Ebbe a könyvbe szabad belefirkálni!

Így használd Agócs Írisz Vonalból kimenni ér! című könyvét

Nemrég jelent meg Agócs Írisz legújabb kreatív könyve, a Vonalból kimenni ér!, amely a Rajzolj egy krumplit!-sorozat után új szintre emeli a szabad alkotás élményét. Ezúttal nincsenek vonalak, nincsenek krumplik, sem pontról pontra utasítások. Helyettük van viszont sok-sok gyönyörű paca. De mit kezdjünk velük? Hogyan használjuk ezt a szemet kápráztatóan szép könyvek? Ebből a cikkből megtudhatod! Olvass tovább!

vonalbol_kimenni_er_beliv_borito_1000px.jpgLegelőször is szögezzük le: ez a könyv az alkotókedvről szól, az alkotás legfontosabb, elengedhetetlen alkotóeleméről.

Agócs Írisz elsődleges célja - nem csak ebben a könyvében -, hogy lebontson minden olyan gátat, ami az alkotókedv és a felszabadult alkotás útját állhatná. Legyenek azok kellemetlen emlékek, szabályok vagy bármi, ami miatt úgy érezhetjük, a rajzolás nem nekünk való.

“Ebben a könyvben szeretnék teret és lehetőséget adni arra, hogy kilépjünk saját kis vonalainkból, és merjünk bármit létrehozni.” - írja a kötet előszavában a szerző.

Kattints ide és szerezd meg a könyvet!

Mit fogtok ebben a könyvben találni?

kepernyofoto-2023-05-31-94134.pngAgócs Írisz pacáiRengeteg, csodaszép festékpacát, melyekkel szabadon garázdálkodhattok.

- Felismerhettek benne egy figurát, és rajzolhattok rá úgy, hogy követitek a paca alakját.

- Felhasználhatjátok egy összetettebb figura elemeként.

- Összeköthetitek a szomszédos pacákkal.

- Cseppenthettek mellé egy másik pacát.

- Gyakorlatilag bármit megalkothattok, csak a fantázia szab nektek határt.

Mivel rajzolhattok?

Majdnem bármivel. Tökéletesen alkalmas a:

- ceruza,
- filc,
- tűfilc,
- akril,
- kréta,
- de még egy kisebb mennyiségű festéket is elbírnak az oldalak.

Mit tegyél, ha nem szeretnél belerajzolni a könyvbe?

kepernyofoto-2023-05-31-93929.pngAgócs Írisz illusztrációja
Nos, erre is több ötletet kapunk Agócs Írisztől.

- Használhattok átlátszó pauszpapírt a könyv lapjai fölött, így több kísérletezésre lesz lehetőség.

- Választhattok a könyvhöz készült két foltrajzoló csomagból (itt és itt), így később be is lehet keretezni az elkészült alkotásokat.

- Gyárthattok saját pacákat külön papírra is.

- Vagy összeszedhetitek minden bátorságotokat, vehettek egy nagy levegőt és elengedhetitek azt a szabályt, hogy könyvbe nem firkálunk. Így egy olyan egyedi, megismételhetetlen kötet lesz a jutalmatok, melyből csak egyetlen egy létezik a világon.

Összefoglalva tehát a Vonalból kimenni ér! egy olyan kötet, amiben egyetlen szabály, egyetlen utasítás van csak:

Légy szabad!

Itt senki nem próbálja megmondani neked, mit rajzolj, mit láss bele a képbe, milyen szabályoknak kell megfelelned, hogy az alkotásod “jó”, “szép” legyen. Bármit rajzolsz, akár a könyvbe, akár a foltrajzolókba, akár pauszpapírra vagy bármilyen festhető felületre, az úgy lesz tökéletes, ahogy van.

Szóval bátorság, és elő a ceruzákkal!

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságainkról, akcióinkról és különleges programjainkról, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

  • Lazsálj és pacálj!