Menzacsataaa!

Bemutatjuk a Lyukasóra sulis kártyák első darabját!

Mi az az emlék, ami az iskolával kapcsolatban azonnal eszedbe jut? Ha kicsit is hasonlítasz ránk, akkor a menza! Van, aki jó szájízzel gondol rá, van, aki kevésbé, de mindenkiből erős asszociációkat vált ki ez a gondolat. A Lyukasóra sulis kártyák sorozat első darabja éppen ezt tematizálja. Tudj meg mindent a Menzacsatáról!

menzacsata_3d.jpgEmlékszel még a sulis ebédekre, uzsikra? Melyik volt a kedvenced? A paradicsomleves betűtésztával? Vagy a parizeres kenyér? Esetleg a csokiszósszal leöntött piskótakocka? – Ezt mondjuk nem lehet nem szeretni, ne is tagadjuk...

Batki Zsolt kártyajátéka amellett, hogy egy nagyon szórakoztató, habkönnyű darab, rengeteg emléket hoz fel bennünk. Ott vannak például a menzán töltött ebédszünetek (mennyit nevettünk együtt!), vagy Gizi néni, aki mindig repetát kínált... Mayer Tamás illusztrációi egyből visszarepítenek minket abba a (nem mondjuk ki, hány évvel ezelőtti) korba.

Tedd kosárba!

A nosztalgián túl a mi gyerekeinkhez is szól a játék – sőt! Egyenesen nekik készül ez az új termékcsalád! Az egész Lyukasóra sulis kártya-sorozat arra az elgondolásra épül, hogy kisiskolás gyermekeink két tanóra között, a napköziben vagy épp egy lyukasórán gyors, pörgős, vicces játékokat játsszanak, ami kikapcsolja őket ahelyett, hogy a kütyüiken lógnának ilyenkor.

Tudj meg többet a sorozatról ebből az interjúból!

Az első darab, a Menzacsata tökéletesen hozza is ezt az elvárást. Kb 15 perc egy menet, amit 2-7 fő játszhat. Ha hasonlítani szeretnénk valamihez, talán egy modern UNO kártyát mondanánk, de azért jóval több annál. Vicces csavart visznek bele a Konyhásnénik, akik az ellenfélre tukmálnak egy fél paklinyi kajakártyát, vagy Gombóc cica, aki segít kiturkálni a megfelelő ételeket.

Na de hogy is kell ezt játszani? Vannak benne kaják. Nyilván. Meg menzatea. Mindenki kezében van 3-3 lap. Ezekből dobálhatunk középre, a dobópaklira. Színre színt, kajára kaját. Van még előttünk egy saját kajapakli, ahol csak gyűlnek és gyűlnek a kártyák. Onnan is dobhatunk be, ha megfelel valamelyik kitételnek. A célunk mindentől megszabadulni. Egyszerűnek hangzik, és az is. A konyhásnénik némileg megnehezítik az életünket, mert folyamatosan tukmálnak, vagyis a kajapaklinkat növelik nem kért lapokkal. De ami az egyiknek hátrány, az a másiknak előny, ugyebár. Kifejezetten egymás szivatására kihegyezett kártyajáték ez, csak nevetni kell rajta és kész!

Rendeld meg, vagy gyere be bármelyik Pagonyba, és megmutatjuk neked! Tuti jó móka vár!

A Pagony Játékház munkatársának cikkét olvastad.

Kapcsolódó termékek