Időutazás 1651-be Mészöly Ágnessel

Megjelent egy új Abszolút Töri regény

Mészöly Ágnes új regényében, a Színház a félhold árnyékában című kötetben a Vitéz János Nyolcosztályos Gimnázium diákjai újra időutazásra indulnak, és a reformáció korába csöppenve izgalmas kalandok és váratlan fordulatok várják őket.

Mészöly Ágnes: Színház a félhold árnyékában – Abszolút Töri


Egy újabb kötettel bővül az Abszolút Töri sorozat, mely a magyar történelem legfontosabb időszakait hozza közelebb a kiskamasz olvasókhoz.
Az Abszolút Töri sorozatba olyan olvasmányos és izgalmas könyveket válogatunk, amelyek abszolút lendületesen, abszolút színvonalasan, abszolút mai nyelven szólnak a magyar történelem fontos pillanatairól és korszakairól. A szereplők útra kelnek az időben, és az olvasó egy fordulatos kalandregényt végigizgulva, szinte észrevétlenül kerül közelebb az adott kor szelleméhez, fontos alakjaihoz. Utazzunk bármilyen messze is a múltba, egy biztos: ezeket a könyveket abszolút jó olvasni, legyen szó akár Buda visszafoglalásáról, Rákóczi koráról, Mária Terézia trónra lépéséről akár a francia forradalomról.
A történetekből kiderül, hogyan éltek a nagy történelmi események árnyékában az átlagemberek, és az olvasók a múlt megismerésével jobban megérthetik saját jelenüket is.
Az eddig megjelent letehetetlen, kalandos regények segítségével a 10 éven felüli olvasók a honfoglalást megelőző évektől az 1956-os forradalomig már sok különböző évszázadot bebarangolhattak.
Mészöly Ágnes A királyné violája című regényéből megismert Betti és Kende már tapasztalt időutazó, de mikor vissza akarnak látogatni Mátyás korába, Krisztin, a nyolcadikos influenszer utánuk szökik, és ezzel mindent összekavar. A gyerekek egy másik korban kötnek ki, és amint kilépnek az alagútból, perceken belül török, német, majd magyar fogságba esnek, hiszen nem máshol landolnak, mint 1651-ben, a három részre szakadt Magyarország kellős közepén... A gyerekek aztán kalandos úton egészen Sárospatakig utaznak, ahol Kende a református kollégiumba kerül, a lányok pedig a Rákóczi-kastélyban megismerkednek az öreg fejedelemasszonnyal, Lorántffy Zsuzsannával. Egy fejedelmi esküvő és egy színdarab aztán olyan bonyodalmakba keveri őket, amiknek a megoldásához minden ravaszságukra, de még a nyelvtudásukra is szükségük lesz...  Az olvasó megtudja, kicsoda Comenius, mit tanultak a kora újkori diákok, hogy működött egy fejedelmi udvar, hány udvarhölgye volt egy német hercegnőnek, és főleg, hogy a gyerekek visszajutnak-e a jövőbe.
Mészöly Ágnes legújabb regényének lebilincselően izgalmas történetvezetése, a főszereplők karaktere és a szöveg humora garantálja, hogy még a történelem iránt kevésbé érdeklődő olvasók sem tudják majd letenni a könyvet.
9-12 éveseknek
Beleolvasó a könyvbe


Könyvheti program a könyvhöz: Június 16., vasárnap
16:00 - Mészöly Ágnessel és Wéber Anikóval Vinczellér Katalin beszélget új megjelenéseik és írói munkásságuk kapcsán a Vigadó téri színpadon.
16.30-tól Mészöly Ágnes és Wéber Anikó dedikál

Kapcsolódó termékek