HUBBY - Online Gyerekkönyv Fesztivál

Tartsatok velünk ti is!

Mindannyiunknak hiányzik a Nemzetközi Könyvfesztivál, ezért a HUBBY - Magyar Gyerekkönyv Fórum elhozza a nappalidba: ha már élőben nem tudunk találkozni, online tartsunk egy izgalmas minifesztivált!
Természetesen a Pagony is részt vesz az eseményen, kattints, és ismerd meg a teljes programot!

Tartsatok velünk április 2. és 4. között, jobbnál jobb videókkal készültünk! Ezeket a HUBBY facebook oldalán tudjátok majd megnézni, sőt, utólag is visszanézhető lesz minden beszélgetés!

Természetesen mi is tartogatunk nektek egy szuper beszélgetést:

Április 4-én, 10:00-kor bemutatjuk a Zseblámpás könyvek sorozatot!
A jelszó: Egyedül egy egész regényt!
Kertész Erzsi
íróval, Korbuly Ági illusztrátorral és Kovács Eszterrel, a Pagony főszerkesztőjével Szekeres Nikoletta beszélget majd. Mi már nagyon várjuk!

A Facebook-eseményt itt találjátok, jelezzetek vissza, hogy le ne maradjatok!

A teljes programot pedig itt olvashatjátok:

Április 2.

17:00- Cerkabella kiadó

Kalandozz velünk Máltán!

Bernáth Zsolt: Lemezbolt a Szent János utcában regényének bemutatója - máltai idegenvezetéssel és felolvasással. Valamint a szerzőt is megpillantjuk a filmben!

A könyvet 10 éven felülieknek ajánljuk.

Rémes ügyek ifjú kalandoroknak

Magdalena Hai és Teemu Juhani Rémálmok Kisboltja sorozatának bemutatója. Gyerekek olvasnak fel a kilencéves Ninni kalandjaiból, A csúf csikipor és Az elveszett fogsor kötetekből.

Vigyázat, könnyen olvasható!

18:00 - Csimota kiadó

Félbevágott március - Papírszínház

Március 15-ről mindenkinek eszébe jut valami: szabadság, kokárda, ünnep. Erről a közös élményünkről szól Kollár Árpád verse. Egyszerre könnyedén és komolyan, oly módon, hogy a mai gyerekek is maguknak érezhessék ezt az ünnepünket.

Alvó nő rókával - Papírszínház

A XX. század egyik legkiemelkedőbb magyar festője, Berény Róbert egyik műve ihlette mesélésre Maros Krisztinát. A csodás zenét halló róka a városba megy, ahol egy festő műtermében találkozik a csellózó nővel. A mese lehetőséget nyújt, egy kis művészettörténeti kitekintésre is.

Szürke

Szürke barátokra vágyik. Igazi képeskönyv a kicsiknek, a barátság erejéről és fontosságáról, színekkel és hozzájuk társított érzelmekkel.

Mindenki számít

Képes böngésző kicsiknek és nagyoknak is. Számoljunk, keressük a szereplőket, kutassunk összefüggéseket, képzeljünk el történeteket, elmélkedjünk a világban elfoglalt helyünkről, mert mindenkinek van szerepe, mert mindenki számít.

A Csimota kiadó újdonságait Révész Emese mutatja be.

Április 3.

10:00 – Anser kiadó

Az Anser Kiadó könyvei madarakról, manókról, paleocsontevőkről és egy kalandos utazásról a világ körül. A kiadó egy munkatársa és két segítője beszélget a tízéves kiadóról, a gyereklapjáról és néhány könyvéről, az utóbbiakba belelapoznak és egy-egy részletet is felolvasnak belőle

11:00 - Fejlesztő élménytár – Látogatás könyvek

Beszédindítástól iskolakezdésig: Látogatás könyvek!

A Látogatás könyvek birodalmát mutatjuk be a videóban.

Milyen könyveket találtok nálunk? Miként tudjátok segíteni gyermeketek fejlődését beszédindítástól iskolakezdésig?

Az úton vezet Titeket: Szabó Szilvia mesterlogopédus, gyógypedagógus, a Látogatás könyvek szerzője és Udvari Zoltán, a Fejlesztő Élménytár Könyvkiadó képviselője.

17:00 – Kolibri

Ilyen a Nagy folyók haragja – Beszélgetés a szerzővel, Schmal Rózával

A zabaszauruszok titkos élete - Kérdezz-felelek M. Kácsor Zoltánnal

Geronimo mesél – Részlet A varázslat órája c. kötetből

Hogyan szelfiztek őseink? – Kulisszatitkok Rátkai Kornéltól

Tudod-e? – Mesélő Budapest-kvíz Tittel Kingával

18:00 – Scolar

Nem a nyuszi tojja!

A Bolognai Könyvvásáron elismert Takács Viktória író-illusztrátorral beszélgetünk, aki a hagyományokat frissen megélő gyerekek nézőpontjából mutatja be mesesorozatában a hazai szokásokat, mint a busójárás, a pünkösdölés, a betlehemezés vagy a húsvét. Beszélgetőtárs: Illés Andrea

Április 4.

10:00– Pagony

Egyedül egy egész regényt! – Bemutatkoznak a Zseblámpás Könyvek !

Kertész Erzsi íróval, Korbuly Ági illusztrátorral és Kovács Eszterrel, a Pagony főszerkesztőjével Szekeres Nikoletta beszélget.

11:00 – Naphegy

A Naphegy Kiadó 2021. évi kínálata

A Naphegy Kiadó korosztályonként mutatja be kiemelt ajánlatát annak érdekében, hogy mindenki minél hamarabb megtalálhassa az őt érdeklő kiadványt.

A bemutatót Tarr Feri, a kiadó munkatársa tartja.

16:00 - Móra

Féltsük-e a gyerekeinket a krimitől?

Szekeres Nikoletta, a Hubby – Magyar Gyerekkönyv Fórum elnöke, Tóth Maja, hús-vér gyermekolvasó, és Pacskovszky Zsolt szerkesztő-műfordító beszélget Jean-Claude Mourlevat Zebulon, avagy bűntény a Borzoló Borzollóban című, gyerekeknek írt krimijéről - ami valójában talán nem is krimi...

Candace Bushnell a Szex és New Yorkon túl

Nagy Boldizsár, a LOL-sorozat válogató szerkesztője beszél a most induló LOL plusz sorozat első kötetéről, melynek címe Csajoknak kötelező, szerzői pedig a Szex és New York film írója, Candece Bushnell és a Pushcart-díjra jelölt Katie Cotugno.
A regény egyszerre szórakoztató és gondolatébresztő – a #MeToo-mozgalom egyik fontos alapműve lehet.

18:00 – Manó könyvek/Menő könyvek

Manó Könyvek

Mesék Hullámvárból: Bojta színre lép

Miért fontosak a mesék a gyerekek életében? Simon Réka Zsuzsanna mesekönyve az esti mesékből született, a kisfiával való beszélgetés közben. A mesék fontosságáról beszélget a szerzővel Kádár Annamária mesepszichológus és Czakó Réka, a Neveljünk olvasókat! csoport alapítója.

Menő Könyvek

Miért olyan bonyolult egy kamasz élete? Két kamaszoknak szóló könyvújdonságról beszélget Maros Edittel, a Bonyolult-sorozat szerzőjével és Mészáros Dorkával, a Kiszámolós és a Felelsz vagy mersz? szerzőjével Czakó Réka, a Neveljünk olvasókat! csoport alapítója.

A Facebook-eseményt itt találjátok, jelezzetek vissza, hogy le ne maradjatok!

Kapcsolódó termékek