A galambok és az időgyurma

Ismerd meg Bendl Vera Most én olvasok!-sorozatát!

Emlékeztek még Mihályi Csongorra és az időgyurmára? Bendl Vera szuper meseregényéhez kapcsolódva született meg a jenleg három részt számláló Most én olvasok!-sorozat, melyben tovább követhetjük a gyerekek, de leginkább pár mókás galamb kalandozásait térben és időben. Ismerd meg a sorozatot, és a legújabb, Sanel Amerikába megy című részt ebből a cikkből!

mihalyi_csongor_es_az_idogyurma_borito_1000px.jpgElöljáróban hadd ejtsünk egy pár szót a Most én olvasok!-sorozatról azok kedvéért, akik még nem ismernék. Röviden: az olvasni tanuló gyerkőcök legjobb barátai ezek a könyvek, amikben a szöveg kezdetben nagyon egyszerű, ám a kihívás fokozatosan nő a számozott részekben, így motiválva és vezetve a gyerekeket az önálló olvasás felé. A sorozatot a Pagony legjobb szerzői írják, a koncepciót pedig pedagógusi segítséggel dolgoztuk ki, hogy a gyerekek olvasási szintjének megfelelő, és egyben szuperizgalmas és vicces történetekkel segítsük az olvasni tanulókat, a szüleiket és a tanáraikat is.

A szerzők négy vagy öt, lazán összefüggő történetet írnak, melyben a szereplőgárda azonos, de praktikusan mindegy, melyik résszel kezditek az olvasást. A nagybetűstől a 4-es szintig egyre hosszabbak a mondatok, egyre több az egy oldalra eső szöveg, de végig sok az illusztráció is, így is elősegítve, hogy az olvasás örömteli élmény legyen, ne pedig kötelező házi feladat.

De térjünk is rá egyik kedvencünkre, Bendl Vera végtelenül aranyos és szórakoztató sorozatára!

a_galamb_aki_megette_az_idogyurmat_borito_1000px.jpgA nagybetűs szint, A galamb, aki megette az időgyurmát egy szupervicces mese. Szükséges azonban beszélnünk egy kicsit a címben említett időgyurmáról azoknak, akiknek - egyelőre - kimaradt a szerző Mihályi Csongor és az időgyurma című meseregénye.

Az időgyurma teljesen összekuszálja az időt, jelen esetben felgyorsítja, így a gyanútlanul körözöttet falatozó galamb, Józsi egészen őrületes kalandokba keveredik. Többek között teázik elhunyt nagymamájával, meglátogatja az Északi-sarkot, és szerelemre is talál egy csinos galamblány, Brigi személyében.

Annyira fergetegesen vicces ez a könyv, hogy mindenképp vegyétek rá friss olvasó gyermeketeket, hogy hangosan is olvassa fel a családnak, mert mindannyian gurulni fogtok a nevetéstől!

Rendeld meg itt!

sanel_a_legbatrabb_galamblany_borito_1000px.jpg
Az 1-es szintű könyvben Józsi legkisebb és legbátrabb fiókájával ismerkedhetünk meg. Sanel nem csak bátor, de nagyon jószívű is! Összebarátkozik egy magányos kislánnyal, és addig nem nyugszik, amíg nem szerez Mariannának emberbarátokat az iskolában. Szerencsére apukája régi barátai is pont oda járnak, így már csak egy furfangos terv kell, hogy Marianna és Mihályi Csongorék összeismerkedhessenek...

Ez a mese, amellett, hogy szuperaranyos, egy olyan problémával foglalkozik, ami sok elsős számára ismerős, nevesül a barátkozás egy új közegben. Sanellel az oldalán - vagy az iskolatáskájában - azonban minden kisiskolás bátrabbnak érezheti magát!

Tedd kosárba itt!

sanel_amerikaba_megy_borito_1000px.jpgA 2-es szintű részben ismét Sanel nyomába eredünk, és bizony kapkodhatjuk a lábunkat - vagy a szárnyainkat -, ugyanis a kis galamblány nagyot álmodott, meg sem áll Amerikáig!

Azt a küldetést kapta ugyanis a galambtanácstól, hogy hozza el Magyarországra a rézgalambot a New yorki szabadásszobor lába mellől. Milyen szerencse, hiszen éppen azt tervezte, hogy felfedezi magának a világot. Több se kell Sanelnek, becsomagol a hátizsákjába, és már repül is!

Persze New Yorkig hosszú az út, és nem is könnyű egy ilyen kis galambnak. Szerencsére Sanel szert tesz egy új barátra, és együtt még egy luxus tengerjáróra is felreppennek, így persze mindjárt kényelmesebb az utazás. És hogy hogyan segít az időgyurma megszerezni a rézgalambot? Ezt már igazán nem árulhatjuk el...

Szerezd meg itt a legújabb részt!

A Mihályi Csongor és az időgyurmához hasonlóan a galamb-kalandokat részletező Most én olvasok!-sorozatot is Remsey Dávid illusztrálta, ami már önmagában is garantálja, hogy különlegesen szuper olvasmányélményekre számíthattok.

Szívből ajánljuk tehát Bendl Vera meséit a kezdő olvasóknak, ezekkel a kalandos történetekkel biztosan nem lesz unalmas az olvasni tanulás!

Kapcsolódó termékek