Mici újra akcióban

Megérkezett Agócs Írisz legújabb könyve, a Tekla madarai!

Talán nincs is olyan kisgyerek, aki ne szeretné etetni a madarakat, legyen szó a Balatonban úszkáló kacsákról, a főtéri verebekről, vagy a színes kis cinegékről, akik a fákon ugrálnak az ablakunk alatt. Természetes, hogy mind a legjobbat szeretnénk ezeknek a helyes kis állatoknak, de az sem elvárható, hogy egytől egyig ornitológusok legyünk, és pontosan tudjuk, melyik madárnak mire van szüksége. Jó hírünk van a számotokra, ugyanis Agócs Írisz legújabb könyvéből sokat tanulhattok a madarakról, és a városi életbe is könnyedén beilleszthető tippeket is kaptok, hogyan lehettek barátai a természetnek. Ismerd meg a Mici megmenti a világot-sorozat második kötetét!

tekla_madarai_borito_1000px.jpgA Márkó bácsi kertje című gyönyörű képeskönyvben Mici megtudta, miért jó, ha sokféle növény terem a kertben, hogyan segíti egyik a másikat. A felnőtt olvasóknak pedig talán az is feltűnt, hogy a szerző a permakultúra alapjait mutatta be játékosan, közérthetően. A sorozat második része - mely az elsőtől függetlenül is tökéletesen megállja a helyét - a növények után az állatokra fókuszál. Persze itt is hamar észrevesszük, hogy minden mindennel összefügg.

“Tekla szerint az a baj, hogy az emberek sokszor csak etetgetni szeretik télen a madarakat, de nem biztos, hogy ez igazán segítség nekik.

Szerinte ha madarakat etetünk, akkor fontos, hogy minden más is meg legyen számukra, jó kis lakóhely, búvóhely, és azután jöhet a sok finom bogár.” - meséli Mici.

Rendeld meg a könyvet itt!

kepernyofoto-2022-09-23-92521.pngAgócs Írisz illusztrációjaTekla fantasztikus helyen, igazi madárparadicsomban él. Vannak ugyanis saját lovai, a lóistálló pedig valóságos madárpalota, hiszen a lovak körül mindig repked pár légy vagy szúnyog, és sár, szalma, szőr is van bőven, amiből nagyszerű fészket építhetnek a madarak.

Nem kell azonban farmon élnünk ahhoz, hogy mi is kívánatos élőhelyet alakítsunk ki a madaraknak! Elég, ha olyan virágokat ültetünk, melyek odavonzzák a bogarakat, így máris kész a madárbüfé. Ha pedig megfigyeltük, milyen madarak röpködnek a környékünkön, már utána tudunk nézni annak is, milyen házikó lenne megfelelő az ő számukra, hiszen nem minden tollas jószágnak azonosak az igényei.

Lapozz bele a kötetbe itt!

kepernyofoto-2022-09-23-92739.pngAgócs Írisz illusztrációjaA Mici-könyvekben az a varázslatos, hogy a “világmegmentést” nem valami hatalmas áldozatot követelő cselekedetként mutatja meg, hanem olyasvalamiként, aminek mindenki részese lehet egyszerűen, természetesen. Egy kis odafigyelésnél nem igényelnek többet a Mici által bemutatott ötletek, mégis sokat jelenthetnek a környezetünknek. Agócs Írisz nem azt hangsúlyozza, mit csinálunk rosszul, hanem azt, hogy mit csinálhatnánk jobban. Nem nyomaszt, sokkal inkább ösztönöz és motivál egy olyan életmódra, melyben jobb barátai lehetünk a természetnek.

A Márkó bácsi kertjéhez hasonlóan itt sem mehetünk el amellett, milyen szimpatikus ez a cserfes kislány, a kötet mesélője. Miciből süt a gyermeki ártatlanság és a tenni akarás, ahogy az a fajta határozottság is, ami csak a gyerekek sajátja. Akik nem kérdőjelezik meg magukat, egyszerűen elhatározzák, hogy megmentik a világot, és az úgy is lesz.

A szerző a Tekla madarait is varázslatosan szép akvarell festményekkel illusztrálta. Egészen bele lehet veszni ezekbe a szabadkezi, egyszerű, mégis gyönyörű képekbe, melyek az őszi délutánokon is felidézik a friss tavaszi levegőt, és természetesen a madárcsicsergést.

Wágner Eszter ajánlóját olvastad.

Kattints ide és szerezd meg a könyvet most!

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

  • Megérkeztek Tekla madarai!