Három új könyv a Pagonytól

2-től 12 éves korig

Két új kötettel gazdagodik a Pagony kezdő olvasóknak szóló sorozata, a Most én olvasok: Dávid Ádám és Kertész Erzsi könyvei jelentek most meg, utóbbi kétnyelvű, angol-magyar történettel és a nyelvtanulást segítő játékos feladatokkal. Emellett Papp Gábor Zsigmond fordításában jelenik meg egy holland verses mesekönyv, az Ádi, a kiskalóz.

Marjet Huiberts: Ádi, a kiskalóz (Papp Gábor Zsigmond fordításában)

Ádi óvodáskorú kisfiú, és az apukájával él egy kalózhajón. Az élete - annak ellenére, hogy a tengeren zajlik - meglehetősen hasonló a szárazföldön élő ovisokéhoz: néha hiányzik neki a mamája, szeretne háziállatot, és nem akarja megenni az ebédet. A papája és a marcona külsejű (de aranyszívű) kalózok segítségével persze a mese végén mindig megtalálja a megoldást a problémáira.

A mesekönyvben öt kedves és vidám verses történet egy nagyon aranyos kiskalóz életéből, akinek mindig a segítségére sietnek kalózbarátai.

Beleolvasó itt: https://www.pagony.hu/cikkek/adi-a-kiskaloz-beleolvaso

2 és 5 éves kor között ajánljuk.

Kertész Erzsi: A titokdoboz – The Secret Box (Bernát Barbara rajzaival)

Fecó arról volt híres, hogy szeretett mindenfélét feltalálni. Az iskolában mindenki hallott a repülő cipőjéről. Most viszont feltalálta a titokdobozt, ami egészen különleges… Ahogy ez a könyv is: mert a Pagony olvasás-tanulást segítő sorozata, a Most én olvasok! már angol kétnyelvű könyvekkel is jelentkezik. Ebben a kötetben Kertész Erzsi meséje jelenik meg Bernát Barbara rajzaival. A könyv végén található játékos feladatok a meséhez kapcsolódva segítik a nyelvtanulást, a szókincs bővítését.

8 és 12 éves kor között ajánljuk.

Dávid Ádám: Koppány titkokra vadászik (Kasza Julianna rajzaival)

Egy meleg napon piros papírrepülő száll be a szobába a nyitott ablakon át. A repülőn rejtélyes üzenet áll. Koppány mindig is rajongott a titkokért, így hát rögtön nyomozni kezd. Segítőket is talál a kutatáshoz, és a végén igazán nagy meglepetés várja! A Most én olvasok!-sorozat elindításával a Pagony régi vágya teljesült: egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs magyar sorozatot építünk a kezdő olvasóknak.

A Pagony legkiválóbb szerzői öt-öt könyvet írnak különböző nehézségi szinteken, melyek közül a bevezető szint a NAGYBETŰS kötet. A történetek lazán összefüggnek egymással, de természetesen önállóan is olvashatók.

6 és 12 éves kor között ajánljuk.

Kapcsolódó termékek