Karácsonyvárás Rutkai Borival és Mandulkával

Könyv és lemez egyidőben a boltokban

Rutkai Bori új mesekönyve és zenekarának téli lemeze végigkísér minket az ünnepváró decemberen. Ahogy az adventi naptár ablakai, úgy nyílik ki egy-egy újabb történet, így közeledünk meséről mesére a titokzatos Karácsonyvárhoz. A könyvhöz kapcsolódó Mandulka és a Karácsonyvár című lemez megtalálható az online zeneszolgáltatók kínálatában, illetve a CD megvásárolható a könyv- és lemezboltokban a Rutkai Bori Banda ünnepi dalaival.

Rutkai Bori: Mandulka és a Karácsonyvár

Rutkai Bori új mesekönyve és zenekarának téli lemeze végigkísér minket az ünnepváró decemberen. Ahogy az adventi naptár ablakai, úgy nyílik ki egy-egy újabb történet, így közeledünk meséről mesére a titokzatos Karácsonyvárhoz. Rutkai Bori egy személyben írója és illusztrátora a könyvnek, színpompás festményeivel a téli manóvilágot és a hóesésben csillogó ünnepek mesebeli hangulatát varázsolja elénk. Nagyszerű választás minden olyan család számára, akik karácsonyi manók társaságában szeretnének ünnepelni, hiszen a Mandulka és a Karácsonyvár című kötetet lapozgatva tizenöt manós mese segítségével hangolódhatunk a karácsonyra.

Pókfüttyfalván beköszöntött a tél. Borsó és Tóbiás, a két manógyerek Mandulka, a manóanyó gombaházikójában sertepertélnek naphosszat: segítenek sütni-főzni, lucabúzát ültetni és képeslapot festeni. A játékos készülődés közben mesék szövődnek a Mikulásról, a tengeri viharba keveredő mézeskalácsszaggatókról, lakótelepi betlehemesekről, az óriások szaloncukráról, a cicák macskarácsonyáról, a Fenyőtündérről és még sok minden másról. Mandulka gyerekkori emlékei is megelevenednek, és a címben szereplő Karácsonyvár új kalandokkal várja manókat.

Készülődés közben pedig minden mesévé válik, míg odakinn sűrű pelyhekben csak hull és hull a csillogó, puha hó!

Rutkai Bori mesekönyvének világa ismerős és mégis összetéveszthetetlenül egyedi: játékos és mély, vicces és lélekkel teli. Nincsenek gonoszok, csak kalandok és jóbarátok. Jó belebújni, mint zimankós időben egy horgolt manósapkába. Rutkai Bori szívvel-lélekkel írt meséivel öröm a karácsonyra hangolódás, a könyvben található tippeknek köszönhetően pedig közösen is készülődhetünk, süröghetünk-foroghatunk a konyhában a gyerekek bevonásával, vagy közösen barkácsolhatunk, az éppen aktuálisan olvasott mesétől függően. A könyv a gyerekek mellett a felnőtt olvasókat is visszarepíti a gyerekkori karácsonyok varázslatos hangulatához.

A Rutkai Bori Banda eddigi albumaihoz hasonlóan a Mandulka és a Karácsonyvár dalai is vidám, táncos nóták. Sokszínű, “felnőttbarát” zenei világ társul a vicces, nyelvi leleményekben gazdag dalszövegekhez. A lemezen szereplő vendégművészek, Lovasi András (ének), Farkas Róbert (hegedű, gitár), Keleti András (gitár) Bori zenésztársai a Budapest Bár zenekarban is. A könyvhöz tartozó lemez külön kiadványként vásárolható meg, valamint elérhető az online zenei szolgáltatók kínálatában is.

A könyvet és a lemezt nemcsak karácsonyi ajándékként ajánljuk, hanem már az ünnepvárás idejére is, hiszen telis-tele van “adventi aktivitással”. A mesékben olyan játékos, kreatív ötletek bújnak meg, amelyeket együtt valósíthatunk meg a gyerekekkel, a dalokra pedig táncra perdülhet az egész család, ünnep- és hétköznapokon egyaránt.

4 éven felülieknek

Beleolvasó a könyvbe: https://www.pagony.hu/cikkek/rutkai-bori-mandulka-es-a-karacsonyvar-beleolvaso-mano-mesekonyv

A könyvhöz kapcsolódó rendezvények:

Október 16., szombat 10.30 – Könyvbemutató koncert - Szülinapi PagonyfFeszt, MOMkult

https://www.facebook.com/events/537340104033645

December 4., szombat 16.00 - Lemez- és könyvbemutató koncert és Mikulás-műsor - Marczibányi Téri Művelődési Központ

December 5., vasárnap 11.00 - Lemez- és könyvbemutató koncert és Mikulás-műsor - Marczibányi Téri Művelődési Központ

December 19., vasárnap 10.00 - Mandulka és a Karácsonyvár koncert – Puskin Mozihttps://www.facebook.com/rutkaiboribanda

Kapcsolódó termékek