Friss megjelenések a Pagonytól

Könyvek kezdő olvasóknak és kis tudósoknak

Három új kötettel is bővül a Pagony kezdő olvasóknak szánt sorozata, a Most én olvasok! Kiss Judit Ágnes első kötete jelenik meg a szériában, vagány kalózos mesével – ezt azoknak ajánljuk, akik még csak most kezdenek ismerkedni a betűk világával: a könyvben minden szöveget nagybetűvel szedtünk és rövid, könnyen olvasható mondatok segítik az abszolút kezdő olvasókat. Szabó Borbála a 3. szinttel folytatja kezdő olvasóknak szánt sorozatát – ebben már kicsit összetettebb mondatokban meséli el egy különleges nap történetét. Vadadi Adrienn hőse, Matricás Laci pedig Londonba látogat. A kétnyelvű kötet a kezdő angol-tanulókat segíti tükörfordítással és játékos feladatokkal. Az Isteni szikrák című sorozatunkat pedig a Nicola Teslát bemutató kötettel folytatjuk, amelyet 8-12 éves gyerekeknek ajánlunk.

Kiss Judit Ágnes: A kalózok és a vajas keksz (Szimonidesz Hajnalka illusztrációival)

(Most én olvasok! Nagybetűs színt)

A kalózanya és a két kalózgyerek mindennél jobban szereti a tengert. Eszükben sincs a partra tenni a lábukat. A szárazföld unalmas, büdös, és hiányzik belőle a hullámzás. Csakhogy egyszer elfogy a vajas keksz, és nincs más hátra, muszáj boltba menni…

Kiss Judit Ágnes első Most én olvasok! Könyvében egy igazán izgalmas és rendhagyó családot mutat be, amelyet minden gyerek imádni fog. A könyvet Szimonidesz Hajnalka csodálatos illusztrációi kísérik.

5 és 8 éves kor között ajánljuk.

Szabó Borbála: Kisvasút a pincében (Baranyai (b) András illusztrációival)

(Most én olvasok! Nagybetűs színt)

Az átszívó porszívó egy különleges napra repíti a testvéreket: 1944 karácsonyára. Mamóék és a ház lakói a pincébe húzódnak az ostrom elől. De ugye a terepasztal is meg fog menekülni? Lehet, hogy ehhez igazi karácsonyi csoda kell!

Szabó Borbála új könyvében nagyon merészen választotta meg a helyszínt és az időpontot, hogy egy csodálatos történeten keresztül segítse a gyerekeket olvasni tanulni.

6 és 12 éves kor között ajánljuk.

Vadadi Adrienn: Matricás Laci Londonban - Stickers Laci in London (Mayer Tamás illusztrációival)

(Most angolul olvasok! Kétnyelvű kötet)

Matricás Laci Londonban van. Fel-alá sétálgat az esőben, a királynő koronáját keresi. De ugye nem akarja ellopni? Vajon hol lehet? A Buckingham palotában? Sárika, biztos, ami biztos, a nyomába ered…

A már jól ismert Most én olvasok!-sorozat most egy kétnyelvű résszel egészül ki. A könyv végén található játékos feladatok a meséhez kapcsolódva segítik a nyelvtanulást, a szókincs bővítését.

6 és 12 éves kor között ajánljuk.

Luca Novelli: Tesla és a kozmikus energiával működő gépezet – Isteni szikrák 3.

Nikola Tesla, látnok, zseni, kreatív és önzetlen feltaláló. Ő a megálmodója rengeteg olyan eszköznek, amiket a mai napig használunk, a rádiótól a távirányítóig, az elektromotoroktól a neon lámpán át a helyből felszálló repülőgépekig. Kutatásai során arra kereste a megoldást, hogyan tudna egy olyan, környezetbarát és biztonságos szerkezetet létrehozni, aminek segítségével az egész világot el lehetne látni elektromos árammal, teljesen ingyen.

Ebben a könyvből az ő életével és találmányaival ismerkedhetnek meg a 8-12 évesek.

8 és 12 éves kor között ajánljuk.

Kapcsolódó termékek