Kíváncsi gyerekek karácsonya

Ebből a könyvből mindent megtudhattok a karácsonyról!

A gyerekek néha a legmeglepőbb kérdéseket teszik fel. Számtalan olyan dolog van, amit mi, felnőttek már annyira megszoktunk, hogy el sem gondolkozunk a miértjükön. A kicsik viszont még mindenre rácsodálkoznak, és az ő kíváncsiságuknak hála mi is rengeteg új dolgot tanulhatunk. Különösen igaz ez az olyan csodákkal övezett időszakra, mint a december. A Miért nincs mindennap karácsony? a gyerekek minden ünneppel kapcsolatos kérdésére választ ad! Kattints ide és ismerd meg ezt a szuper könyvet!

miert_nincs_mindennap_karacsony_borito_1000px.jpgA Történetek kíváncsi gyerekeknek sorozat már évek óta segít azoknak a szülőknek, akiket – nem meglepő módon – időről időre sikerül zavarba hozniuk az ovisoknak vagy kisiskolásoknak egy-egy meglepő kérdéssel. Ezek a kötetek olvasmányos és informatív meséket tartalmaznak, melyek a gyerekek legfurább kérdéseire is választ adnak. Te tudod például, hogy hogyan kerülnek a lyukak a sajtba? Vagy, hogy pontosan hány lába van a százlábúnak? Esetleg azt, hogy mi zúg a tengeri csigában? Na ugye!

Nagy örömmel üdvözöltük a legújabb, karácsonyi kötetet, hiszen az ünnepekkel kapcsolatban, ha lehet, még több kérdésre kellett, kell, és kell majd választ adnunk. Nem olyan nagy csoda ez, hiszen a Mikulást és a karácsonyt számos mese, legenda övezi, melyeknek gyökerénél valós történelmi eseményeket is fellelhetünk! Ahány ország, annyi szokás veszi körül ezeket a jeles napokat, melyek sok kultúrában keverednek is. A népszokások pedig éppolyan izgalmasak és rejtelmesek tudnak lenni, mint a természettudományok.

Kattints ide és szerezd meg!

Hatalmas kedvencünk ebben a témában Télapó mindenhol jár? című mese, melyben különböző nemzetek Mikulásaival, Télapóival, sőt, még az olasz “télanyóval”, Befanával, a boszorkánnyal is megismerkedhetünk. Ebben a mesében Fagyapótól kezdve Père Noëlen át Joulu­pukkiig bezárólag minden nemzet ajándékosztó karaktere összejön, hogy megbeszéljék, egységesítsék-e a szokásaikat. Majd végül megegyeznek, hogy bár bizonyos országokban máskorra esik az ünnep, és más-más hagyományok övezik, ez valójában így van jól! Ahány ház – és ahány Télapó –, annyi szokás!

1300.pngLena Heger illusztrációjaA teljesség igénye nélkül olyan címekkel találkozhatunk ebben a kötetben, mint Az adventi koszorú mindig kerek?, Miért ropogtatunk fahéjas kekszet, mézeskalácsot és hasonlókat? vagy Miért áll egy fenyőfa a nappaliban? Egyértelmű tehát, mekkora segítség lesz ez a könyv, ha a gyerekek a karácsonyi szokásokról kezdenének kérdezősködni, vagy akkor, ha szeretnénk, hogy jobban megismerjék és megértsék a téli időszakot belengő varázslat történelmi vagy praktikus gyökereit. Arról nem is beszélve, hogy mire közösen kiolvassátok ezt a gyűjteményt, biztosan mind fantasztikus, karácsonyi hangulatba kerültök!

Olvass el egy mesét a kötetből itt!

Mindemellett a sok okosság mellett az volt a kedvencünk a Miért nincs minden nap karácsony? meséiben, hogy nem csak azt mutatták meg, mennyiféle karácsonyi szokás van, hanem azt is, hogy mennyiféle gyerkőc. A szerzők a korábbi kötetekben sem törekedtek arra, hogy egy szűk szereplőgárda köré építsék a meséket, így ebben a részben is minden történetnek mások a szereplői. Vannak klasszikus családban élő gyerekek, mozaikcsaládban élő gyerekek, nevelőszülőknél élő gyerekek, félénk gyerekek, cserfes gyerekek, és olyan gyerekek is, akiknek történetesen nem megy az angol. Így aztán biztos, hogy minden kis mesehallgató talál olyan karaktert, akivel könnyen tud azonosulni, és nyitottabbá válik arra is, hogy bár nem minden család egyforma, mégis mindegyiket ugyanaz a szeretet köti össze. Ahogy mind ugyanúgy szeretjük a karácsonyt is!

Wágner Eszter cikkét olvastad.

Rendeld meg most!

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek