Matricás Laci: a rabló, aki a szívünkbe lopta magát

Megjelent Vadadi Adrienn teljes sorozata!

Végre megérkezett Vadadi Adrienn Most én olvasok!-sorozatának utolsó darabja, a Matricás Laci kerítést lop! Ezzel teljes az 5 részes sorozat, amivel a gyerekek belevághatnak az önálló olvasás egyedülálló élményébe. Matricás Laci tökéletes társ ehhez, hiszen egy izgalmas, vicces, fordulatokkal teli történetet olvashatnak a kicsik. Számos visszajelzést kapunk arról, mennyire megszerettétek ezt a fifikás rablót, és bár a hatóságnak nehezére esik kézre keríteni őt, néhány adatot már sikerült begyűjteni róla, amiből ti is látjátok majd, nem semmi fickóról van szó!

matricaslaci-belso1.jpg
Név: Matricás Laci

Foglalkozás: hivatásos rabló

Külső ismertetőjegyek: fiatal férfi, borosta, zöld sapka, piros pulóver

Védjegy: matricák a tett helyszínén

Gyenge pontok: minden lében kanál gyerekek, robbanós cukor, citromos mosogatószer, zsiráfok (kérjük az utolsó hármat kezeljék bizalmasan)


matricas_laci_es_a_csokitorta_borito_500px.jpg
A Most én olvasok!-sorozat a kezdő olvasóknak segít egyre bonyolultabb és hosszabb történeteket önállóan feldolgozni. A sorozatot a NAGYBETŰS szint kezdi, amelyben oldalanként 2-5 sor található. Ezen a szinten a Matricás Laci és a csokitorta történettel ismerkedhetnek meg a gyerekek, amiben máris sok mindent megtanulhatnak ennek a bátor, ám fölöttébb babonás csibésznek az életéről és különös módszereiről. Főszereplőnk egy hírhedt rabló, aki nem fél semmitől és senkitől. Kivéve persze a minden lében kanál gyerekektől, ami nem szerencsés, mert éhesen tejszínhabról álmodozva egy olyan házhoz keveredik Laci, ahol Sárika éppen csokitortát süt, és Sárikára bizony tökéletesen illik a minden lében kanál jelző.


Azt azért nem mondjuk el, hogyan sikerül Matricás Lacinak tejszínhabot szereznie és sikerül-e elkerülnie a lebukást, de van még egy fontos védjegy, amit tudnotok kell: Laci minden bűntény helyszínén matricákat hagy, hiszen ezek szerencsét hoznak, így biztosan nem kaphatják el.

Vajon sikerült tejszínhabbal jól laknia? Rendeljétek meg a történetet itt, és derítsétek ki!


matricas_laci_es_a_hires_rablo.jpg
A sorozat 1. szintjén már 2-6 sor található oldalanként, és ez a történet már nem nagybetűvel íródott, így kicsit több idő marad a történet kibontására. A Matricás Laci, a híres rabló című részben Laci múltjába kapunk betekintést. Megismerjük első találkozását Sárikával, sőt ebben a történetben már a rendőrséggel is meggyűlik a baja!

Itt megtudhatjátok, hogy keveredik ki Laci a rendőrség markai közül – kattints a könyvért!


matricas_laci_es_a_muzeum_rablas.jpg
A sorozat a Matricás Laci és a múzeumi rablás című történettel folytatódik, a sorozat 2. szintjén oldalanként 6-8 mondattal találkoznak a gyerekek, és az egyszerű szövegben nehezebb szavak is előfordulnak. Ebben a részben már Laci magánéletébe is betekinthetünk, sőt, gyermekkoráról is tanulunk néhány dolgot. Például, hogy mikor döntötte el, hogy a rabló pályára áll.

De néha még olyan is van, hogy a rabláshoz sincs kedve az embernek, főleg, ha már mindene megvan, ami egy boldog élethez kell: lakókocsi, papagáj, békás pizsama – csak hogy néhányat említsünk. De hoppá: mi van, ha a papagájnak kalitka kell?

Hol is találna szöget egy olyan furfangos rabló, mint Matricás Laci, ha nem a múzeumban? Hiszen ott sok-sok kép van szegre akasztva!

Vajon sikerült a hadművelet? Derítsétek ki!matricas_laci__es_a_nagy_zenebona.jpg
A következő történetben Matricás Laci nagyon szép zenét hall a környékről, ezért úgy határoz, ellopja azt magának.

De hogyan lehet ellopni egy csodálatos dallamot? Hát egy hatalmas zsákban! De Matricás Laci szerencsétlenségére éppen Sárikától kellene ellopni ezt a szép muzsikát...

Ezen a szinten már oldalanként 8-10 sort találnak a gyerekek, és a történet is egyre bonyolódik, így Laci is egyre nagyobb kalamajkákba sodródik. És bár először meggyűlik a baja a zene becserkészésével, végül mégis egy teljes zenekart lop magának - nem is akármilyen tagokból!

Kik lesznek Laci magánzenekarának tagjai? Ide kattintva megtudhatjátok!

matricas_laci_keritest_lop_borito_1000px.jpg
A frissen megjelent 4. szint történetében, a Matricás Laci kerítést lopban híres-neves rablónk végre a szabadnapját élvezhetné, amikor Sárika egyszer csak megjelenik az ajtajában, és közös programokra hívja. Figyelembe véve Laci félelmeit, nem meglepő, hogy úgy határoz, kerítést fog lopni az állatkertből, amivel körbe veheti házát, hogy ilyen Sárikák többé ne zavarhassák meg! Így is tesz, és természetesen számos megpróbáltatásba ütközik közben. Például csatlakozik a fókák táncához, a cápák között találja magát, sőt, a zsiráfoktól való félelmét is le kell győznie!

Vajon sikerül Matricás Lacinak megépítenie a vasárnapi nyugalmat adó kerítést, vagy túljár az eszén a rendőrség és Sárika? Rendeljétek meg itt, és indulhat az olvasás!

Vadadi Adrienn számos történetével bebizonyította már, hogy ért a gyerekek nyelvén, könyvei az óvodás évek nélkülözhetetlen részévé váltak, és most a kisiskolásokhoz szól ugyanolyan természetességgel és felhőtlen jókedvvel, kedvességgel.