Megjelent Rutkai Bori első mesekönyve!

Rutkai Bori: Zsebtenger

Megjelent Rutkai Bori első mesekönyve, amelyben egy igazán színes, karneváli hangulatú nyári vakációra kalauzol el minket úgy, hogy közben ki sem kell tennünk a lábunkat itthonról. A könyv a Rutkai Bori Banda legújabb lemezéhez, a Zsebtengerhez készült, de önálló mesekönyvként is megállja a helyét.

A lemezek mellett most végre itt egy mesekönyv is Rutkai Boritól, ami még sokkal több is egy könyvnél: kreatív feladatok, versek, sőt, még receptek is találhatók benne. A könyvben tizenhét dal rejtőzik, és mindegyik dalhoz tartozik egy mese is, na meg ínycsiklandó receptek, alkotásra ösztönző kreatív feladatok és mókás játékok is! A dalok természetesen megjelentek lemezen is, azt külön lehet megvásárolni digitálisan vagy cédé formájában. Természetesen a mesék és a dalszövegek zene nélkül is élvezhetőek, de a kettő együtt még gazdagabb élményt ad!

Magunkra ismerhettünk például Macikában, aki a csíkos pizsijében kortyolja a tejeskávéját, és hunyorgó szemmel várja a tavaszt, de végül inkább visszafekszik a puha ágyba, mert még nincs elég meleg neki. Felnézhetünk Láthatósági Bácsira, aki éjjel-nappal a láthatósági mellényében biciklizik a zsebtenger-parti Kukutyinban, a kedves városkában, mesekönyvünk helyszínén. Kukutyinban él például Hosszúfejű királyfi, akinek a barátnője, a királylány annyira odavan a királyfi hosszú fejéért, hogy képtelen abbahagyni annak sorolását, mi minden férne még rá arra a csodálatosan hosszú fejre: még egy orr, még több száj és egy kacskaringós bajuszka! Ha a réten sétálgatunk, könnyedén megpillanthatjuk a hölgyet, aki elültetett nem kevesebb mint százhúsz tölgyet! Ha meguntuk Kukutyint, akkor pedig csak elég felszállnunk a Palacsinta Pályaudvaron egy vaníliás vagonra, és megnézni kicsit a szomszédos Szilvalek Várost is.

Rutkai Bori gondoskodott arról is, hogy minden történethez tartozzon valamilyen kreatív feladat vagy recept is, amiben az egész család elmerülhet.

Kapcsolódó termékek