Na jó, de csak egy rövidet!

Mesélésre mindig legyen 3-5-8 perc

Lassan itt a lefekvés ideje, túlvagytok már a fogmosáson is, de persze a gyerekek még izegnek-mozognak - naponta egyszer biztos megtörténik, ismerős? Van egy szuper megoldásunk erre a helyzetre, tudd meg, mi az!

 

A 3-5-8 perces meséket a megjelenés után rögtön elkapkodták a könyvesboltok polcairól, nem véletlenül: a kötetekben a mesék a szülők szempontjából a lehető legpraktikusabb rendszerben, a hosszuk alapján vannak fejezetekbe csoportosítva. Ha a rohanós hétköznap estéken csak egy rövid kis olvasásra van idő, ezekben a könyvekben könnyedén megtaláljátok a megfelelő mesét. Ha pedig sikerült korábban ágyba dugni a kicsiket, akkor jöhet egy hosszabb történet is - a lényeg, hogy a mesélés ne maradjon el, hiszen fontos része a gyerekek életének és a személyiségük fejlődésének.


Ezek a mesék pedig egytől egyig olyan történetek, amelyek biztosítják a gyerekek számára a pillekönnyű álmokat, de még a szülő problémákkal és megoldandó helyzetekkel telezsúfolt elméjét is megnyugtatják. Kedves képek, bájos történetek, egytől egyig szerethető karakterek - és a sorozatnak már négy része megjelent!


3-5-8 perces mesék elalváshoz és összebújáshoz

Ez volt a sorozat legelső része, és már a cím és a borító is garantálja a nyugodt éjszakát. Altatódal, alvós rongyi, fogtündér, pizsamaparti, könyvolvasás - a mesékben felvázolt jellegzetes, elalvás körüli helyzetek tökéletes azonosulási pontokat kínálnak a gyerekeknek, a megnyugtató lezárások pedig helyére billentik bennük a negatív érzéseket, és megoldást kínálnak az apró, hétköznapi problémákra.

Emlékszel még, milyen a szoba közepén sátrazni, és a nagyinál aludni, ahol mindennek más az illata, és más játékok is vannak? Vagy arra, milyen volt az első ottalvós buli? A legszuperebb gyerekkori élményeinket elevenítik fel ezek a mesék, amik így nem csak a gyerekek számára lesznek kedvesek.


Olvass bele itt!3-5-8 perces mesék Mikulásra és karácsonyra

Ebbe a kötetbe csodás meséket gyűjtöttünk össze az ünnepi készülődéshez! Érdemes elővenni már advent első vasárnapján, hiszen a sok-sok rövidebb-hosszabb mese ráhangol az ünnepekre, segít abban, hogy a Mikulásvárást és a karácsony magasztos hangulatát elválasszuk a hétköznapok rohanásától.

Emlékszel még, amikor gyerekként az ablakon kitekintve biztos voltál benne, hogy a Mikulást láttad elosonni, és a hóban rénszarvaspaták nyomát fedezted fel? Az ajándékok pedig csak úgy a fa alá kerültek, és a díszek olyan csodásan ragyogtak a fán, hogy biztos voltál benne, hogy csakis angyalok keze lehet a dologban? Ezeket a meséket olvasva újraélheted a gyerekekkel ezeket a pillanatokat, és azon kapod magad, hogy éppolyan izgatott vagy az éppen sülő mézeskalács illatától és itt-ott felbukkanó karácsonyi díszektől, mint ők.

Ezek a varázslatos mesék nem hiányozhatnak a polcotokról!


Itt tedd a kosárba!3-5-8 perces mesék viccelődéshez és bolondozáshoz

A gyerekek személyiségfejlődésének nagyon fontos része a humorérzék kialakulása. A tipikus gyerekcsínyekre pedig nem lehet nem mosolyogva gondolni. Ezek a történetek a jellegzetes gyerekhumorról mesélnek nekünk sok-sok vicces és hihetetlen helyzeten keresztül. Ki szórta szét a morzsákat? Hová tűntek a zoknik? Hogy kerül egy csomó csiga a lakásba? Mit jelent az, hogy valakinek “malaca volt”? Ezek a szórakoztató mesék hidat képeznek az iskolás hézköznapok és a bolondozással töltött szünetek között.

Olvasd fel szép sorban az összes mesét, a gyerekek imádni fogják őket!


Itt meg tudod rendelni!3-5-8 perces mesék szép álmokhoz

A legújabb 3-5-8 perces mesék ismét az elalvás és az altatás köré szerveződnek, hiszen a legtöbb családban ilyenkor adódik alkalom az olvasásra, és esti mesékből sosem elég! Ezek a mesék éppen olyan varázslatosak és megnyugtatóak, mint a korábbi történetek, és ezekkel a szereplőkkel is könnyedén azonosulhatnak a gyerekek.

Az újabb elalvós mesék mégis tudnak újat mutatni azoknak is, akik már olvasták a korábbi kötetet!

Olyan élethelyzeteket oldanak fel a történetek, mint a testvérféltékenység, az osztozkodás vagy a dac. Segítenek a gyerekeknek ellazulni és feldolgozni a mindennapi feszültségeket, amik annyira a napjaitok részei, hogy már fel sem tűnnek, a gyerekekben azonban nyomot hagynak, és megnehezítik számukra az olyan egyszerűnek tűnő eseményeket is, mint a fogmosás vagy a fürdés.

Ha nyugodt estékre, békés testvérekre és csöndes éjszakákra vágysz, ezt a kötetet nem hagyhatod ki!


Olvass bele itt!


Kíváncsi vagy, mitől varázslatos még ez a kötet? Ebből a cikkből mindent megtudhatsz!

 

Kapcsolódó könyvek

Kapcsolódó cikkek