Kalandozás a természetben

Ismerd meg Czernák Eszter új mesekönyvét!

Miért kopogtatja a fákat a harkály? Hogy lesz a hernyóból pillangó? Miért vicces virág a pitypang? Miért fagynak be a pocsolyák hideg időben? Czernák Eszter legújabb, Hová bújt a süni? című könyvéből többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk.
Induljatok útra Pankával és anyukájával egy évszakokon átívelő, mesés sétára, és fedezzétek fel közösen a természet megannyi apró csodáját!

hova_bujt_a_suni_borito_1000px.jpgPanka egy óvodás kislány, aki minden nap hosszú sétára indul anyukájával, és mint minden kisgyerekben, úgy benne is rendre felmerülnek kérdések az őt körülvevő világgal kapcsolatban. A kislány anyukája pedig szerencsére kellő tájékozottsággal, mégis egyszerűen, a kisebbek számára is érthetően válaszol a felmerülő kérdésekre.

Czernák Eszter legújabb mesekönyve ennek köszönhetően remekül egyesíti az ismeretterjesztés és a mese műfaját, melyben a négy évszakon átívelő, alapos természetismereti sétán vehetünk részt.
A könyv azonban nemcsak a bölcsiseknek, óvodásoknak nyújthat izgalmas kalandot az olvasás során, de felnőtt olvasóként is újból rácsodálkozhatunk a már ismert tényekre, a természet nyújtotta színes és változatos világra, melyről a hétköznapok során hajlamosak vagyunk megfeledkezni.

Tedd a kosaradba itt!

e88c0dcb-12a1-41d9-9568-4c2f8a69b8e8.jpegA mesekönyv azonban túlmutat a szokásos ismeretterjesztésen, a mesék nem csupán a természet puszta bemutatására fókuszálnak, hanem abban is segíti a kisebbeket, hogy minél korábban elsajátítsák a természethez, állat- és növényvilághoz való helyes hozzáállást.
Például megtanulhatják a téli madáretetés helyes technikáját, megtudhatják, hogy semmiképp sem szabad kergetni a sünit vagy a csigát, illetve azt is, hogy a kacsák kenyérrel történő etetése a legkevésbé sem javasolt.

Itt elolvashatsz egy mesét a könyvből!

Az írónő dialógusokon keresztül mutatja be a természet és az emberek közti harmóniát, ezt is a lehető legtermészetesebb módon, mindenféle didaktikusságtól mentesen. Ez talán a könyv legfontosabb erénye, mert az alapvető természetismereti tudás megszerzése mellett legalább annyira hangsúlyos, hogy a gyerekek megtanulják, hogyan kell tisztelni a minket körülvevő élővilágot.

A Hová bújt a süni? arra is emlékeztet, hogy érdemes időnként tudatosan lelassulni, alaposan megfigyelni a környezetünket, mert mi is csak így leszünk képesek felnőttként ismét gyermeki szemmel rácsodálkozni az évszakok és a természet megújulására, és megmerítkezni a sétálás jelentette flowban.

Kosárba teszem!

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

  • Befagyott pocsolya