Fityirc megismeri a formákat

Új kufli-lapozó a piciknek!

A kuflik vitathatatlanul a legnépszerűbb kortárs mesekönyvek közé tartoznak, és én ennek nagyon örülök. Sokszor felmerül a kérdés azoktól, akik még nem ismerik őket, hogy mégis mi olyan ellenállhatatlan bennük. Furi figurák furi dolgokat csinálnak, és egyáltalán: mi az, hogy se nem kifli, se nem kukac?!

fityirc_es_a_felho_borito_1000px.jpgA kuflikban szerintem a legjobb, hogy elképesztően fantáziadús mesék. Amikor először olvastam, alig bírtam abbahagyni a nevetést, és közben egyfolytában azon gondolkodtam, mégis hogy juthat valakinek eszébe ennyi képtelenség.

A gyerekek is pontosan ezért szeretik a kuflikat: mert a sok mindennapi eseményt feldolgozó, saját életükre reflektáló mese után (amik szintén nagyon fontosak) ez itt valami egészen más. Teljesen szabadjára engedhetik a fantáziájukat, ugyanis ezekben a történetekben tényleg bármi megeshet.

A kuflimeséket ezért alapvetően 3-4 éves kor körül szoktuk javasolni, amikor már túlvagytok az első, egyszerűbb mesekönyveken. De mi lesz akkor a kisebbekkel?

Hát, az az igazság, hogy nekik jó sokáig nélkülözniük kellett a kuflikat az esti mesék során. De szerencsére ezeknek a szomorú időknek végleg leáldozott, hiszen szép sorban érkeznek a kufli-lapozók! Pofánka volt az első, vele a színeket tanulhatták meg játékosan a gyerekek, és most végre megérkezett a Fityirc és a felhő is!

Tedd kosárba itt!

Hogyan képzeljetek el egy kufli-lapozót? Ne izguljatok, ugyanolyan vicces és ötletes, mint a „sima” kufli-könyvek, csak persze kemény borítós, pici kezekbe illő méretű és rövidebb.

Ebben a részben Fityirc megismerkedik egy jópofa felhővel, aki elmeséli neki, milyen csodálatos képességekkel rendelkezik. Néha eső esik belőle, máskor bukfenceket vet, és mindenféle mókás formát is tud ölteni! A teljesség igénye nélkül: elefánt, kígyó, sőt, Fityirc formájú is tud lenni, ha épp úgy tartja kedve.

A megszokott vicces karakterek is felbukkannak, és mivel nagyon részletesen kidolgozott minden oldal, így aztán böngészni is jó sokat lehet. A felhő kapcsán pedig beszélgethettek időjárásról, kereshettek séta közben együtt vicces formájúakat, esőfelhőt, bárányfelhőt, amihez csak kedvetek van.

Arra is szuperek ezek a lapozók, hogy bemutassák ezeket az imádnivaló figurákat és magát a kufli-univerzumot a gyerekeknek. Így aztán szuperül megágyaz a nagyobbaknak való kötetek számára, a kicsik már ismerősként üdvözlik majd az összes kuflit és egyéb bolondos teremtményt, akik az elhagyatott réten élnek.

Szerezd be itt Fityirc meséjét!

Kapcsolódó termékek