fantasyban. Ha pedig valaki olyan tudatosan használja ezeket az alkotóelemeket, mint ahogy azt Rojik Tamás teszi, akkor biztosan egy széles réteget megszólító, sok év múlva is aktuális, szuper történetet kapunk.

A Holdezüst és éjsötét az égig érő fa történetét dolgozza fel, és annyi izgalmas, modern párhuzamot von a népmese és egy 21. századi budapesti fiú élete között, hogy megszámolni is nehéz. Ajánljuk ezt a regényt mindenkinek, aki szereti a fantasyt, az elgondolkodtató történeteket kamaszkorról, családról és önismeretről, és a kalandos, letehetetlen és igazán kortárs regényeket.

Kattints ide és szerezd meg!

emilia_es_a_tenger_fia_borito_1000px.jpgEmilia és a tenger fia

Ez a könyv korszakos kedvencetek lesz, különösen, ha szeretitek a borzongató hangulatú, elgondolkodtató és lebilincselő holland regényeket. Annet Schaap könyvében minden benne van, ami az emlékezetes fiatalkori olvasmányainkat annyira meghatározóvá tette.

Adott egy szomorú sorsú, de végtelenül szeretnivaló főszereplő, aki bátran néz szembe a legnagyobb kihívásokkal is. Fordulatos és buktatókkal teli a cselekmény, de éppen ezért sokkal édesebb a szerencsés végkifejlet. Egy pár szóban elmesélhető történeten keresztül a legmélyebb lényünket is megérinti, és ami külön izgalmas a regényben, hogy egy népszerű fantasztikus lényt leválaszt a mainstream csillogásról, és megmutatja borzongató eredettörténetét.

Mindemellett az Emilia és a tenger fia nagyon őszintén beszél szorongásról, megfelelési kényszerről és még annyi minden másról. Szinte minden karakternek van valamilyen félelme, bánata, melyet vagy megért a történet végére, vagy nem. Biztosak vagyunk benne, hogy legalább egy, ha nem több ezek közül az olvasó számára is ismerős lesz. A feldolgozás útján pedig már az is segíthet elindulni, ha találunk egy olyan kitalált karaktert, akivel együtt tudunk érezni, de akinek jó és rossz döntéseit mégis külső szemlélőként figyelhetjük meg.

Rendeld meg most!

a_tizenharmadik_vagany_titka_borito_1000.jpgA 13. vágány titka

Kicsit olyan érzés ezt a regényt olvasni, mintha átléptünk volna a csodálatos ruhásszekrény titkos ajtaján Narniába, vagy beleestünk volna Goethe Salamander varázslatos bőröndjébe. Nem lehet leállni vele, míg az egészet fel nem fedeztük.

A történet szerint egy varázslatos sziget és az ismert London között egy titkos átjáró található, mely csak kilenc évente nyílik meg. Egy ilyen alkalommal a sziget aprócska, még csak kisbaba hercegét elrabolják, és az egészre már csak akkor derül fény, amikor az átjáró bezárult.

Kilenc hosszú és szomorú év köszönt a szigetre, és senki sem tudja, hogyan nevelkedik a herceg Londonban. Az első adandó alkalommal mentőcsapat indul az immár kilenc éves fiúért, de vajon olyan trónörökös vált-e belőle, amilyenre a sziget vár? És egyáltalán sikerül hazajuttatni?

Szerezd meg most!

barcsak_borito_1000px.jpgBárcsak!

Mi lenne, ha egy kislány félretenné a tízéves szülinapi tortájáról a gyertyákat, aztán elfelejtené az egészet és felnőne? Mi lenne, ha időskorában a szomszéd gyerekeire vigyázna, akik megtalálják a gyertyáit, és rájönnek, hogy varázserővel bírnak? Nagyjából ilyen tempóban húzza be az olvasóit Lissa Evans varázslatos kalandregénye, a Bárcsak!

A tizenegy éves Ted cseppet sem lelkesedik, amikor a szülei az utcájukban lakó Filly nénihez adják be őt és a húgát gyerekmegőrzésre. A néni háza mérhetetlenül unalmasnak tűnik, a tévé ősrégi, a macskája pedig öreg és büdös. Aztán a kislány a fiókban talál tíz érintetlen születésnapi gyertyát. A gyerekek kíváncsian meggyújtják az egyiket és hamar rájönnek, hogy amíg leég, egy kívánságuk teljesül...

A Bárcsak! az első fejezettől kezdve, oldalról oldalra izgalmas fordulatokkal tartja fenn az olvasó érdeklődését, így könnyen lehet, hogy mire észbe kap az olvasó, már a könyv felénél jár.

Kattints ide és rendeld meg!

az_ezereves_fiu_borito_1000px.jpegAz ezeréves fiú

Mit jelent felnőni? Az idő múlása okozza, vagy a testünk öregedése, esetleg a külvilággal való kapcsolatunk? Ezekhez hasonló komoly kérdésekre keresi a választ Az ezeréves fiú, amely egyszerre mélyen elgondolkodtató és lebilincselően izgalmas olvasmány.

A tizenegy éves Aidan Linklater megismerkedik Alfie Monkkal, a különös beszédű, visszahúzódó, vele egykorúnak látszó fiúval, aki ráadásul szomszédjának, Roxynak a garázsában bujkál. Alfie bevallja Aidannek és Roxynak, hogy ő valójában több mint ezer éves, édesanyjával a kora-középkorban Dánia térségéből hajóztak át a brit szigetekre. Azt, hogy nem öregszik, egy különleges életgyöngynek köszönheti, amely azonban teljesen halhatatlanná nem tette őt. Most viszont már arra törekszik, hogy az utolsó gyöngy felkutatásával megtörje a varázst, és elkezdhessen normális tempóban élni, kötődni az őt körülvevő világhoz.

Az ezeréves fiú tökéletes regény minden olyan kiskamasz olvasó számára, aki elgondolkozott már azon, hogy egyszer majd fel kell nőni, de még nem tudja, milyen úton jut majd oda, és milyen felnőttek akarnak lenni. És meglepően lebilincselő olvasmány az olyan felnőttek számára is, akik szívesen merengenek a gyerekkor varázslatán és az életen úgy általában.

Kattints ide, és szerezd meg most!

a_hold_emlekei_borito_1000px.jpegA Hold emlékei

A science fiction és a futurisztikus történetek a gyerekirodalomban is ugyanúgy hódítanak, mint a felnőtt könyvekben. Kolozsi László regénye, A Hold emlékei is egy ilyen kötet. A Földön egy különös hullám suhan körbe, amelynek hatására mindenki elveszíti az emlékeit. Szinte mindenki, szerencsére van néhány kivétel, mint például az űrhajós Pedro - Péter -, aki, mert az űrállomáson tartózkodott, kívül esett a hullám hatósugarán, a neurológus, akinek fiatal korában fémlapot kellet a koponyájába műteni, vagy egy kilenc éves kislány, Matilda. A maroknyi emlékező feladata, hogy kiderítsék, mi is történt, és rajtuk múlik, visszatér-e az ismert élet a Föld nevű bolygóra.

A Hold emlékei gyönyörű, lírai történet, egyenesen filozofikus. Kik és mik vagyunk az emlékeink nélkül? Tudunk-e kapcsolódni, ha nem emlékszünk senkire, akihez kötődtünk valaha?

Abszolút izgalmas, Abszolút elgondolkodtató, Abszolút megható. Igazi Abszolút könyv.

Itt találod a könyvet!

a_visszafele-folyo_borito_1000px.jpgA Visszafelé-folyó

A Visszafelé-folyó nem csupán egy izgalmas és misztikus kalandregény, de egy fontos utazás is a tudattalanba, ahol minden furcsa teremtménynek és mesebeli helyszínnek metaforikus jelentése van. Egy varázslatos utazás történetét tárja elénk Mourlevat, ami közben elengedhetetlenné teszi azt is, hogy magunkba tekintsünk.

Tomek egy kereskedő fiú, akinek a boltjában mindent kapni. Egy este betér hozzá egy vele egyidős, különleges vásárló, aki mesél neki a Kzsar-folyóról, ami visszafelé halad. A tengerből ered, és egy hegy tetején végződik, tavacskát képezve egy apró kőmedencében. Aki a medence vizéből iszik, örök életre tehet szert. Tomek néhány nappal később az ismeretlen lány után indul a Kzsar-folyót kutatva, hogy a forrás vizéből kedves öreg nagyapjának, Isámnak hozhasson.

Ahogy mondani szokás, az utazás során az út a fontos, nem a cél. Nincs ez másként Tomek esetében sem. Kezdeti úti célját elérve már nem is fontos számára az, amiért elindult, annál inkább az átélt élmények, megismert emberek, és a metamorfózis, amint keresztülment. Az a belső változás, amely során komplexebbé vált a személyisége, épp úgy, ahogy a gyermekből fiatal felnőtt, majd felnőtt válik.

A Visszafelé-folyó egy igazán izgalmas, elképesztően fantáziadús és kreatív mese, tele varázslatos lénnyel, kalandokkal, mesebeli tájakkal, kedvességgel, humorral és bájjal. Egyszerre zseniálisan okos, mélyen érző és közben meghatóan szép történet a lélek fejlődéséről.

Tedd kosárba!

Őrszem és Káoszkreátorimagehandler_18.jpeg

Ez a könyv megdobogtathatja a képregény-rajongók szívét! Már a borítója is annyira fantasztikus, hogy azonnal el kell olvasni! Főszereplője, Marci imádja a képregényeket, és megtörténik vele az, amire mindannyian vágyunk egy kicsit: bekerül a kedvenc képregényébe! Elrabolja ugyanis Káoszkreátor, a szupergonosz antihős.

Marci fokozatosan megismerkedik ezzel az új világgal, és megtanulja a szabályait, amiket bár elméletben már tud, gyakorlatilag viszont a képregényhősök univerzumában minden kicsit ugyanúgy és mégis teljesen máshogy működik, mint a valódi életben. Például Marci átlagos kisfiú-képességei ott szuperképesség minősítést nyernek, és ő lesz Őrszem.

Elképesztően lendületes, nagyon vicces regény az Őrszem és Káoszkreátor, azonnal beszippantja az olvasót.

Külön ajánljuk olyan gyerekeknek, akik sokkal szívesebben olvastak eddig képregényt, nekik egy remek átvezető a „valódi” könyvek birodalmába.

Szerezd be ide kattintva!

32124.jpgViharok őrzője

A Viharok őrzőjének főszereplője Fionn, egy első ránézésre teljesen átlagos 11 éves fiú. A történetünk ott indul, hogy nővérével egy kis szigetre, Arranmore-ra érkezik, mivel édesanyjuk kórházba kerül. A nagyapjukhoz költöznek, aki egy rendkívül furcsa szerzet, de ennél csak Fionn érzései furábbak a szigettel kapcsolatban… olyan, mintha élne, hallana és látna.

Persze hamarosan kiderül, hogy Fionn egyáltalán nem bolondult meg, a sziget valóban képes irányítani a rajta élőket, és a nagyapja is kulcsfontosságú szerepet tölt be ebben. Szép lassan felfedezi a sziget titkait és egyre izgalmasabb felfedezésekre jut.

A Viharok őrzője egyszerre mesél az olvasónak a jó és a gonosz harcáról, magányról, a gyász feldolgozásáról, személyiségfejlődésről, a családi kötelékek fontosságáról. Ha a kiskamaszod a Harry Potter után nem hajlandó mást olvasni, ez a könyv biztos, hogy ki tudja tölteni a keletkezett űrt.

Itt tudod megrendelni!

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságainkról, akcióinkról és különleges programjainkról, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó termékek