Tűzoltásra felkészülni!

Maszat, a tűzoltó bevetésre kész!

Maszat, az egyik legkedvencebb mesehősünk visszatért, és elképesztő kalandokban vesz részt. Ellátogat egy igazi tűzoltóságra! Ha ez nem lenne elég izgalom, még egy tűzoltást és végignézhet. A kérdés csak az, sikerül-e neki is megmenteni a fán rekedt kiscicát. Megérkezett Berg Judit óriási sikerű Maszat-sorozatának legújabb része. Itt mindent elmondunk róla.

a170220e-fc1c-4a91-a2d7-db60b9b8cd5f.jpegBerg JuditMaszat-könyveiért rajonganak a bölcsisek és ovisok. A kedves kisfiú már megannyi kisgyerek szívébe belopta magát, sőt azt gondoljuk, a szülőkébe is. A legújabb, szupermenő tűzoltós kötet sem fog csalódást okozni! Minden megvan benne, ami miatt eddig is imádtuk a Maszat-törtérténeteket, és még egy extra különlegesség is: tűűűz!

A mesék most is bájosak, és nagyon jól követhetőek a legkisebbek számára is. A kisfiú legkedvesebb barátai is helyet kaptak benne: itt van Hóchóc, Maszat alvókája, és két kisbarátja, Sári – akit a már önálló történetekkel bíró Sári-sorozatból is ismerhetsz –, és Misi is. Egyszóval minden adott egy remek kaland kezdetéhez. Ó, az egyik legfontosabbat is el kell mondanunk, de ez már a Maszat-könyveknél természetes: a csodálatos rajzokat most is Agócs Írisz készítette. Annyira gyönyörű!

Ha szeretitek a Maszat-történeteket, ezt a könyvet imádni fogjátok. Ugyanis ez lett az eddigi legvagányabb mesekönyv! Maszat most mindent megtud végre a tűzoltókról. Mire jó a tűzcsap? Hogyan oltják el a tűzoltók a tüzet? Milyen a tűzoltóság? Mire való a létra? Ebből a kötetből Maszat is, és minden kíváncsi kisgyerek is választ kap a kérdésekre.

kepernyofoto-2024-05-21-123907.pngAgócs Írisz illusztrációjaTermészetesen mint mindig, most is két mesét is olvashattok egy kötetben. Jó hírünk van: mindkettő tűzoltós! Az első mesében Maszat és barátai megpróbálnak rájönni, mi lehet az a furcsa piros valami, ami kiáll a földből. Talán a föld alatt lakó manók házának kéménye? Vagy egy sárkány lakik alatta és ezen keresztül fújja ki a tüzet? Esetleg azért áll a garázs mellett, hogy az autók ne parkoljanak oda? A gyerekek csak ötletelnek és ötletelnek amíg... Ajjaj! Kigyullad egy kerti szerszámoskamra! Most aztán kiderül, mire is jó az a különös piros oszlop.

A mesekönyv második története elviszi a kíváncsi kisgyerekeket egy igazi tűzoltószertárba. Kornél, a tűzoltó kedvesen megmutat mindent Maszatéknak, amit csak tudni kell az állomásról és a járművekről. A kisfiú még a kormány mögé is beülhet Kornéllal, aki a legizgalmasabbat is megmutatja Maszatnak: a sziréna gombját.

Maszat már biztosan tűzoltó szeretne lenni, ha nagy lesz. És a te gyereked? Olvassátok el Berg Judit mesekönyvét, és talán ha felnőttek lesznek, együtt olthatják majd a tüzet Maszattal és barátaival.

A Maszat, a tűzoltót itt tedd a kosaradba!

Olvasd el az első mesét a kötetből itt!

Az összes Maszat-könyvről pedig itt írunk.

Kapcsolódó termékek