Könyvheti újdonságok a Pagonytól!

Idén tényleg különleges Könyvhétre készülhetünk, de a körülményektől függetlenül a Pagony és a Tilos az Á Könyvek minden korosztálynak szuper új kötetekkel készül.

Pásztohy Panka: Jó éjszakát, Pitypang!

Pásztohy Panka Pitypang és Lili sorozata 2017-ben indult útjára, és az ovis gyerekek tömegei szerették meg a történeteket. Pitypang és Lili az első kötetben, a Mentsük meg a kiskutyám!-ban ismerték meg egymást, ahol Lili örökbe fogadta Pitypangot. Majd a Szeretem a kiskutyám!-ban Lili nevelgette-tanítgatta a kiskutyáját, és igazi kutya-gazdi párossá forrtak össze. Azóta sok-sok közös történetüket ismerhettük meg, a legújabb kötetben pedig egy jellegzetes problémával néznek szembe: Lili fél a sötétben. Így hát nincs mit tenni, Apával és Pitypanggal felkerekednek, hogy megnézzék, mennyi érdekes állat neszez éjszaka az udvarban: süni, bagoly, de még nyest is! Szerencsére egyetlen szörny sincsen, csak csupa-csupa kedves állat. Végre Pitypang és Lili is nyugodtan alhat!

3-8 éves kor között ajánljuk.

3 éves lettem! (antológia)

Különleges antológia ez, hiszen nemcsak a legnépszerűbb kortárs magyar szerzők meséit találhatjuk meg benne, de minden olyan történetet is, amire egy háromévesnek szüksége van: játékos és esti mesék, versek, mackómesék Boribonnal, oviba készülős történetek, de még az is kiderül, hogy minden gyerek mumusától, az orvostól sem kell félni! Átgondolt, precízen szerkesztett kötet, amely belépő lehet a mesék világába, és elköteleződés már egészen pici kortól az irodalom iránt. Ez a kötet nem hiányozhat egyetlen hároméves polcáról sem! Ráadásul tökéletes ajándék szülinapra is.

2-4 éves kor között ajánljuk.

Rutkai Bori: Zsebtenger

Rutkai Bori első mesekönyvében egy igazán színes, karneváli hangulatú nyári vakációra kalauzol el minket úgy, hogy közben ki sem kell tennünk a lábunkat itthonról. A könyv a Rutkai Bori Banda legújabb lemezéhez, a Zsebtengerhez készült, de önálló mesekönyvként is megállja a helyét. A könyvben tizenhét dal található, és mindegyik dalhoz tartozik egy mese is, na meg ínycsiklandó receptek, alkotásra ösztönző kreatív feladatok és mókás játékok is! Természetesen a mesék és a dalszövegek zene nélkül is élvezhetőek, de nagyon ajánljuk a lemez beszerzését is, mert Rutkai Bori sokszínű karakterei a muzsikaszótól még inkább életre kelnek!

4-10 éves kor között ajánljuk.

Czernák Eszter: Kedves Apu! - Egy mozaikcsalád mindennapjai (Kőszeghy Csilla rajzaival)

Czernák Eszternek már 4 könyve jelent meg a Pagonynál! A Sári és Berci otthon, A világ legjobb játszótere és a Sárkányovi két része után most picit nagyobbaknak írt mesét: a Kedves Apu! egy olyan családról szól, ahol tesók, féltesók, édes- és nevelőszülők is jelen vannak a gyerekek életében. Megmutatja, hogy mennyire kaotikus, mégis mennyire szerethető és biztonságos tud lenni az, ha valakinek ekkora nagy családja van, és azt is, hogy egy ilyen család működéséhez együttműködésre és kompromisszumokra is szükség van. És persze olyan hétköznapi problémák is megjelennek, mint például, hogy főhösünknek miért nem lehet saját kutyája. Kedves, közvetlen és nagyon vicces naplószerű történet kisiskolásoknak.

6-10 éves kor között ajánljuk.

Vibók Ildi: Szeretnék egy aranyhalat! (Mayer Tamás rajzaival)

Ugye, mindenki ismeri azt a helyzetet, amikor kutyát, cicát, teknőst, nyuszit és halat szeretne a gyereke tartani? Persze jó dolog egy kisállat, csak gyerekfejjel nehéz felmérni, hogy mennyire nehéz gondoskodni róla, és minden ígéret ellenére általában az egész család dolga etetni, orvoshoz vinni, sétáltatni a kis kedvencet. Jól jön ebben a vitában egy mindenttudó állatbarát nagybácsi, mint a könyv Berti bácsija, aki megtanítja a gyerekeknek, hogy mennyi mindenre van szüksége egy boldog háziállatnak. Akár nyuszit, akár teknőst, akár kutyát, akár repülőkutyát vagy zsiráfot akar a gyerek tartani, ebben a könyvben rengeteg vicces (de 100%-ban hiteles!) információ olvasható róluk. Vibók Ildikó biológus és számtalan boldog állat boldog gazdája, a felelős állattartás híve, akinek az első a jól tartott állat, hiszen a kis gazdi is csak így lehet boldog. Erről szól humoros ismeretterjesztő mesekönyve.

5-10 éves kor között ajánljuk.

Kiss Judit Ágnes: Zsálya hercegnő és az öregnek hitt herceg (Szimonidesz Hajnalka rajzaival)

Kiss Judit Ágnes meseregényében minden benne van, ami egy jó meséhez kell: unikornis, tündérek, sárkány, herceg, hercegnő! Csak éppen minden egy kicsit másképp... Zsálya hétköznapi kislány, akit nagy feladatra szemelnek ki: egy nap megjelenik a szobájában egy tündér, és a segítségét kéri. Hazája, Aevus királysága ugyanis nagy bajban van – egy idő óta másképp telik az idő. Felcserélődtek az éjszakák és a nappalok, a király nem öregszik, hatalmát pedig nem szeretné átadni fiának, a hercegnek. Zsálya az egyetlen, aki a földi világ lakójaként Aevus hercegével egyazon hónapban, napon, órában és percben született, neki kell segítene, hogy a herceg megkaphassa jogos jussát, az őt illető trónt. Zsálya tehát elindul, és Fényilonca, a zsörtölődő tündér, Efirfira, az unikornis és Aldo, a titokzatos öregember társaságában megpróbálja teljesíteni a küldetést.

5-8 éves kor között ajánljuk.

Kertész Erzsi: Panthera 4. - A jégmadár útja (Bernát Barbara rajzaival)

Hosszú kihagyás és rengeteg rajongói levél után végre megjelent a Panthera legújabb része! A legújabb rész is hihetetlenül izgalmas. A Pantherán a havonjárók népének csupán egyetlen képviselője él: Jávor. Számára az a legnagyobb élmény, ha egy szál ingben, mezítláb futhat a kristályosra fagyott havon, vagy ha jégcsapot rágcsálhat uzsonna gyanánt. Álmaiban újra és újra felbukkan a népe, amelyről szinte emlékei sincsenek, de a vágy, hogy egyszer a nyomukra bukkan, időnként olyan erőssé válik, hogy aludni sem hagyja.

Jávor elindulna felkutatni a havonjárókat, de nem teheti. Hiszen még kisfiú. Igaz, amolyan minden lében kanál fajta, akivel és aki körül mindig történik valami, amitől az egész körülötte lévő világ felforgatódik – bár Jávor ezt általában észre sem veszi... Most Aurával, a szabotőr lánnyal és egy titokzatos, Ander nevű pilótával hármasban elhagyják a Pantherát, és egy fantasztikus küldetés részesei lesznek.

8-14 éves kor között ajánljuk.

Szakács Eszter: A nulladik zsebuniverzum

A Szelek Tornya válasz a Harry Potterre, amiben Hermione összehaverkodik Odüsszeusszal az utópisztikus Olümposzon, majd a griffjeik és a megaszündeszmosz segítségével megmentik az emberiséget és az isteneket az azgardi jégóriások és germán istenek apokalipszisétől. A Szelek Tornya az a regény, amit az egész osztály a pad alatt olvas majd - írtuk róla 2017-ben, és az olvasók igazolták is ezt az állítást. Ahogy az előző kötetekben megszokhattuk, ezúttal is a zsebuniverzumok és a griff-grifflovas párok világában vagyunk, de a főszereplőinkkel csak most fogunk megismerkedni. A trilógia befejező része ugyanolyan izgalmas, mint az első két kötet volt!

12-14 éves kor között ajánljuk.

Rojik Tamás: Szárazság

Ez a könyv egy letehetetlenül izgalmas young adult disztópia: Budapest, valamikor a 2050-es években. Az ország, ahogy az egész világ, a bekövetkezett klímakatasztrófa okozta kihívásokkal küzd. A szerencsésebbek a belső kerületekben élvezik az állam által biztosított jólétet. Viszont akik a peremkerületekben élnek, nem sok jóra számíthatnak. Az állam szigorú szabályait mindenkinek be kell tartania, és ami a legfontosabb, a fennálló rendet nem szabad megkérdőjelezni.

Dani, a magának való fiú és új osztálytársa, Anikó abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy az ország egyik legjobb gimnáziumába járhatnak. Mindketten kilógnak a sorból egy kicsit, így nem véletlen, hogy hamar megtalálják a közös hangot. A kamaszok félénk barátkozását és kibontakozó szerelmét azonban félbeszakítja egy újabb katasztrófa, aminek következtében a fiatalok elszakadnak egymástól és az egész addigi életük fenekestül felfordul...

Lehetnék bárki (versantológia Péczely Dóra szerkesztésében)

Vajon milyen versek születtek a legnagyobb magyar költők tollából, amikor fiatalok voltak? És a ma alkotó fiatal költők miként írnak? Ebben a versantológiában Péczely Dóra összeválogatta minden idők legjobb fiatalon írt verseit!

A Szívlapáttal már bebizonyítottuk, hogy verseket nemcsak az iskolapadban, verslábakat számolgatva lehet olvasni, ez a kötet pedig megmutatja, hogy 100 évvel ezelőtt is ugyanolyan volt huszonévesnek lenni, mint most. Szerelem, csalódás, gyász, identitáskeresés és hit, az élet körforgása: az irodalom létezése óta ugyanazok a kérdések foglalkoztatják a költőket, csak a forma, a nyelv és a médium változik. De ez a kötet nemcsak arra hivatott, hogy közelebb hozza hozzánk Ady Endrét és József Attilát, hanem megmutatja, hogy megfoghatatlannak hitt költőink mennyire emberarcúak valójában. És hogy mennyi fantasztikus vers születik ma is. És azt is, hogy mennyire friss tud lenni egy több, mint száz éves vers.

14 éves kor felett ajánljuk.

Kapcsolódó termékek